Ολυμπιακός: Η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα που τα κάνει όλα οριακά!

Ολυμπιακός: Η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα που τα κάνει όλα οριακά!

bet365

O Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta το κύριο χαρακτηριστικό της Φιορεντίνα και την ανάγλη να το διαχειριστεί ο Ολυμπιακός όσο το δυνατό καλύτερα.

Δεν την λες και εντυπωσιακή την πορεία της Φιορεντίνα μέχρι τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Του Ολυμπιακού η πορεία ήταν πολύ πιο…συναρπαστική.

Κατ΄ αρχάς η Φιορεντίνα ήταν από την αρχή ως το τέλος στο Κόνφερενς Λιγκ. Για να φτάσει δε στους ομίλους της διοργάνωσης χρειάστηκε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό, το 90ο, για το 2-0 εντός έδρας επί της Ραπίντ ανατρέποντας την ήττα της 0-1 στη Βιέννη. Στη φάση των ομίλων εξασφάλισε την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική παίρνοντας ισοπαλία 1-1 στη Βουδαπέστη από τη Φέρεντσβαρος με ένα γκολ στο 73ο λεπτό. Εάν παρέμενε το 1-0, οι Ούγγροι θα ήταν στην 1η θέση, θα απέφευγαν τα νοκ άουτ του Φλεβάρη και θα ήταν τότε αντίπαλος του Ολυμπιακού η Φιορεντίνα! Να προσέξουμε ότι το Φιορεντίνα-Φέρεντσβαρος 2-2 είχε κριθεί με γκολ των Ιταλών στο 93’! Αλλά και ότι το Φιορεντίνα-Γκενκ 2-1 είχε προκύψει από ένα γκολ των Ιταλών στο 83’!

Οι Ιταλοί στα νοκ άουτ του Μάρτη απέκλεισαν για ένα γκολ τη Μακάμπι Χάιφα (4-3 νίκησαν σε ουδέτερο έδαφος με γκολ στο 95’ κι έφεραν 1-1 στην Φλωρεντία), ενώ ακόμη περισσότερο δυσκολεύθηκαν στα προημιτελικά περνώντας στην παράταση (2-0) την Βικτόρια Πλίζεν μετά από λευκές ισοπαλίες και εκτός και εντός έδρας. Εντελώς οριακά η Φιορεντίνα προχώρησε και στα ημιτελικά! Αρχικά κέρδισε 3-2 εντός έδρας την Κλαμπ Μπριζ με το νικητήριο γκολ στο 91’ και στη ρεβάνς στο Βέλγιο πήρε ισοπαλία με ένα πέναλτι στο 85’.

ιμπόρα

Όλα γίνονταν οριακά! Με γκολ στο 95΄και στο 91’ και στο 90’ τρεις νίκες και με γκολ στο 93’ μία ισοπαλία!!! Και με γκολ στο 83’ μία νίκη και με γκολ στο 85’ μία πρόκριση! Κι όταν δεν έμπαινε το γκολ στις καθυστερήσεις, πήγαινε στην παράταση!

Σε όλη αυτή την πορεία των 14 αγώνων της για να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, η Φιορεντίνα κέρδισε μόλις ένα παιχνίδι «κανονικά», χωρίς δηλαδή να πάει αυτό στο όριο, το εντός έδρας με την αδύναμη Τσουκάριτσκι (6-0 εντός έδρας), την οποία είχε βρει νωρίτερα στον δρόμο του κι ο Ολυμπιακός ρίχνοντας δύο τριάρες (3-1 και 3-0). Ακόμη και στη ρεβάνς στη Σερβία, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ νίκησε οριακά, με ένα πέναλτι (1-0).

Αυτή η ανάλυση της πορείας της Φιορεντίνα μας δείχνει κάποια πράγματα, ειδικά αν την συνδυάσουμε με την κατάληξη της αντίστοιχης περσινής πορείας της φτάνοντας στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης. Τότε, που στα ημιτελικά είχε χάσει 1-2 εντός έδρας από τη Βασιλεία και πήρε την πρόκριση κερδίζοντας 3-1 στην Ελβετία στην παράταση με ένα γκολ στο 129’! Ακόμη δε και στα προημιτελικά, εναντίον της άσημης Λεχ Πόζναν, ενώ είχε κερδίσει 4-1 στην Πολωνία, βρέθηκε να χάνει 0-3 εντός έδρας μέχρι το 78ο λεπτό! Για να βάλει γκολ στο 78΄και στο 92΄και να χάσει 2-3 παίρνοντας την πρόκριση.

ομαδική

Είναι σαφές ότι η ομάδα του 46χρονου προπονητή Ιταλιάνο έχει διάφορες αδυναμίες, όπως αυτές αποτυπώνονται από τα εις βάρος της σκορ μέχρι λίγο πριν τη λήξη των αγώνων, αλλά έχει και μία μεγάλη δύναμη-βγάζει στο τέλος χαρακτήρα και καταφέρνει και παίρνει αυτό που θέλει. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πως μπορεί και βάζει τόσα πολλά γκολ μετά το 90ο λεπτό η, τέλος πάντων στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων η, και στην παράταση. Μία φορά δεν τα κατάφερε, κι έχασε στον περσινό τελικό (1-2) από τη Γουέστ Χαμ!

Η αίσθηση που μου δίνει αυτή τη ομάδα είναι ότι ο Ολυμπιακός για να έχει τύχη θα πρέπει να κοιτάξει πώς να αποκτήσει μία όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά, ειδάλλως αν το αφήσει να παιχτεί στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι, τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις! Από τη Γουέστ Χαμ έχασε το τρόπαιο με γκολ στο 90ο λεπτό! Μόνο που το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν αυτό που λέμε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Άσχετο: Η Μπράγκα έχει όντως ψαχτεί για τον Τζολάκη. Ξέρει και ότι αρκεί να πληρώσει στον Ολυμπιακό τα τροφεία κλπ. Κι αυτό που λένε για μία ισπανική ομάδα, ότι ρωτάει για τον νεαρό γκολκίπερ, αλήθεια είναι. Νομίζω, όμως, ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Θα μπορούσε ο Ρίτσαρντς να πάρει τη θέση του Ορτέγκα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φιορεντίνα; Το ερώτημα έχει αξία υπό την έννοια ότι ο Αργεντίνος έχει να παίξει από τις 2 Μαίου, άρα του λείπει πολύ ο ρυθμός των αγώνων και φυσικά προέρχεται από τραυματισμό.

Ροντινέι

Ο Άγγλος, από την πλευρά του, έχει παίξει σε όλα κι όλα δύο ευρωπαίκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, κι αυτά ως αλλαγή. Το καλό είναι ότι τα παιχνίδια είναι σχετικά πρόσφατα κι ότι πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε στα τελευταία λεπτά κι όλη την παράταση στο Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 1-0 και σε όλο το β΄ ημίχρονο στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4. Παράλληλα, έχει παίξει τον τελευταίο μήνα και δύο μεγάλα παιχνίδια, ένα 90λεπτο στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 και 75 λεπτά στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-2.

Η λογική λέει ότι αν χρειαστεί να παίξει ο Ρίτσαρντς στον τελικό, είτε από την αρχή, είτε ως αλλαγή, αυτά τα τέσσερα σημαντικά παιχνίδια θα τον έχουν βοηθήσει.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.