Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ο Ζάχαβι ως απόλυτος σταρ των Ισραηλινών, ο ρόλος - κλειδί του Μίλσον και η κατάσταση της ομάδας (vids)

Ο Ζάχαβι

bet365

Το Gazzetta με τη συμβολή του Ισραηλινού δημοσιογράφου και αναλυτή, Ινμπάλ Μανόρ, στέκεται στο πόσο επιδραστικός είναι για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Εράν Ζάχαβι αλλά και στο momentum των Ισραηλινών πριν τον αγώνα της Πέμπτης.  

Των Πολύδωρου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Τομαρά

Ότι και να συμβαίνει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ όλα γυρίζουν γύρω από τον Εράν Ζάχαβι και αυτό ισχύει και πριν από τον αγώνα της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο Conference League. Τον 36χρονο αρχηγό της και σκόρερ 22 τερμάτων σε 37 ματς φέτος με τη φανέλα της. Ενός παίκτης που αντιμετωπίζεται ως ο απόλυτος σταρ στο Ισραήλ, θεωρείται πιθανότατα ο σημαντικότερος σέντερ φορ στην ιστορία της χώρας και έχει κάνει ρεκόρ σκοραρίσματος ακόμα και σε level Εθνικής ομάδας.

Τόσο πολύ που όταν ο Ζάχαβι σταμάτησε για ένα διάστημα να σκοράρει (στο Πρωτάθλημα έβαλε γκολ με τη Τίβκα στις 24 Δεκεμβρίου και μετά ξαναβρήκε δίχτυα με τη Χάποελ Τελ Αβίβ στις 17 Γενάρη) έγινε μεγάλο θέμα και πήρε διάσταση στα ΜΜΕ της χώρας. Το come back του Ζάχαβι στο σκοράρισμα έδωσε ξανά ελπίδες στη Μακάμπι καθότι ήταν και παραμένει το Νο1 επιθετικό της... όπλο.

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος και αναλυτής, Ινμπάλ Μανόρ, είναι ξεκάθαρος για τη δυναμική και το background του Ζάχαβι στο Ισραήλ. Σε μία χώρα όπου για τους Ισραηλινούς είναι ο... δικός τους Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο δικός τους Νο1 σταρ.

«Είναι ένας φορ που αποτελεί τη... βάση της επίθεσης της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ζάχαβι θέλει να κλείσει την καριέρα του και με Πρωτάθλημα και με επιτυχίες. Οπότε το ότι σκοράρει ξανά και θέλει να γράψει ιστορία στο κλείσιμο της καριέρας του τον καθιστά εκ νέου 'επικίνδυνο' αγωνιστικά. Είναι ένας μεγάλος νικητής μέσα στο γήπεδο», υπογραμμίζει σχετικά.

Ο Εράν Ζάχαβι δεν συνηθίζει να μένει καιρό μακριά από το σκοράρισμα. Εξάλλου ο Ολυμπιακός ξέρει καλά τον παίκτη αυτόν και από παλαιότερες αναμετρήσεις και λόγω της γνωστής μεταγραφικής υπόθεσης με εκείνον.

Ο Εράν Ζάχαβι είχε σκοράρει στα ματς με την Αϊντχόφεν ενώ ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί μία... ανάσα από το να τον κλείσει. Είχε βρεθεί πολύ κοντά στο deal με τον πεπειραμένο Ισραηλινό φορ.

Άλλος παίκτης ο Ζάχαβι μετά την επιστροφή του στα γκολ

Ο ίδιος ο Ζάχαβι δεν έκρυψε πώς μένοντας... άσφαιρος επηρεάστηκε και εκείνος και η οικογένειά του. Η πίεση πάνω του ήταν μεγάλη από τη στιγμή που όταν γύρισε στο Ισραήλ όλοι περίμεναν τα... πάντα από εκείνον. Και όταν δεν σκοράρει υπάρχουν αμφιβολίες για αυτόν.

Με το που επέστρεψε στα γκολ ήταν σαν να έγινε άλλος παίκτης. Ανέβηκε και η ψυχολογία του και ανέβηκε γενικότερα αγωνιστικά. Άλλωστε είναι ο πιο σημαντικός επιθετικογενής παίκτης της Μακάμπι σε μία ομάδα που έχει καλή γραμμή κρούσης ενώ έχει και πολύ καλή... χημεία με τον τεχνικό του, τον Ρόμπι Κιν. Όσοι παίκτες και εάν υπάρχουν μπροστά αυτός είναι το κλειδί.

Η αγωνιστική κατάσταση της Μακάμπι, ο Μίλσον και οι βασικοί στόχοι της ομάδας του Κιν

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει ξαναβρεί τον καλό αγωνιστικό της εαυτό της τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό φαίνεται και σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Στο ξεκίνημα της σεζόν αντιμετώπισε μία μεγάλη κρίση που κορυφώθηκε όταν έλλειπε ο Μίλσον στο Copa Africa. Ο Ανγκολέζος διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν ένας ιδιαίτερα ποιοτικός παίκτης αλλά και φοβερά κομβικός για τη Μακάμπι.

Απ' όταν γύρισε ο Μίλσον η Μακάμπι άρχισε να... ρολάρει ξανά για τα καλά. Ο Μίλσον μπορεί να γίνει ακόμα και ο πιο επικίνδυνος παίκτης στην επίθεση της Μακάμπι από πλευράς δημιουργίας, τεχνικής κατάρτισης και... φαντασίας στο παιχνίδι του.

Σε επίπεδο σχηματισμού ο Κιν κάνει αλλαγές όμως ως επί το πλείστον παίζει με 4-3-3. Μάλιστα επειδή είχε και ορισμένα προβλήματα τραυματισμών στην άμυνα θεωρείται δύσκολο να παίξει με 5-3-2, παρότι το έχει κάνει φέτος με τη Μακάμπι. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που είναι επιδραστικοί για τη Μακάμπι. Ο Ντο Πέρετζ για παράδειγμα είναι πολύ επιδραστικός. Ένας πολύ δυνατός κεντρικός χαφ απέναντι στον πολύ δυνατό άξονα που θα έχει ο Ολυμπιακός.

Για τη Μακάμπι γενικά είναι μία ιδιαίτερη χρονιά. Θεωρείται και είναι το πιο μεγάλο club στο Ισραήλ. Το γεγονός πώς τρεις σεζόν στη σειρά η Μακάμπι Χάιφα βρέθηκε να παίρνει το Πρωτάθλημα αποτέλεσε ένα ηχηρό πλήγμα για εκείνη. Είναι εάν μιλάμε με ελληνικούς όρους σαν την αγωνιστική κόντρα των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Οπότε το βασικό ζητούμενο για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η κατάκτηση του τίτλου στο Ισραήλ χωρίς αυτό να σημαίνει πώς δεν θα ρίξει το βάρος στην Ευρώπη ή δεν έχει φιλοδοξίες. Ωστόσο το βάρος έχει πέσει στο Πρωτάθλημα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα