Conference League: Στον τελικό η Ρόμα του Μουρίνιο, αντίπαλος η Φέγενορντ που απέκλεισε τη Μαρσέιγ (vid)

Newsroom
Conference League: Στον τελικό η Ρόμα του Μουρίνιο, αντίπαλος η Φέγενορντ που απέκλεισε τη Μαρσέιγ (vid)

bet365

Η Ρόμα νίκησε τη Λέστερ στο... καυτό «Ολίμπικο» (1-0) και πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του Conference League, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ η οποία έμεινε όρθια στη Μασσαλία (0-0).

Πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που διεκδίκησε ευρω-κούπα στον τελικό. Ήταν τη σεζόν 1990-91, όταν στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA είχε αποκλείσει την Μπρόντμπι, με τερματοφύλακα τον άσημο ακόμα, Πέτερ Σμάιχελ. Πλέον, η Ρόμα βρίσκεται και πάλι σε ευρωπαϊκό τελικό, στον παρθενικό του νεοσύστατου Conference League, μία... γενιά αργότερα. Απέναντι στη Λέστερ του υιού Σμάιχελ, Κάσπερ, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πανηγύρισε τη νίκη στη ρεβάνς του «Ολίμπικο» (1-0) και δίνει ραντεβού με τη Φέγενορντ στα Τίρανα για την κούπα.

Μετά το ευνοϊκό αλλά «ανοιχτό» 1-1 του «King Power Stadium», η Ρόμα πάτησε στο... καυτό «Ολίμπικο» και η ορμή του κόσμου της την οδήγησε στο άμεσο προβάδισμα, με τον συνήθη ύποπτο, Τάμι Έιμπραχαμ. Ο Άγγλος στράικερ εμφανίστηκε στα κρίσιμα και με τρομερή κεφαλιά νικώντας κατά κράτος τον Ρικάρντο Περέιρα στον αέρα, «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Σμάιχελ για το 1-0 στο 11'. Η ομάδα του Μουρίνιο διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της σκορ και το κράτησε μέχρι τέλους, παίρνοντας έτσι το «χρυσό» εισιτήριο για τον τελικό στην «Arena Kombetare» (25/5), εκεί που ο Πορτογάλος τεχνικός θα γίνει και τυπικά ο πρώτος με παρουσία σε τελικό Champions League, Europa League και Conference League!

Έχασε Παγιέ και πρόκριση η Μαρσέιγ, σε τελικό μετά από 20 χρόνια η Φέγενορντ

Άδοξο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία της Μαρσέιγ έθεσε η Φέγενορντ, μένοντας «όρθια» στη Μασσαλία (0-0) και κερδίζοντας το εισιτήριο για τον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Στη ρεβάνς του 3-2 του «Ντε Κάιπ», η Μαρσέιγ κυνηγούσε μόνο τη νίκη και στα πρώτα 30 λεπτά μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση για να την πετύχει. Ωστόσο, ο διακόπτης γύρισε απότομα δύο λεπτά αργότερα, όταν ο κάπτεν, Ντιμίτρι Παγιέ, αποχώρησε τραυματίας, ξεσπώντας, μάλιστα, σε κλάματα. Από εκείνο το σημείο οι Μαρσεγιέζοι δεν μπόρεσαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, οι Ολλανδοί άντεξαν στην πίεση του «καυτού» Βελοντρόμ κι έτσι σφράγισαν την πρόκριση στο φινάλε, επιστρέφοντας έτσι σε ευρω-τελικό μετά τη σεζόν 2001-02, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο UEFA στον τελικό κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα