Λουτσέσκου: «Τελικός για τον ΠΑΟΚ η ρεβάνς με τη Μίντιλαντ» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Λουτσέσκου: «Τελικός για τον ΠΑΟΚ η ρεβάνς με τη Μίντιλαντ» (vid)

bet365

Ξεκάθαρος και σχεδόν απόλυτος εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με τη Μίντιλαντ: «Είναι ένας τελικός» είπε. Η αναφορά του Ρουμάνου τεχνικό στον Αντόνιο Τσόλακ.

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League ως μια μεγάλη ευκαιρία να «φτιάξουν» τη χρονιά τους. Μια πρόκριση που περνάει μέσα από τα νοκ άουτ παιχνίδια με τη Μίντιλαντ, όπου ο «Δικέφαλος» οφείλει να ξορκίσει την κατάρα του «μαύρου Φλεβάρη» αν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη.

«Το αυριανό παιχνίδι είναι ένας τελικός για μας. Έτσι αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια, όμως τώρα μπροστά μας έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, να μεγαλώσουμε ως κλαμπ και αυτή την ευκαιρία θέλουμε να την πάρουμε. Η αλήθεια είναι ότι παίζοντας κάθε τρεις μέρες, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Από τη μία κέρδος είναι το να έχεις ρυθμό από τα διαδοχικά παιχνίδια, αλλά την άλλη δεν έχεις το χρόνο να συγκεντρωθείς και να αντιληφθείς τη σημασία ενός σημαντικού αγώνα, με χαρακτήρα τελικού, όπως αυτός κόντρα στη Μίντιλαντ. Είναι αλήθεια ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια χάσαμε την ένταση τη στα τελευταία 25 μέτρα του γηπέδου. Δεν είχαμε τη σκληράδα και την επιθετικότητα μας. Αυτό είναι κομμάτι του τι κερδίζεις και τι χάνεις από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πάντως, πρέπει να ξέρετε ότι από όλη αυτή τη σειρά των διαδοχικών αγώνων, εκτός από τις νίκες, έχουμε καταφέρει να χτίσουμε την ψυχολογία μας», είπε ορθά κοφτά ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Εμπιστεύομαι τον Τσόλακ»

Βασικός με Μίντιλαντ ο Αντόνιο Τσόλακ

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε με τον τραυματισμό του Τσούμπα Άκπομ και την σχεδόν υποχρεωτική επιλογή του Αντόνιο Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης.

«Καταρχήν, όλοι ξέρετε ότι ανά πάσα στιγμή μέσα στη χρονιά υπάρχουν ξαφνικά προβλήματα, όπως τώρα με τον Άκπομ. Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι για να πάρουν την ευκαιρία τους. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Αντόνιο Τσόλακ. ¨Έχει αποδείξει σε όλα τα πρωταθλήματα και σ’ όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί, ότι είναι ένας φανταστικός σκόρερ, ενώ και με την επιστροφή του στις προπονήσεις μας έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και το πως κινείται μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τώρα είχε μικρό χρόνο συμμετοχής, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να είναι 100% έτοιμος, προερχόταν από διακοπές επιστρέφοντας από τη Μάλμε, όταν άρχισε να ανεβαίνει προέκυψε ένα πρόβλημα με τον κορονοϊό. Πάντως, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος», τόνισε.

«Προτεραιότητα η Μίντιλαντ και όχι ο Άρης»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου ενόψει Μίντιλαντ

Ο 53χρονος προπονητής του Δικεφάλου» δε βλέπει μια πρόκριση στους «16» του Europa Conference League ως μια απάντηση σ’ όλους όσοι υποστήριξαν το προηγούμενο διάστημα ότι η Ευρώπη δεν αποτελούσε προτεραιότητα για εκείνον σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Δεν χρειάζεται να απαντήσω σε κανένα. Προσωπικά είμαι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η πρόκριση θα είναι κάτι πολύ καλό για μας, για τον κόσμο, για όποιον αντιπροσωπεύει τον σύλλογο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι πως στο ποδόσφαιρο είναι καλό να έχεις στρατηγική και φιλοδοξίες, ωστόσο οφείλεις να έχεις και προτεραιότητες. Να βλέπεις τι υπάρχει μπροστά σου. Διαφορετικά κινδυνεύεις να χάσεις τα πάντα», υποστήριξε και επιβεβαίωσε ότι στη ζυγαριά «Μίντιλαντ ή Άρης», η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ρεβάνς.

«Ναι, όντως, ήταν μια προτεραιότητα η ρεβάνς με τη Μίντιλαντ και το έδειξα στο ντέρμπι με τον Άρη, αν και Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι παρά τις πολλές αλλαγές στο τελευταίο 20λεπτο κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν δύσκολο μέσα στη χρονιά να έχουμε δύσκολα παιχνίδια πριν και μετά από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σταθήκαμε άτυχοι σ’ ότι αφορά τις κληρώσεις για το πρόγραμμα των αγώνων με πολλά ντέρμπι ανάμεσα σε παιχνίδια στην Ευρώπη. Να ξέρετε ότι η πνευματική ενέργεια όταν έχουμε μια υποχρέωση στην Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερη για τους ποδοσφαιριστές».

Τέλος ο Λουτσέσκου χαρακτήρισε σημαντική την επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες της Τούμπας. «Είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης, όπου χρειαζόμαστε την ώθηση του κόσμου. Επίσης, με την παρουσία τους δημιουργούν μια έξτρα πίεση στον αντίπαλο. Νομίζω ότι θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου και τον περιμένουμε δίπλα μας».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα