Κανελλόπουλος στο Gazzetta: «Νιώθω ευλογημένος που παίζω στην Ευρώπη, μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Βασίλης Μπαλατσός
Κανελλόπουλος

bet365

Ο Έλληνας μέσος της Ελσίνκι, Γιώργος Κανελλόπουλος, μίλησε στο Gazzetta για τους πρώτους του μήνες στο εξωτερικό, τον πρωταθλητισμό στη Φινλανδία, τις πρώτες του εμφανίσεις στην Ευρώπη και τα ματς με τον ΠΑΟΚ για το Conference League.

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την ημέρα που ο Γιώργος Κανελλόπουλος άνοιξε τα «φτερά» του και... πέταξε από την «φωλιά» του Αστέρα Τρίπολης με προορισμό την πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Ο Λάκωνας χαφ πήγε περίπου στα 14 του χρόνια στις ακαδημίες των Αρκάδων και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Ο νυν προπονητής των κιτρινομπλέ Μίλαν Ράσταβατς στην πρώτη του θητεία τον έκανε παίκτη πρώτης ομάδας και του έδωσε την παρθενική του γεμάτη σεζόν σε επίπεδο ανδρών, στην οποία έκανε 22 εμφανίσεις.

Επί ημερών του Ηρακλή Μεταξά ο Έλληνας «box to box» μέσος βρέθηκε ξαφνικά στην... εξέδρα και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα για το εξωτερικό. Μάλιστα σε ένα άγνωστο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Φινλανδίας, όμως για μια ομάδα ενός καλού επιπέδου, όπως είναι η Ελσίνκι. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα που έχει κατακτήσει 32 φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της.

Σε αυτούς τους μήνες ο 23χρονος χαφ έζησε ένα σημαντικό μέρος από όσα ονειρευόταν μικρός όταν μάθαινε τα «μυστικά» του ποδοσφαίρου στην Τρίπολη. Σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του, το League Cup, για το οποίο είχε μιλήσει στο Gazzetta, έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πανηγύρισε δυο προκρίσεις, θα αγωνιστεί για παρθενική φορά σε ομίλους διοργάνωσης της UEFA και για πρώτη χρονιά έκανε πρωταθλητισμό. Θυμίζουμε πως η Ελσίνκι τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της και θα μπει με προβάδισμα στα play-offs για να διεκδικήσει το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Αφού αποκλείστηκε από Champions και Europa League από τις Μόλντε και Καραμπάγκ, αντίστοιχα, η ομάδα του Κανελλόπουλου πέρασε το εμπόδιο της ρουμάνικης Φαρούλ στα play-offs του Conference League με ανατροπή (2-1 εκτός, 2-0 εντός) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η κλήρωση των ομίλων έφερε τον Έλληνα μέσο κόντρα σε ελληνική ομάδα. Η Ελσίνκι θα αγωνιστεί στο 7ο Group της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA μαζί με ΠΑΟΚ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Αμπερντίν.

Ο Κανελλόπουλος μίλησε στο Gazzetta για τους πρώτους του μήνες εκτός συνόρων, την πίεση του πρωταθλητισμού, την «ευλογία» της Ευρώπης, τα συναισθήματα της πρώτης πρόκρισης σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το επίπεδο του 7ου Group του Conference League και φυσικά τα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε πως οι πρωταθλητές Φινλανδίας θα υποδεχτούν για την πρώτη αγωνιστική τους Θεσσαλονικείς στις 21 Σεπτεμβρίου και οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στην Τούμπα στις 14 Δεκεμβρίου για την τελευταία αγωνιστική.

«Ξεχωριστό το συναίσθημα της πρόκρισης σε ευρωπαϊκούς ομίλους»

Για πρώτη φορά στην καριέρα σου έπαιξες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήταν ένα όνειρο που έβγαλες από τη λίστα;

«Σίγουρα ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νιώθω ευλογημένος που το πέτυχα».

Πως βίωσες τις δύο πρώτες σου ευρωπαϊκές προκρίσεις στα προκριματικά;

«Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα. Είναι κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα ματς».

Πως διαχειρίστηκες εσύ και η ομάδα όταν «έσβησε» το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League στη ρεβάνς με τη Μόλντε και μάλιστα με ανατροπή;

«Πάντα μετά από έναν αποκλεισμό τα συναισθήματα δεν είναι τα καλύτερα αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα ξεπερνάς και την επόμενη μέρα να είσαι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι».

Με ανατροπή ήταν ο πρώτος σου ευρωπαϊκός αποκλεισμός και με ανατροπή ήταν η πρώτη σου πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα σου;

«Σίγουρα ναι. Τα συναισθήματα είναι ξεχωριστά».

«Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Conference League»

Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγάλο «όπλο» της Ελσίνκι ως ομάδα;

«Θα πω το δέσιμο που έχουμε σαν σύνολο. Το κλίμα είναι πολύ καλό και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Μπήκαμε στην τρίτη σεζόν του Conference League. Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο της διοργάνωσης;

«Το επίπεδο σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι υψηλό. Όπως είδαμε και τις προηγούμενες χρονιές έχουν αγωνιστεί κορυφαίες ομάδες και στο Conference League».

Πως σου φαίνεται ο όμιλος στον οποίο συμμετέχει η Ελσίνκι;

«Είναι ένας όμιλος, με ισχυρές ομάδες και πιστεύω θα γίνουν ωραία παιχνίδια».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Ελσίνκι στον 7ο όμιλο του Conference League;

«Ο πρώτος στόχος, που ήταν να περάσουμε στους ομίλους, επιτεύχθηκε όποτε από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και γιατί όχι να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Έχεις παρακολουθήσει φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ; Ποια είναι η άποψη σου για τους Θεσσαλονικείς;

«Δεν έχω προλάβει να τον παρακολουθήσω πολύ αυτή την σεζόν αλλά παραδοσιακά ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει πολύ κόσμο να τον στηρίζει».

«Οι εμπειρίες σε εξελίσσουν ποδοσφαιρικά αλλά και ως άνθρωπο»

Πως βιώνεις την πρώτη σου σεζόν που κάνεις πρωταθλητισμό;

«Είναι κάτι διαφορετικό. Η πίεση είναι μεγαλύτερη αλλά αυτό είναι που δίνει αξία στις επιτυχίες μας».

Αγωνίζεσαι οκτώ μήνες στην Ελσίνκι και σε αυτό το διάστημα έχεις σηκώσει τρόπαιο, έχεις παίξει στην Ευρώπη, έχεις πανηγυρίσει προκρίσεις, έχεις βιώσει αποκλεισμούς και κανείς πρωταθλητισμό. Πόσο νιώθεις πως σε έχουν επηρεάσει αυτές οι... μαζεμένες εμπειρίες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα;

«Σίγουρα είναι κάτι μεγάλο και οι τόσες εμπειρίες σε εξελίσσουν και ποδοσφαιρικά αλλά και ως άνθρωπο».

Ποιες είναι οι διαφορές στο ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Φινλανδία;

«Το πρωτάθλημα στην Φινλανδία είναι πιο psysical ενώ στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερη ποιότητα, αυτή νομίζω είναι η μεγαλύτερη διαφορά».

Τώρα που έχει κυλήσει περισσότερος καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

«Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι αλήθεια πως μου έλειψε πολύ. Εννοείται βέβαια η οικογένεια μου και οι άνθρωποι που αγαπώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα