Conference League: Οι Άρης και ΠΑΟΚ θέλουν να τελειώσουν την πρόκριση κόντρα σε Ντινάμο Κιέβου και Χάιντουκ

Ο Άρης

bet365

Έχοντας τα καλά αποτελέσματα από τα πρώτα τους παιχνίδια ο Άρης με τον ΠΑΟΚ θέλουν να πάρουν τις προκρίσεις στο Conference League με αντιπάλους τις Ντινάμο Κιέβου και Χάιντουκ αντίστοιχα.

Ο Άρης είναι αυτός που θα ξεκινήσει πρώτος χρονικά. Στις 20.00 είναι η σέντρα στο Ντινάμο Κιέβου - Άρης (NS2). Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Τούμπα (20.30, NS PRIME) με τη Χάιντουκ.

Ο Άρης θέλει να σφραγίσει την πρόκρισή του στα Play - offs του Conference League στο Βουκουρέστι απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου έχοντας ως «προίκα» τη νίκη με 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στο «Κλ. Βικελίδης». Αυτό που φαινόταν δύσκολο στη θεωρία, πλέον χαρακτηρίζεται ρεαλιστικό για τον Άρη.

Γιατί οι «Κίτρινοι» απέκτησαν προβάδισμα μέσα από τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη, κυρίως όμως έδειξαν ότι έχουν την προσωπικότητα και την αγωνιστική δυναμική για να κοιτάξουν στα μάτια μια άλλοτε σπουδαία δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου η οποία όμως «αλλοιώθηκε» λόγω των συνθηκών που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τη Ντινάμο Κιέβου.

Γιατί επίσης ο δεύτερος αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί στη φυσική έδρα της Ντινάμο αλλά στο ουδέτερο Βουκουρέστι. Αυτό αποφάσισε τουλάχιστον η ουκρανική ομάδα λόγω της αναγκαστικής έξωσής της ποντάροντας σε δύο πράγματα. Στη δημοτικότητα του Ρουμάνου προπονητή της, Μιρτσέα Λουτσέσκου αλλά και στο έντονο ουκρανικό στοιχείο που εγκαταστάθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα λόγω του πολέμου. Μόνο που στο Βουκουρέστι προβλέπεται και ο Άρης να έχει την υποστήριξη των φιλάθλων του καθώς παρέλαβε περί των 700 εισιτηρίων. Δεν αποκλείεται όμως να είναι πολλοί περισσότεροι οι Έλληνες φίλαθλοι.

Αγωνιστικά, στον πρώτο αγώνα ο Άρης έκανε τη… μισή δουλειά καθώς η νίκη με 1-0 δεν αντικατροπτίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης. Οι «Κίτρινοι» είχαν ποιοτικές φάσεις για περισσότερα γκολ, δεν τις αξιοποίησαν, τουλάχιστον όμως ήλεγξαν (σχεδόν) σε απόλυτο βαθμό μια φύσει επιθετική ομάδα, όπως θεωρείται η Ντινάμο, η οποία σημείωσε άνω των 25 γκολ σε φιλικά προετοιμασίας αλλά και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος.

Παρότι μάλιστα η ομάδα του Τόλη Τερζή αγωνίστηκε δίχως τον φυσικό ηγέτη της στην άμυνα, τον Γιάκουμπ Μπράμπετς, ο οποίος θα απουσιάσει και στο δεύτερο παιχνίδι, λόγω τραυματισμού. Ομοίως και ο Κίκε Σαβέριο. Το νέο πρόβλημα για τον Έλληνα τεχνικό είναι ο Χουλιάν Κουέστα ο οποίος ακολούθησε την αποστολή στο Βουκουρέστι αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή καθώς ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.

Αυτή είναι και η μοναδική αλλαγή που ενδέχεται να υπάρξει στο αρχικό σχήμα του Άρη – σε σχέση με τον πρώτο αγώνα – και η οποία (εφόσον γίνει) θα δώσει τη δυνατότητα στον Λευτέρη Χουτεσιώτη για την παρθενική συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η τετράδα στην άμυνα (Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι) δεν θα αλλάξει, ομοίως και η μεσαία γραμμή (Ζουλ, Τζούρασεκ, Νταρίντα) όπως και η επιθετική τριάδα (Πάλμα, Κάρλσον, Μορόν). Αυτό που ενδέχεται να αλλάξει είναι η φιλοσοφία αν και ο Άρης έδωσε χώρο στους Ουκρανούς και στον πρώτο αγώνα βρίσκοντας τις ευκαιρίες… μπροστά και δίχως να νιώσει απειλή.

Το βασικό ερώτημα αφορά τους Ουκρανούς. Κατά τον Τύπο, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου θα… παίξει το κεφάλι του καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού θα χάσει τη δουλειά του. «Δεν ξέρετε τι συμφωνία έχω με τον πρόεδρο», σχολίασε ο 78χρονος τεχνικός διαψεύδοντας έμμεσα τα σχετικά σενάρια αλλά παραδεχόμενος ότι… «νιώθω την πίεση για την πρόκριση».

Ερωτηματικό για τη Ντινάμο αποτελεί η συμμετοχή του νεαρού Βάνατ στην κορυφή της επίθεσης. Δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι λόγω προβλήματος υγείας κι αυτή η απουσία έστειλε στη θέση του σέντερ φορ τον Μπενίτο. Αυτή, ενδέχεται να είναι και η μοναδική αλλαγή από την πλευρά του Μιρτσέα Λουτσέσκου ο οποίος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την άσκηση έντονης πίεσης.

Βέβαια, αυτή περιμένει και ο Τόλης Τερζής, γι’ αυτό στάθηκε στην πνευματική διαχείριση του αγώνα αλλά και στην αποφυγή λαθών. Αν ο Άρης τα καταφέρει, θα βρεθεί για πρώτη φορά στα Playoffs του Conference League και ταυτοχρόνως θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάτι που είχε στο παρελθόν. Την παρουσία στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκεί τα οφέλη είναι πολλά. Οικονομικά, μεταφράζονται σε τουλάχιστον 2.94 εκατ. ευρώ μόνο από τη διοργανώτρια αρχή.

Ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Χάιντουκ στη Τούμπα (20:30), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει γνωστή και την αποστολή των «Ασπρόμαυρων». Μετά το 0-0 μέσα στο Σπλιτ ο ΠΑΟΚ θέλει στη Τούμπα, στην έδρα του που του δίνει άλλο status και δυναμική πάντα, να επικρατήσει της Χάιντουκ με οποιοδήποτε σκορ και να πάρει την πρόκριση για τα Play - Offs του Conference League.

Η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Μετά το τέλος ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε γνωστή και την αποστολή της ομάδας την οποία αποτελούν οι: Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Α.Ζίβκοβιτς, Βρακάς, Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικέφαλου του Βορρά έδωσε το στίγμα του μέσω των δηλώσεών του. Εκεί όπου ήταν ξεκάθαρος πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πολύ σημαντικό εξωαγωνιστικά για τον ΠΑΟΚ είναι να μην κινδυνεύσει να κλείσει η Τούμπα. Να μην επέλθει τιμωρία έδρας. Αυτό θα γίνει εάν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν την ίδια παραβατική συμπεριφορά στους εντός έδρας αγώνες με το προηγούμενο διάστημα.

Αυτή τη φορά το καμπανάκι των ανθρώπων της UEFA ήχησε σοβαρά στα αυτιά των «ασπρόμαυρων», πιο συγκεκριμένα του Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος στη διάρκεια συνομιλιών που είχε μαζί τους αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση, αναφορικά με συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ, είναι οριακή και άκρως επικίνδυνη για τον ίδιο τον σύλλογο. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA έχουν τονίσει σε αυστηρό τόνο προς τον αντιπρόεδρο και CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως το γήπεδο της Τούμπας κινδυνεύει με τιμωρία «κεκλεισμένων των Θυρών», και όχι μόνο της Θύρας 4, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων τιμωριών για χρήση πυρσών, κροτίδων και συσκευών λέιζερ.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα