Τράμπζονσπορ - Βασιλεία 1-0: Βήμα πρόκρισης, συγκλόνισαν οι παίκτες της (vid)

Ιάσονας Θεριός
Τράμπζονσπορ - Βασιλεία 1-0: Βήμα πρόκρισης, συγκλόνισαν οι παίκτες της (vid)

bet365

Με το βλέμμα όλων να εξακολουθεί να βρίσκεται στους πληγέντες του σεισμού στην Τουρκία, η Τράμπζονσπορ των Ελλήνων πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στη Βασιλεία και μαζί προβάδισμα για την πρόκριση στους «16», «καθάρισε» η Φιορεντίνα στην έδρα της Μπράγκα.

Σε ένα ματς στο οποίο η δράση εντός των τεσσάρων γραμμών εξ αρχής είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα η Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα και του Σιώπη έκανε ηρωικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Conference League, επικρατώντας με 1-0 της Βασιλείας στην έδρα της. Η ατμόσφαιρα στην Τραπεζούντα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν βαριά, με τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε την Τουρκία πριν μερικές ημέρες να δείχνει να στοιχειώνει ακόμα τους πάντες.

Οι φίλοι της ομάδας έδωσαν από την αρχή το κλίμα, υψώνοντας συγκλονιστικό κορεό και οι παίκτες της έστειλαν επίσης το δικό τους μήνυμα στήριξης. Στο 65ο λεπτό ο Λάρσεν πέτυχε από κοντά το γκολ που έκρινε το ματς και όλοι οι ποδοσφαιριστές πιάστηκαν αγκαλιά, δείχνοντας τη σημαία της Τουρκίας που παλεύει να βρει τα πατήματά της.

Με πολύ καλούς τους Μπακασέτα και Σιώπη η Τράμπζον κυριάρχησε, προστάτευσε το προβάδισμά της και θα ταξιδέψει στην Ελβετία έχοντας το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με τεσσάρα πάει... «16» η Φιορεντίνα!

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «16» πήρε η Φιορεντίνα, η οποία διέλυσε με 4-0 στην Πορτογαλία κτη Μπράγκα. Οι Βιόλα, πήραν προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από σέντρα του Μπιράγκι και ωραία κεφαλιά του Γιόβιτς. Στο 55' ο Τόρμενα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για τους γηπεδούχους και η Φιορεντίνα έκανε ό,τι ήθελε στη συνέχεια. Στο 60' ο Σέρβος φορ χτύπησε ξανά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Το 0-4 διαμόρφωσε με δύο δικά του γκολ ο Καμπράλ, στο 79' και το 90'.

Βλέπει πρόκριση η Καραμπάγκ, μηδέν στη Νορβηγία

Η Καραμπάγκ επικράτησε 1-0 της Γάνδης, στο Αζαρμπαϊτζάν και βλέπει... πρόκριση. Ο Σεϊντάγεφ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων με πέναλτι που εκτέλεσε στο 55', ωστόσο ο Λεάντρο Αντράδε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το 1-0.

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Μπόντο/Γκλιμτ με τη Λεχ Πόζναν΄στη Νορβηγία, έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Πολωνίας.

Τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς των 19:45

Μπόντο Γκλιμτ - Λεχ Πόζναν 0-0

Μπράγκα - Φιορεντίνα 0-4

Καραμπάγκ - Γάνδη 1-0

Τράμπζονσπορ - Βασιλεία 1-0

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα