Λουτσέσκου: «Μπροστά μας έχουμε μεγάλους στόχους, όποιος δεν το καταλαβαίνει ας πάει να παίξει στην αλάνα ή 5Χ5»! (vid)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στα πρέπει που οφείλει να βγάλει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο το βράδυ της Πέμπτης (14/3) απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Conference League.

Απόλυτος και ξεκάθαρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστειλε το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει της αυριανής ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. «Μπροστά μας έχουμε μεγάλους στόχους, όποιος δεν το καταλαβαίνει ας πάει να παίξει στην αλάνα ή 5Χ5», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξη Τύπου.

Αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν σ’ ότι αφορά την πρόκριση μετά το πρώτο ματς και την ήττα με 2-0.

«Είναι πολύ ιδιαίτερο να παίζεις για την πρόκριση στους 8 της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη, να παλέψεις κόντρα στον εαυτό σου, να τα δώσεις όλα για την πρόκριση. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε δει ποιο δύσκολες περιπτώσεις σκορ να ανατρέπονται. Έχουμε τη θέληση να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση», είπε ο 55χρονος προπονητής του «Δικεφάλου» και πρόσθεσε:

«Σωματικά δεν έχουμε πρόβλημα. Και στο Ζάγκρεμπ τελειώσαμε το ματς μέσα στην περιοχή τους. Πιέσαμε και τον Άρη. Ψυχολογικά υπάρχει ένα πρόβλημα, μετά από τα δύο τελευταία παιχνίδια, είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειψη αντίδρασης, θέλησης, δεν πήραμε ρίσκα να βγούμε από τη ζώνη ασφάλειας που ήμασταν, φοβισμένοι μη κάνουμε το λάθος και αυτό δεν σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις τη νίκη. Από την άλλη κάναμε εύκολα λάθη, δίχως πίεση, κάτι που δείχνει ότι το μυαλό μας έχει κουραστεί. Μετά τη διακοπή θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Κάποιοι θα πάνε στις εθνικές ομάδες, θα αλλάξουν παραστάσεις, κάποιοι θα μείνουν πίσω θα ξεκουραστούν, αλλά τώρα υπάρχει ένα παιχνίδι που πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Όλοι είναι έτοιμοι να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε την πρόκριση».

Νιώθει ο προπονητής του ΠΑΟΚ να υπάρχει αμφισβήτηση για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του;

«Δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αναλύσουμε τώρα. Το επίπεδο μας για πολύ καιρό ήταν πολύ καλό. Το πρόβλημα για τους απέξω είναι ότι μετά από ήττες έρχεται η καταστροφή. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Μια είσαι καλά, μία όχι. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζεις. Είπα στα παιδιά να καταλάβουμε και να κοιτάξουμε από που ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και που φτάσουμε. Πρέπει να υπενθυμίσω ότι παλεύουμε για τον τίτλο, έχουμε πιθανότητες να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αν γυρίσουμε πίσω στην προετοιμασία, αναρωτήθηκα τότε, ότι έπρεπε να είμαι θετικός για να δώσω αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Έπρεπε να μπούμε στους ομίλους. Φτάσαμε την άνοιξη να έχουμε τερματίσει πρώτοι στον όμιλοι, κάποια πράγματα άλλαξαν, το πρόγραμμα ήταν δύσκολο, θα έλεγα εναντίον μας, ωστόσο ότι μέσα στη χρονιά πολλά πράγματα έρχονται εναντίον σου, μπορεί το βάρος να ήταν μεγάλο, άλλαξαν πολλά, το Φεβρουάριο μπήκαν δύο ντέρμπι, επιβαρυνθήκαμε αρκετά από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν δείξαμε ότι τα παρατάμε. Στο Ζάγκρεμπ είχαμε 65% κατοχή, παίξαμε στη συνέχεια με τον Άρη, ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, απέναντι σε έναν αντίπαλο που το μόνο μέλημα τους είναι να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, δεν μας πίεσαν, κι όμως κατάφεραν να μας κερδίσουν. Ελπίζω μετά τη διακοπή να βρούμε τη δύναμη να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα».

Ο Λουτσέσκου χαρακτήρισε την Ντινάμο μια ποιοτική ομάδα που προέρχεται από την κροατική σχολή και στάθηκε στα όσα πρέπει να αλλάξει αύριο ο ΠΑΟΚ.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες εκπλήξεις σ’ ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές. Τι να κάνω, να βάλω 14 παίκτες στο γήπεδο; Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τον αντίπαλο να βγει από την περιοχή της και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν πρέπει να μπλοκαριστούμε και πάλι στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου μας. Στο Ζάγκρεμπ όσο ήμασταν με έναν παίκτη στην περιοχή τους δεν μπορούσαμε να απειλήσουμε. Το κάναμε όταν ήμασταν τέσσερις και πέντε παίκτες. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά έχουμε τη θέληση να τα δώσουμε όλα».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μετατρέψει όλο το αρνητικό κλίμα σε κάτι θετικό, όπως συνέβη και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;

«Πιστεύω πως ναι. Στην Ελλάδα ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση, αρνητικό κλίμα, αλλά πρέπει να ανακάμψουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Μπροστά μας έχουμε μεγάλους στόχους, όποιος δεν το καταλαβαίνει ας πάει να παίξει στην αλάνα ή 5Χ5. Μπροστά μας έχουμε μια πρόκληση να μπούμε για δεύτερη φορά στους 8 της Ευρώπης μέσα σε λίγα χρόνια. Στα πόδια τους είναι η μπάλα. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να αντιληφθούν τις συνθήκες», σχολίασε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε για την ικανότητα των αντίπαλων σέντερ φορ απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ και την επιθετική δυστοκία των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου» στα τελευταία παιχνίδια.

«Ο Πέτκοβιτς είναι ένας πολύ καλός επιθετικός. Εμείς τον αφήσαμε μπροστά στο τέρμα να εκτελέσει. Κάτι που δεν μας το επέτρεψαν οι αντίπαλοι. Ξέρετε παίζει και ο αντίπαλος. Πρέπει να έχεις υπομονή να κάνεις τις ευκαιρίες σου σε κάθε ματς, να αποφύγεις τα φθηνά λάθη. Από την άλλη, μέχρι πριν από λίγο καιρό ήμασταν η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, τώρα όμως δεν έρχονται τα γκολ και όλα γίνονται περίπλοκα. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν γίνεται να είσαι τη μία μέρα θεός και την άλλη ο χειρότερος του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα