ΠΑΟΚ-Μπριζ πιο δύσκολο από το ΠΑΟΚ-Ντίναμο Ζάγκρεμπ;

ΠΑΟΚ-Μπριζ πιο δύσκολο από το ΠΑΟΚ-Ντίναμο Ζάγκρεμπ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον μεγάλο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπριζ σε σχέση και με την αναμέτρηση που προηγήθηκε κόντρα στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Ο δρόμος και η πολύ μεγάλη πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό Conference League, μία ακόμη πρόκριση σημαδεύεται από άλλη μία σπουδαία ρεβάνς στην Τούμπα. Ήταν η Χάιντουκ, η πιο αδύναμη Χαρτς, ήταν η Ντίναμο Ζάγκρεμπ και τώρα η Μπριζ…

Για αρκετά χρόνια στην Ευρώπη ο Δικέφαλος του Βορρά δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την έδρα του. Έχασε πολλές προκρίσεις σε δεύτερα ματς, ειδικά σε αναμετρήσεις που ίσως και να μπορούσε να παίξει για δύο αποτελέσματα! Από τη μια ο ΠΑΟΚ ως ομάδα δεν μπορούσε να διαχειριστεί ματς που θα έπρεπε να προσέξει την ορμή που του έβγαζε το γήπεδο και τελικά δημιουργούσε θέματα στην αμυντική του λειτουργία και από την άλλη έπεφτε στην παγίδα των δυο αποτελεσμάτων. Ο.K, προφανώς είχε να παίξει και με μεγάλα ευρωπαϊκά club όπως ο Άγιαξ, η Μπενφίκα, η Σάλκε, η Ουντινέζε που δεν επηρεάζονταν από την έδρα.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μπριζ...

Η Χάιντουκ ήταν η πρώτη που φέτος λύγισε, ένα πολύ καλό σύνολο τότε, που παρήγαγε ποδόσφαιρο και παρά το ότι είχε μία εξάρτηση από το παιχνίδι του Λιβάγια, δεν κατάφερε να βάλει γκολ στον ΠΑΟΚ. Εκτιμώ όμως ότι δεν γίνεται και δεν πρέπει να συγκρίνουμε εκείνο το ματς του καλοκαιριού σε σχέση με αυτά, αφού πέρασαν ούτε λίγο-ούτε πολύ 8 μήνες από τότε. Ξέρετε πόσο διαφορετικός είναι ο ΠΑΟΚ; Άρα, αν έπρεπε να κάνουμε μία σύγκριση θα ήταν η κόντρα με τη Ντινάμο σε σχέση με το δεύτερο ματς κόντρα στη Μπριζ.

Για να απαριθμήσουμε κάποια δεδομένα με ομοιότητες και διαφορές:

  • Ο ΠΑΟΚ απέναντι στους Κροάτες είχε να αντιμετωπίσει ένα σε βάρος του σκορ 2-0 και τα κατάφερε εμφατικά. Τώρα βρίσκεται απέναντι στο 1-0 που προφανώς είναι καλύτερο και πιο αντιμετωπίσιμο.
  • Σε απόλυτα τακτικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπριζ θα βρει απέναντί του μία ομάδα που θέλει την μπάλα στα πόδια και μέσα από την ποιοτική κατοχή της επιδιώκει να δημιουργήσει προβλήματα. Κόντρα στη Ντίναμο το σύνολο του Λουτσέσκου έπρεπε να αντιμετωπίσει μία ομάδα που έπαιζε κλειστά και περίμενε πίσω από την μπάλα.
  • Ως προέκταση του παραπάνω η Μπριζ είναι ομάδα με ευχέρεια στην παραγωγή παιχνιδιού. Η Ντίναμο -κατά βάση- ήθελε να καταστρέψει το παιχνίδι του άλλου!
  • Ποιο από τα δύο στυλ τελικά δημιουργεί πιο μεγάλο πονοκέφαλο στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου; Η καλά οργανωμένη, κλειστή και πολυπρόσωπη άμυνα των Κροατών ή η κατοχή των Βέλγων που άφηναν χώρους πίσω, αλλά είχαν ήδη καταπονήσει τους ασπρόμαυρους οι οποίοι κυνηγούσαν την μπάλα σε ένα ποσοστό 60-65%; Χθες ο προπονητής της Μπριζ τόνισε: «Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε αυτό το κινητήριο πνεύμα. Να συνεχίσουμε να κάνουμε τις άλλες ομάδες νευρικές και μέχρι τώρα αυτό φαίνεται ότι λειτουργεί καλά».

Έτσι είναι! Ο ΠΑΟΚ που αγαπάει να έχει την μπάλα στα πόδια και να ελέγχει το ματς, παίζοντας απέναντι σε αυτή τη Μπριζ… έβγαλε νευρικότητα. Δεν αισθανόταν καλά οι ασπρόμαυροι, έχαναν τον αυτοέλεγχό τους και την αυτοπεποίθηση που προσφέρει η κατοχή. Από την άλλη φάνηκε (έτσι έλεγε χθες και ο Ζήσης Βρύζας στο FootBall Factory) ότι ένα τέτοιο παιχνίδι ταλαιπώρησε και σωματικά τους μεσοεπιθετικούς του Δικεφάλου που πρώτη φορά φέτος βγήκαν με προϋποθέσεις τόσες πολλές φορές, αλλά δεν κατάφεραν να τελειώσουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ φάση, κάνοντας μονίμως λάθος στην τελική πάσα.

- Η Ντίναμο στηριζόταν πάρα πολύ στην ποιότητα του Μίσιτς και του φορ, η Μπριζ και στα τρεξίματα-στις εντάσεις των πολλών νεαρών της παικτών με τον Ονιεντίκα να είναι ένας χαφ που προσωποποιεί αρκετά το παιχνίδι τους.

Συμπερασματικά κι ενόψει του αγώνα της Πέμπτης...

Πολλά εξαρτώνται από το πώς η Τούμπα θα συμμετέχει στο παιχνίδι, παρασέρνοντας την ομάδα του ΠΑΟΚ σε επίπεδο εντάσεων και μονομαχιών, χωρίς όμως να χάσει τη συγκέντρωση πίσω. Ο ΠΑΟΚ που θα τρώει σίδερα από το πρώτο-πρώτο δευτερόλεπτο και δεν θα λυγίσει ούτε στο 120΄ αν πάει εκεί το ματς, μπορεί να αντιμετωπίσει όποια τακτική προσπάθεια των Βέλγων. Αν εκείνοι καταφέρουν να επιβάλουν το δικό τους παιχνίδι…

Αν ο ΠΑΟΚ έχει την υπομονή να αντιμετωπίσει το παιχνίδι κατοχής της Μπριζ και βρει (που θα βρει) χώρους, δεν υπάρχει περίπτωση οι Τάισον, Ζίβκοβιτς, Μουργκ ή Ντέλιας και οι άλλοι, να έχουν νέα κακή βραδιά. Δεν γίνεται…

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει το πνεύμα νικητή, μπορεί να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και τώρα στην πιο μεγάλη βραδιά της χρονιάς, ακόμη κι αν παίζει με μία καλύτερη ομάδα, με κάποιους πιο ποιοτικούς παίκτες, έχει τη νοοτροπία να κερδίσει έναν ακόμη τελικό σε αυτή τη μεγάλη χρονιά που εξελίσσεται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.