Γκόμελ: Η Κυπελλούχος Λευκορωσίας απειλεί τον Άρη

Γκόμελ: Η Κυπελλούχος Λευκορωσίας απειλεί τον Άρη

Newsroom
Γκόμελ: Η Κυπελλούχος Λευκορωσίας απειλεί τον Άρη

bet365

Το Κύπελλο, η μουδιασμένη φετινή πορεία και οι «αστέρες» με το ελληνικό παρελθόν. Ο Άρης υποδέχεται τη Γκόμελ (21/7, 21:00) για τα προκριματικά του Conference και το Gazzetta παρουσιάζει την «ακτινογραφία» των Λευκορώσων.

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μεγάλο ραντεβού του Άρη με τη Γκόμελ (21/7, 21:00) έχει ξεκινήσει, με τους Θεσσαλονικείς να υποδέχονται σε λίγες ώρες τους Λευκορώσους με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους θέσει φαβορί ενόψει της ρεβάνς στο... «Κλεάνθης Βικελίδης». Ποια είναι όμως πραγματικά η αντίπαλος που θα βρει στο δρόμο του ο Άρης για τον β΄προκριματικό γύρο του Conference League;

Νέο όνομα, νέοι στόχοι

Με έτος ίδρυσης το 1969, τα πρώτα χρόνια ύπαρξης ήταν δύσκολα για τη Γκόμελ που μέχρι το 1998 συστηνόταν με το όνομα Gomselmash. Μαζί με το όνομα ωστόσο, οι Λευκορώσοι κατάφεραν να αλλάξουν και τη δυναμική τους, αφού μέσα σε λίγα χρόνια μετατράπηκαν από μια ομάδα που πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό σε διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Τέσσερα χρόνια αργότερα μάλιστα (2002) ήρθε η ώρα της στέψης, αφού η Γκόμελ τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία και κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Κυπελλούχος μεν, ντεφορμέ δε

Μια εικοσαετία αργότερα και η οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Ούσα πλέον μια ομάδα που ανήκει στην ελίτ του λευκορώσικου πρωταθλήματος, η αντίπαλος του Άρη παλεύει συνεχώς για την κατάκτηση τίτλων. Και μπορεί στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο να περιορίστηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, όμως τον Μάιο επικράτησε με 2-1 της Μπάτε Μπορίσοφ στον τελικό και πήρε το Κύπελλο μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της!

Η κατάκτηση της διοργάνωσης μάλιστα της χάρισε και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν (επιστροφή στην Ευρώπη από το 2011), με τη Γκόμελ να ξεκινά τις υποχρεώσεις της από τον β΄προκριματικό γύρο του Conference League, εκεί όπου έπεσε απέναντι στον Άρη. Σε αντίθεση ωστόσο με τους Θεσσαλονικείς, οι Λευκορώσοι μετρούν ήδη επίσημα ματς στα πόδια τους. Το πρωτάθλημα άλλωστε στη Λευκορωσία ξεκίνησε τον Μάρτιο, με τη Γκόμελ να μετρά ήδη 15 αγωνιστικές που την έχουν περιορίσει ωστόσο στην 8η θέση της κατάταξης (από σύνολο 16 ομάδων).

Ρόστερ με... ελληνική απόχρωση

Σε επίπεδο μονάδων ξεχωρίζει ο σέντερ φορ, Αλεκσάντρ Μάκας που μετράει ήδη οκτώ γκολ τη φετινή περίοδο, αλλά και ο πρώην χαφ του Παναιτωλικού, Ίλια Αλεκσίεβιτς. Ο 31χρονος Λευκορώσος πάντως δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της Γκόμελ με ελληνικό παρελθόν, μιας και φέτος ο σύλλογος απέκτησε και τον Ντμίτρι Μπάχα, που είχε περάσει από τον Ατρόμητο τη σεζόν 2016/2017.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως για τη Γκόμελ είναι η πρόσληψη του Βλάντιμιρ Νιβένσκι τον προηγούμενη Γενάρη, ο οποίος μπορεί να τους οδήγησε στο Κύπελλο πριν από μερικούς μήνες, όμως έχει μηδενική εμπειρία από Ευρώπη. Δεδομένου μάλιστα πως έχει ξεκινήσει κάκιστα τη φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα, οι αναμετρήσεις με τον Άρη δεν αποκλείεται να αποτελέσουν σημαντικό κριτήριο για την παραμονή του στον πάγκο.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα