Άλλη… φάση απόψε για τον ΠΑΟΚ

Άλλη… φάση απόψε για τον ΠΑΟΚ

Άλλη… φάση απόψε για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει τις σκέψεις του για τον τελευταίο αγώνα του Δικεφάλου στον όμιλο και σχολιάζει πολλά ακόμη από τα τρέχοντα θέματα των ασπρόμαυρων.

Μέχρι τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στις αρχές Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ ήταν μία καλή ομάδα που διεκδικούσε όλους τους στόχους της, ένα σύνολο με πολλές καλές εμφανίσεις (τύπου Ριέκα, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Κοπεγχάγης) και αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μετά από αυτή τη διακοπή είναι μια ομάδα… άστα να πάνε.

Ο ΠΑΟΚ δεν παράγει σε μεγάλα διαστήματα των αγώνων του. Ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει και φυσικά δεν κερδίζει, σπάζοντας όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες… «σκασμένους», αλλά και πολύ σημαντικούς του ποδοσφαιριστές με μακροχρόνια προβλήματα, οι οποίοι απουσιάζουν μόνιμα. Ο προπονητής του έχει παραδεχθεί λάθη του και έχει αναλάβει την ευθύνη, ενώ ένας στόχος έχει ήδη χαθεί. Για να μην πλατειάζουμε, ο ΠΑΟΚ είναι στα χειρότερά του, χάνοντας και από αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος. Όλα τελειώνουν όταν θυμόμαστε ότι αυτή η ομάδα έφθασε στο σημείο να μην κερδίζει τα δεύτερα της Λάρισας! Για την ακρίβεια, παρ’ ολίγο θα έχανε!!

Τόσο χάλια…

ΠΑΟΚ

Έστω κι’ έτσι, νομίζω ότι ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν μετράει και δεν θα μετρήσει απόψε στον αγώνα που δίνει ο Δικέφαλος για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Σήμερα είναι πολύ-πολύ διαφορετικά τα δεδομένα. Άλλον ΠΑΟΚ θα δούμε και… μακάρι να μπαίνει η μπάλα μέσα, γιατί σε τέτοιες καταστάσεις, πέρα από την καλή προσπάθεια, μετράει και η ποιότητα στο να τελειώνεις φάσεις και να στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα.

Πολλοί θα πουν και υα γράψουν… «μα όλα αυτά για έναν αγώνα με τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ»; Λάθος σκέψη αυτή…

Δεν έχει καμία σημασία πώς λένε την αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Όταν χάνεις από τους χειρότερους του πρωταθλήματος και παρ’ ολίγο να χάσεις από τα δεύτερα της ΑΕΛ, όταν αποδεικνύεις ότι τώρα μπορείς να χάσεις από… όλο τον κόσμο, τι σημασία έχει ο αντίπαλος;

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προκριθεί, ό τι και αν έχει πάθει μέχρι τώρα, ό τι και αν πάθει μέσα στο ματς, ό τι και αν γίνεται στο Κοπεγχάγη- Σλόβαν.

Αφού οι παίκτες του παίζουν καλύτερα όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, ας μπουν μέσα λες και χάνουν ήδη με… 2-0!

Σήμερα στην Τούμπα γίνεται ένας αγώνας που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους αγωνιζόμενους σα να είναι ο τελευταίος τους. Ένας τελικός, αφού μπορεί και να μην υπάρχει αύριο στην Ευρώπη.

Πιστεύω ότι έτσι θα γίνει και θα τα καταφέρουν, ώστε να υπάρχει ένα όραμα μέχρι τουλάχιστον τον Φεβρουάριο και τα επόμενα ευρωπαϊκά.

Από αύριο πώς θα πάει το πράγμα δεν ξέρω… Σήμερα πάντως πρέπει να γίνει η δουλειά.

* Όσον αφορά αυτή τη συγκεκριμένη αδύναμη ομάδα, θέλω να θυμίζω ότι στο πρώτο ματς με τη Λίνκολν, η ομάδα του Γιβραλτάρ ήταν σε αρκετά διαστήματα ανώτερη του ΠΑΟΚ και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι! Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ στον… βράχο ο Πασχαλάκης! Αυτά, για να μην ξεχνάμε τι μπορεί να πάθεις…

ΠΑΟΚ

* Όσο και αν δεν το δέχεται ο Λουτσέσκου, η Σλόβαν είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή και η ελληνική ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα για να περάσει. Ούτε εγώ πιστεύω ότι η Κοπεγχάγη θα… κάτσει να χάσει από τους Σλοβάκους. Βασικά δεν πιστεύω τίποτα γι’ αυτό το ματς. Επειδή όμως τα έχω δει όλα στο ποδόσφαιρο (ακόμη και Δανία-Σουηδία 2-2 ακριβές σκορ το 2004 σε τελική φάση του Euro) ΔΕΝ βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα και κανέναν από όποιο σημείο της Ευρώπης και αν προέρχεται. Τα πάντα μπορεί να γίνουν, ποδοσφαιρικά και… μη.

Ακόμη κι αν στο 80΄ το Κοπεγχάγη-Σλόβαν είναι στο 0-0, στο τέλος μπορεί όλα να αλλάξουν.

Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να καθησυχάσει σε καμία στιγμή, πέρα από το ότι και οι δικοί του αντίπαλοι θα θελήσουν να αφήσουν τη διοργάνωση με μία επιτυχία.

* Είπε πάρα πολλά σημαντικά και χθες ο Λουτσέσκου. Κάποια στιγμή απάντησε και σε αυτό που έγραψα τη Δευτέρα, για την αλλαγή σχηματισμού και τα τρία στόπερ (όπως ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ έκαναν Γκαρσία και Φερέιρα) στα πλαίσια μίας προσπάθειας πάνω ακριβώς στην… έκτακτη ανάγκη για αποτέλεσμα: «Καλύτερα να φύγω παρά να αλλάξω φιλοσοφία» λέει με έναν σχετικό εγωϊσμό. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι το να χρησιμοποιείς τρία στόπερ, απαγορεύει την προσπάθεια να παίξεις κυριαρχικό ποδόσφαιρο, όπως ακριβώς απαιτεί η βασική ποδοσφαιρική αρχή του Λουτσέσκου

* Παραμονές ενός ακόμη κρίσιμου αγώνα-πρόκρισης, άλλα δύο κρούσματα κορονοϊού. Οκ! Όταν κάτι πάει στραβά, όλα… στραβά. Άλλοι δύο στη λίστα απόντων για τις επόμενες ημέρες και… ποιος ξέρει πώς θα γυρίσουν.

*Έγραφε προχθές το βράδυ Άγγλος ρεπόρτερ της Λίβερπουλ: «Έξι παίκτες της αποστολής του αγώνα με τη Μίλαν, είναι στο club από την ηλικία των 6-7 ετών». Το είχε τόσο μεγάλο καμάρι αποθεώνοντας την ακαδημία της Λίβερπουλ!

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ενημέρωνε για έναν από αυτούς τους έξι: «Ο Νατ Φίλιπς πρέπει και θα πάει να παίξει δανεικός σε άλλη ομάδα, για να βρει τον χρόνο που δικαιούται».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα