Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Το ντόμινο που στέλνει τον νικητή στον τρίτο αντί του δεύτερου προκριματικού του Conference League

Newsroom
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Το ντόμινο που στέλνει τον νικητή στον τρίτο αντί του δεύτερου προκριματικού του Conference League

bet365

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλισμένο το ευρωπαϊκό εισιτήριο ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά ο νικητής πλέον έχει σημαντικό κέρδος ενός προκριματικού γύρου στο Conference League χάρη σε Ρόμα-Φέγενορντ.

Ντόμινο που ωφελεί τον Κυπελλούχο Ελλάδας προκάλεσε η νίκη της Ρόμα στην τελευταία αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 3-0 της Τορίνο και κλείδωσε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League, ανεξαρτήτως του τελικού του Conference League όπου ο νικητής προβιβάζεται απευθείας στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της νέας σεζόν. Σε περίπτωση, λοιπόν, που οι Τζιαλορόσι κατακτήσουν το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στη Φέγενορντ, θα ακολουθήσουν αλυσιδωτές ανακατατάξεις στα προκριματικά των δύο διοργανώσεων, που θα στείλουν τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδος Λουξ, τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ, στον 3ο προκριματικό του Conference League.

Τι αλλάζει μετά τη νίκη της Ρόμα που της χάρισε τη θέση στο Europa League; Το εισιτήριό της για τους ομίλους από τη στιγμή που θα μείνει ελεύθερο, θα δοθεί στην κυπελλούχο της επόμενης χώρας στην κατάταξη της UEFA, που δεν έχει αυτόματη θέση στη φάση των ομίλων.

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, της ομάδας που θα κατακτήσει το Conference, θα υπάρξει κενό στα προκριματικά. Ακολούθως, το εισιτήριο της Φέγενορντ για τα play-offs του Europa League μεταβιβάζεται στην Κυπελλούχο της Κύπρου (Ομόνοια-Εθνικός Άχνας). Τη θέση του νικητή από τις τελευταίες θα καλύψει στον τρίτο προκριματικό του Europa League η Σλοβάτσκο ως Κυπελλούχος Τσεχίας, η οποία μέχρι πρότινος είχε εξασφαλίσει θέση στον 3ο προκριματικό του Conference League. Κι εδώ «κουμπώνει» ο τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αφού ο νικητής θα κερδίσει έναν προκριματικό γύρο, από τον 2ο στον 3ο.

Αυτό αποτελεί αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της νέας σεζόν, το οποίο μεταφράζεται σε δύο επιπλέον εβδομάδες προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό θα αγωνιστούν στις 21 και 28 Ιουλίου, ενώ εκείνες που αρχίζουν την πορεία τους στον 3ο προκριματικό από τις 4 και 11 Αυγούστου.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα