Ο ΠΑΟΚ θέλει και τους άλλους στην Ευρώπη;

Ο ΠΑΟΚ θέλει και τους άλλους στην Ευρώπη;

Ο ΠΑΟΚ θέλει και τους άλλους στην Ευρώπη;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πανηγυρικό φινάλε του ΠΑΟΚ στον ευρωπαϊκό όμιλο και το τι αναμένεται για τους άλλους τρεις που δίνουν τη μάχη τους.

Μπορεί να παίζει ευρωπαϊκό αγώνα ο ΠΑΟΚ και αυτός να χαρακτηρίζεται αδιάφορος; Είναι δυνατόν; Άλλο το ότι έχει ήδη κερδίσει την πρωτιά με μία ανεπανάληπτη πορεία για τα ελληνικά δεδομένα και άλλο να φθάνουμε στο απέναντι άκρο. Ο ΠΑΟΚ όμως που θα συνεχίσει στην Ευρώπη, θα ήθελε μαζί του και τις άλλες ελληνικές ομάδες που σήμερα δοκιμάζονται…

Ποιος να το περίμενε τον Ιούλιο και σε εκείνο το πρώτο δύσκολο βράδυ κόντρα στην Μπεϊτάρ που πολλοί βιαστικοί ΠΑΟΚτσήδες των σόσιαλ έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Λουτσέσκου για τον… επερχόμενο αποκλεισμό, ότι η ομάδα θα εξασφάλιζε από την πέμπτη αγωνιστική του ομίλου την πρωτιά, κερδίζοντας μάλιστα και τις δύο φορές την Άιντραχτ Φρανκφούρτης;

Ο Ρουμάνος εμφανίζονταν σίγουρος γιατί αυτό έπρεπε να περάσει στα αποδυτήριά του, αλλά ποιος ξέρει τι θα σκέφτονταν σε εκείνη την δύσκολη στιγμή με το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα του Αουγκούστο, ή στην Κροατία ή και πιο μετά στο 1-0 του Ελσίνκι που έγινε 2-3, ή στo 2-0 του Αμπερντίν που επίσης έγινε 2-3 και… και… Η ομαδάρα του Ρουμάνου που ενώ φτιάχνονταν μετά τις μεταγραφές Σεπτεμβρίου κέρδιζε όλα τα ματς, φθάνει σήμερα να περιμένει την Ελσίνκι για να τελειώσει πανηγυρικά την πορεία στο πρώτο μισό της σεζόν. Χαρές, πανηγυρισμοί, υπερηφάνεια για τον ΠΑΟΚ και την πορεία του! Μόνο αυτό ταιριάζει στους ασπρόμαυρους οπαδούς που αξίζει να αποθεώσουν τους παίκτες του Λουτσέσκου που… ποιος ξέρει πότε θα υποστηρίξουν και πάλι μέσα από τα γήπεδα.

Μία ομάδα που δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται τα σενάρια… αδιαφορίας, γιατί ήδη μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τον εαυτό της και κυρίως τον κόσμο που ακολουθεί και στηρίζει σε όλα τα γήπεδα. Ποιος να είναι αδιάφορος και γιατί; Οι βαθμοί χρειάζονται στο δικό του ranking, το γόητρο είναι πάντα ισχυρό κίνητρο για τον κάθε παίκτη σε αυτές τις βραδιές της Πέμπτης, η Ευρώπη πάντα φέρνει και χρήμα και τέλος πάντων δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για τη σημασία του αποψινού αγώνα.

Ενδεκάδα και Τρίπολη

Κι αν πράγματι η αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ που ακολουθεί είναι πιο σημαντική και πιο δύσκολη, ο πιο πιθανός τρόπος για να κερδίσει ο Δικέφαλος του Βορρά την Κυριακή, ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα, είναι να επικρατήσει απόψε κόντρα στους Φινλανδούς. Ευτυχώς ο Λουτσέσκου έμαθε ότι παίζει και την Κυριακή και έτσι θα φτιάξει τα σχέδιά του.

Κάπως έτσι θα αφήσει έξω από την ενδεκάδα όλους όσους αντιμετώπιζαν μυϊκά προβλήματα και θα παίξει με Κεντζιόρα-Εκόνγκ-Μιχαηλίδη-Σοάρες στην άμυνα, Οζντόεφ-Μεϊτέ στο κέντρο, Μουργκ στο 10 και Ντεσπόντοφ-Τάισον στα άκρα έχοντας τον Μπράντον στην κορυφή. Καλώς προφυλάσσει τον Βιεϊρίνια, τον Μπάμπα, τον Κουλιεράκη, καλώς θα αφήσει έξω από την Τρίπολη τον Μεϊτέ (αν τον αφήσει) και μακάρι να είναι καλά ο Ζίβκοβιτς που παρακολουθείται καθημερινά.

ΠΑΟΚ και άλλοι

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα επιχειρεί να διασκεδάσει τον κόσμο του, οι άλλες ελληνικές ομάδες θα δίνουν τελικούς και θα καίγονται. Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ τις θέλει μαζί του στο Κόνφερενς, αν και εκείνος θα βρεθεί στους 16 και όποιος άλλος περάσει θα πρέπει να δώσει και άλλα ματς για να τον φθάσει. Κακά τα ψέματα. Όποιος από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν περάσει απόψε, θα αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα και μπορεί να αποκομίσει ένα πλεονέκτημα. Αυτό το πιστεύω ειδικά για την ΑΕΚ που έχει και το πιο δύσκολο έργο στο Άμστερνταμ. Αυτή η ΑΕΚ με τέτοιο ρόστερ, αν παίζει μία φορά την εβδομάδα, θα ανεβάσει κι άλλο τις πιθανότητές της για τον ελληνικό τίτλο. Στα ίδια και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός ψάχνει να ξαναγίνει ομάδα και μετά θα δούμε τι άλλο μπορεί να πετύχει.

Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία σε όλους.

* Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2019 εκείνη τη σφαγή στο Άγιαξ-ΠΑΟΚ 3-2 από τον Πόουσον με τα τρία πέναλτι και τα 10-15 άλλα μικρά ανάποδα σφυρίγματα που μας απέδειξαν ότι ο Άγγλος ήρθε σε εκείνο το ματς για να πετύχει κάτι συγκεκριμένο. Τότε, Έλληνες οπαδοί ειρωνεύονταν την αγανάκτηση των ΠΑΟΚτσήδων. Μακάρι σήμερα στο Άγιαξ-ΑΕΚ, όπου και πάλι οι Ολλανδοί παίζουν έναν τελικό, να μην κάνει τα ίδια ο συγκεκριμένος Άγγλος διαιτητής.

* Ο ΠΑΟΚ αδικείται που θα παίξει δύο ή τρία ντέρμπι κεκλεισμένων στο πρωτάθλημα. Εγώ δεν μιλάω για σχέδιο, αλλά αντικειμενικά διαμορφώνονται διαφορετικές συνθήκες από τον πρώτο γύρο. Μέχρι εκεί. Δεν χρειάζονται πολλά άλλα σχόλια και ηττοπάθεια. Όταν ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα ξεκινούσε με -2! Επειδή όμως υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο και στα ημιτελικά του κυπέλλου, από τώρα (και πριν καθοριστεί το πρόγραμμα) οι ΠΑΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι με τις ίδιες συνθήκες θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός σε σχέση με τον δεύτερο. Αλίμονο αν δούμε πάλι κανένα… έργο με ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός κεκλεισμένων και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ανοικτό…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.