Πολλές και μεγάλες οι μάχες που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ…

Πολλές και μεγάλες οι μάχες που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ…

Πολλές και μεγάλες οι μάχες που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την πρόκριση του Δικεφάλου στην Ευρώπη, σχολιάζοντας και τις πολλαπλές μάχες που έχει να δώσει όλος ο Σύλλογος από εδώ και πέρα.

«Δεν έχει σημασία τι ώρα θα τελειώσει…» έγραφα για το ματς ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ χθες και πράγματι δε νομίζω να «χαλάστηκε» κάποιος επειδή πήγαμε στο γήπεδο την Πέμπτη και φύγαμε την Παρασκευή… Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να προκριθεί, η «δουλειά» έγινε και έπεται συνέχεια…

Ήταν μία ποδοσφαιρική μάχη που οφείλω να ομολογήσω ότι πήγε στα μέτρα των Δανών. Τι εννοώ…

Η σκανδιναβική σχολή ψάχνει τις μεγάλες μπάλες και τις μονομαχίες για τη δεύτερη μπάλα. Καλώς ή κακώς, η συγκεκριμένη κατάσταση σημάδεψε και το χθεσινό ματς. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε σαφώς περισσότερα διαστήματα στα οποία επιχείρησε ορθολογικά και με την μπάλα κάτω να δημιουργήσει καταστάσεις. Από το 1΄ έως το 70΄ οι προσωπικότητες της ομάδας είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Κάπου εκεί έπρεπε (δυστυχώς) να βγουν οι Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ. Γιατί μετά τις αλλαγές επικράτησε τέτοια κατάσταση, δεν ξέρω... Η ομάδα του Λουτσέσκου σώθηκε από το δοκάρι και ευτυχώς το γύρισε στην παράταση, όταν και ο Ελ Καντουρί θυμήθηκε πώς παίζεται το κανονικό ποδόσφαιρο.

Δική μου πεποίθηση είναι ότι η θετική αύρα που επικράτησε στην παράταση σε σχέση με την παγωμάρα των τελευταίων λεπτών του 90λεπτου, έβαλε με καλή ψυχολογία τους παίκτες στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ σωστά εκτέλεσε πρώτος, μεταφέροντας (μετά από εύστοχες εκτελέσεις) πίεση στον αντίπαλο, ο Πασχαλάκης με την πρώτη απόκρουση αύξησε πολύ περισσότερο την ψυχολογία όλων και έτσι ο Δικέφαλος συνεχίζει δίκαια στην Ευρώπη.

Η πιο μεγάλη επιτυχία

Εδώ επάνω θέλω να σταθώ. ΔΕΝ θεωρώ τόσο μεγάλη την μέχρι τώρα φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η ομάδα του Λουτσέσκου απέκλεισε σε νοκ άουτ ματς την Μποχέμιανς, την Ριέκα και την Μίντιλαντ, ενώ πέρασε δεύτερη από όμιλο με Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν. Τα αυτονόητα έχει κάνει ο Δικέφαλος, τα οποία αυτονόητα βέβαια αν υλοποιούσαν και άλλες ελληνικές ομάδες, δεν θα ήμασταν τώρα μεταξύ 15ης και 20ης θέσης στο ranking.

Η πιο μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ φέτος, είναι ότι με αυτό το ρόστερ, καταφέρνει και είναι από αξιοπρεπής έως δυνατός και στις 3 διοργανώσεις που συνεχίζει να συμμετέχει και να διεκδικεί τη διάκριση. Τα καταφέρνει ο Λουτσέσκου και μακάρι να το πάει μέχρι τέλους… Εκτιμώ ότι τότε, θα χαρούν πάρα πολύ και όλοι όσοι το καλοκαίρι πόνταραν στο ότι ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει 4-5ος στην Ελλάδα και δεν θα προχωρήσει καθόλου στην Ευρώπη…

* Και τώρα η Γάνδη… Φυσικά και δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση. Αυτά είναι αστεία σχόλια για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Μάχη θα γίνει και με τους Βέλγους.

Πρόκειται για άλλη μία 50-50 υπόθεση πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, που απέφυγε πιο δύσκολες ομάδες όπως η Ρόμα, η Ρεν και η Φέγενορντ. Μάχη θα γίνει, ο ΠΑΟΚ θέλει πολύ να συνεχίσει και οι άνθρωποί του δεν κρύβουν ότι υπάρχει προτεραιότητα στην Ευρώπη, αν και κανείς δεν πρέπει να δημιουργεί λανθασμένους συνειρμούς για τους εντός χώρας στόχους που φυσικά συνεχίζουν να είναι υπαρκτοί και μεγάλοι.

* Επειδή πολλοί απορούν και συνεχίζουν να δημιουργούν εντυπώσεις, να επαναλάβω κάτι δεδομένο που εγώ βιώνω: Η συντριπτική πλειοψηφία, όλοι σχεδόν οι ΠΑΟΚτσήδες μετά και τη δολοφονία του Άλκη, είναι σοκαρισμένοι, απογοητευμένοι, πολύ στεναχωρημένοι και φυσικά εξοργίζονται με όσους στο όνομα των ομάδων προέβησαν ή στήριξαν αυτή την πράξη. Στον ΠΑΟΚ έχει γίνει η αυτοκριτική (σπάνιο φαινόμενο για την ελληνική κοινωνία) για το μεγάλο πρόβλημα. Το παραδέχονται όλοι!

Μάχη δίνει ο ΠΑΟΚ να το περιορίσει ή να το εκμηδενίσει. Χθες, αποφάσισε να συνεχίσει τη μάχη του μένοντας εκτεθειμένος με την απαράδεκτη-ντροπιαστική εικόνα του γηπέδου, χωρίς όμως να διακινδυνεύσει πιθανή ευρωπαϊκή του τιμωρία για 2-3 χρόνια. Όλοι κρίνονται σήμερα γι’ αυτό, όπως πάντα. Όπως θα κρίνονταν, αν χθες πριν την σέντρα, είχαμε εκτεταμένα επεισόδια που θα οδηγούσαν σε ματαίωση του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος μεγάλος σύλλογος που έχει παραδεχθεί το πρόβλημα της εισβολής στο οπαδικό κίνημα εγκληματικών στοιχείων και έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να το επιλύσει, να το περιορίσει, να το εκμηδενίσει. Ήδη έχουμε τις πρώτες αποφάσεις. Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει και θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά στο τέλος δεν γίνεται να μην φέρει αποτελέσματα. Μακάρι όλο αυτό που ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να αντιμετωπίσει, να ξεκινήσει νωρίς και σε όλους τους άλλους συλλόγους που τώρα νομίζουν ότι μόνο ο ΠΑΟΚ έχει τέτοια ζητήματα…

* Κάτι τελευταίο. Στην ποινική δίκη για τα γεγονότα του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018, ο κ. Βασίλης Δημητριάδης της ΑΕΚ, κατέθεσε: «Είπε κάτι και σε μένα ο κ. Σαββίδης, αλλά σε ήπιο ύφος, δεν με απείλησε. Δεν αντιλήφθηκα το όπλο, δεν αισθάνθηκα φόβο».

Ο διαιτητής κ. Γιώργος Κομίνης, τόνισε από την πλευρά του: «Δεν το αντιλήφθηκα. Από αξιωματούχους της ΑΕΚ πληροφορήθηκα για το όπλο. Έδειχναν κάτι στα κινητά τους, αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή τη δυνατότητα να το διασταυρώσω».

Μετά από 3,5 χρόνια λοιπόν, ήρθαν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες να πουν ακριβώς όσα υποστήριζε τότε η πλευρά του ΠΑΟΚ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.