Έιμπραχαμ: Η χρονιά της άνθισης και το ρεκόρ 94 ετών (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Τάμι Έιμπραχαμ πήρε την καλύτερη απόφαση το καλοκαίρι ακολουθώντας τον Μουρίνιο στη Ρώμη, έστειλε τη νέα του ομάδα στον τελικό του Conference League και διανύει την περίοδο της ποδοσφαιρική του άνθισης.

Ο Άγγλος επιθετικός με την κεφαλιά του στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Λέστερ στο «Ολίμπικο» οδήγησε την Ρόμα στα Τίρανα για τον μεγάλο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA.

Αυτό ήταν το 9ο τέρμα που πετυχαίνει για φέτος στο τουρνουά σε 12 αναμετρήσεις, ενώ στο σύνολο όλων των διοργανώσεων που έχει παραστεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει σκοράρει 25 φορές!

Φυσικά αυτή η επίδοση τον καθιστά τον κορυφαίο Άγγλο σκόρερ στις πέντε μεγάλες Λίγκες της Ευρώπης, ενώ, μαζί με τις 5 ασίστ που έχει μοιράσει, ανεβάζει την συμμετοχή του στο κομμάτι του σκοραρίσματος για την ομάδα του στα 30 τέρματα.

Φυσικά είναι ο ποδοσφαιριστής που φτάνει στα περισσότερα γκολ στην πρώτη του χρονιά στους Ρωμαίους έπειτα από περίπου... έναν ολόκληρο αιώνα!

Πιο συγκεκριμένα, ο αμέσως προηγούμενος στα χρονικά του κλαμπ με αντίστοιχη αποτελεσματικότητα και έφεση μπροστά από την αντίπαλη εστία αμέσως μόλις φόρεσε τη φανέλα των «τζιαλορόσι», ήταν ο Ροντόλφο Βολκ από το 1928, με 24 γκολ.

Σε ό,τι αφορά τους συμπατριώτες του Έιμπραχαμ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μονάχα οι Άλαν Σίρερ (11 γκολ το 2004-2005 στο Κύπελλο UEFA) και Σταν Μπόουλς (11 γκολ το 1976-1977 επίσης στο UEFA) είχαν σκοράρει περισσότερο από τον νυν στράικερ της Ρόμα σε μια σεζόν.

Στην Τσέλσι, την σεζόν 2020-2021 σε 32 ματς είχε 12 τέρματα και 4 ασίστ και φέτος σε 49 ματς έχει 25-5, ταιριάζοντας απόλυτα με τον Πορτογάλο κόουτς, ο οποίος φυσικά τον είχε προσέξει από το παρελθόν, όταν ο... ψηλός ήταν ακόμα στα τμήματα υποδομής των «μπλε».