ΠΑΟΚ: Τα έλεγα…Η Μαρσέιγ έμεινε με 11 παίκτες, χωρίς προπονητή και χωρίς σέντερ φορ…

ΠΑΟΚ: Τα έλεγα…Η Μαρσέιγ έμεινε με 11 παίκτες, χωρίς προπονητή και χωρίς σέντερ φορ…
Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta τα της…Μασσαλίας και τα της Τούμπας!

Σε ανύποπτο χρόνο, 17 Μαρτίου ήταν, είχα γράψει, με επιχειρήματα, ότι ο ΠΑΟΚ έχει φέτος απίστευτη ρέντα στο Conference League.

Την ίδια ημέρα ο ΠΑΟΚ πέρασε την Γκεντ κερδίζοντας 2-1 μέσα στο Βέλγιο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούσε εύκολα να χάνει 1-4 από το 52'… Και φτάσαμε, κάπως έτσι, στην χθεσινή βραδιά, στη Mασσαλία, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσε βάσει της εικόνας του αγώνα, με την Ολιμπίκ να κυριαρχεί στα τρία τέταρτα του παιχνιδιού και την ελληνική ομάδα να είναι πραγματικά ανταγωνιστική στο ένα τέταρτο, στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου.

Με τη Μαρσέιγ να έχει εφτά καθαρές ευκαιρίες για γκολ (δεν υπάρχει, οριακά, οφσάιντ στο 1-0) και τον ΠΑΟΚ δύο (εκ των οποίων η μία, του Άκπομ από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ), το 2-1 είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, που γίνεται φοβερό αν σκεφθεί κανείς ότι η Μαρσέιγ αυτή την στιγμή έχει μείνει ενόψει της ρεβάνς με 11 (!!!) παίκτες, χωρίς προπονητή και χωρίς σέντερ φορ!!!

Μοιάζει απίθανο, αλλά χθες και οι δυο ομάδες είχαν έξι στο όριο καρτών (πέντε παίκτες και προπονητή η, βοηθό προπονητή) και ο Πολωνός διαιτητής έβγαλε σε τέσσερις από τους έξι της Μαρσέιγ και σε κανένα από τους έξι του ΠΑΟΚ!

Με αυτά και με αυτά, η Μαρσέιγ με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δεν θα έχει στη ρεβάνς της Τούμπας…

Τον προπονητή της, καθώς ο Σαμπάολι θα τιμωρηθεί…

Τους τρεις σέντερ φορ της, καθώς ο Μίλικ είναι τραυματίας, ο Μακαμπού τραυματίστηκε χθες κι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και ο Ντιένγκ που πήρε τη θέση του συμπλήρωσε κίτρινες…

Τους επίσης τιμωρημένους Ζέρσον και Καμαρά, που είναι δύο από τις καλύτερες μονάδες της…

Τους επίσης τραυματίες Μπαλέρντι, Nτε Λα Φουέντε, Άλβαρο, Λουάν Πέρες (ήταν και τιμωρημένος χθες), όπως και τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος δεν είχε χώρο για να δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ…

Συνεπώς, αν δεν έχει επιστροφές της τελευταίας στιγμής από τραυματίες, θα είναι η Μαρσέιγ με 11 παίκτες, τον γκολκίπερ Μανταντά και τους αμυντικούς Λιρολά, Καλέτα Σαρ, Σαλιμπά, Κολάσινατς, τους χαφ Ρονζιέ, Γκιεντούζι, Γκουεγέ και τους εξτρέμ Ουντέρ, Χαρίτ, Παγέτ. Συν αναπληρωματικό γκολκίπερ και κάποια παιδιά κάτω των 20 ετών από την Ακαδημία της.

Να μην ξεχνάμε επιπλέον ότι την Κυριακή η Μαρσέιγ έχει κανονικά παιχνίδια για το γαλλικό πρωτάθλημα, με τη Μονπελιέ, ο δε ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ξεκουραστεί, αφού το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα έχει αναβληθεί. Οπότε, ουδείς γνωρίζει και τι άλλες απώλειες μπορεί να προκύψουν για την Ολιμπίκ μετά και το κυριακάτικο παιχνίδι της…

Να δούμε δε και αν η Μαρσέιγ πάει με τον κόσμο της στη Θεσσαλονίκη, μετά τα όσα τραγικά έγιναν επί δύο ημέρες στη Μασσαλία.

Και κάτι τελευταίο: Δεν τα γράφω όλα αυτά για να μειώσω την επιτυχία του ΠΑΟΚ, γιατί ασφαλώς αποτελεί επιτυχία να είναι ακόμη ζωντανός στην υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League. Ίσα ίσα, θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν κάποια στιγμή έχει κι ο Ολυμπιακός τέτοια ρέντα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ακόμη και στο Conference League. Διότι, θεωρώ ότι με τέτοια ρέντα, θα έφτανε σε ένα τελικό! Κάτι στο οποίο δεν είναι μακριά και τώρα ο ΠΑΟΚ, ασφαλώς όχι μόνο λόγω ρέντας, αλλά και με το focus που έχει κάνει και με την αξία του ως ομάδα.

Πλάκα πλάκα, εάν μάλιστα στο 93’ ο Μίτριτσα δεν έκανε καθυστέρηση και δεν έπαιζε για να κερδίσει φάουλ και χρόνο, και μοίραζε δεξιά του στον ολομόναχο Τσόλακ, κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΟΚ θα ισοφάριζε σε 2-2 και θα έδινε πολλές πιθανότητες στον ΠΑΟΚ για πρόκριση. Διότι τώρα θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά η, έστω με ένα για παράταση, ενώ τότε θα ήθελε απλά νίκη. Ήταν μία κακή απόφαση του Ρουμάνου εξτρέμ.

Άσχετο: Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν είχε παίξει κι αυτός στη Μασσαλία κι είχε χάσει επίσης 1-2 από την Ολιμπίκ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, αυτός είχε προηγηθεί στο α΄ ημίχρονο, αλλά στο β΄ ηττήθηκε από δύο πέναλτι που χρεώθηκαν σε Σισέ και Ραφίνια. Με τη νίκη του, όμως, 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη, χάρη σε εκείνο το γκολ του Χασάν στο 90’, της είχε πάρει την τρίτη θέση και είχε προχωρήσει στα νοκ άουτ του Europa League, όπου απέκλεισε την PSV. Παρεμπιπτόντως, οι Ολλανδοί είναι κοντά στην πρόκριση τους στα ημιτελικά του Conference League, μετά την ισοπαλία 0-0 που πήραν χθες βράδυ από τη Λέστερ μέσα στην Αγγλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.