Λουτσέσκου: «Δε θέλουμε απλά την πρόκριση, θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο»! (vid)

Λουτσέσκου: «Δε θέλουμε απλά την πρόκριση, θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο»! (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Λουτσέσκου: «Δε θέλουμε απλά την πρόκριση, θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο»! (vid)

bet365

Η Ευρώπη παραμένει ψηλά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως επανέλαβε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Σλόβαν. Παρών ο Αντρέ Βιεϊρίνια που μπήκε στην αποστολή.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (30/9-22:00) στο γήπεδο της Τούμπας την Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, ένα παιχνίδι κρίσιμο και καθοριστικό για τη διαμόρφωση του ομίλου, καθώς την ίδια ώρα η Κοπεγχάγη θα υποδέχεται την αδύναμη Λίνκολν.

«Θα είναι εξαιρετικό αν κερδίσουμε και έχουμε 6 βαθμούς εμείς και η Κοπεγχάγη μετά το τέλος των αγώνων της 2ης αγωνιστικής. Είναι δυο σημαντικοί αγώνες για την πρόκριση, όχι για την πρώτη θέση, ένα σημαντικό βήμα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να παλέψουμε για να φτάσουμε στη νίκη και τους 6 βαθμούς στον όμιλο, αν τα καταφέρουμε θα μας δώσει μια ώθηση για την συνέχεια», είπε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο προ διετίας αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας δε δίνει κάποιο έξτρα κίνητρο σύμφωνα με τον Λουτσέσκου, αλλά μπορεί να αποτελέσει «οδηγό» στην προσέγγιση του αυριανού αγώνα από τους ποδοσφαιριστές του. «Δεν νιώθω ότι υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι θέλουμε την άτυπη ρεβάνς για εκείνο τον αποκλεισμό. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά εκείνο το παιχνίδι μπορεί να μας διδάξει ότι η κατάσταση και ο αντίπαλος δεν θα είναι εύκολα για μας. Οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, με το κατάλληλο πνεύμα και να μην είμαστε καθόλου χαλαρά», εξήγησε ο Ρουμάνος προπονητής, που θα έχει στη διάθεσή του, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, όχι όμως και τους Φερνάντο Βαρέλα, Τόμας Μουργκ.

Μέσα ο Βιεϊρίνια, έξω ο Μουργκ

«Ναι, ο Αντρέ θα είναι στην αποστολή, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να αγωνιστεί σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι σημαντικό που θα τον έχουμε διαθέσιμο στο αυριανό παιχνίδι, μπροστά μας υπάρχει και ένας εκτός έδρας αγώνας την Κυριακή και δε θέλουμε να ρισκάρουμε. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος στην Ευρώπη. Θέλουμε να προκριθούμε στους 16, θέλουμε να το κάνουμε κερδίζοντας την πρώτη θέση, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να το καταφέρομε, αυτό το έχουμε όλοι μας στο μυαλό μας, αύριο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μας. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα έχουμε περισσότερες επιστροφές και μόνο ο Μουργκ θα είναι ξανά μαζί μας την Κυριακή στο ματς με τον ΟΦΗ. Οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις με την ομάδα τις πρώτες μέρες της διακοπής. Ο Ινγκασον συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, αλλά ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τους Καντουρί και Κρέσπο».

«Ετσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες»

Μεγάλη αναφορά έγινε από τον Λουτσέσκου στη «μεταμόρφωση» ποδοσφαιριστών, όπως ο Πασχαλάκης, ο Μπίσεσβαρ, ο Εσίτι και άλλοι που υπάρχουν στο ρόστερ. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε για άλλη μια φορά τη δική του εξήγηση λέγοντας:

«Αυτό για μένα είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Ως προπονητής έχω μια ξεκάθαρη φιλοσοφία που θέλει τους παίκτες να νιώθουν σημαντικοί, είτε παίζοντας, είτε όχι. Θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους, να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητοι, πρέπει όλοι να νιώθουν σημαντικοί ακόμη και στις προπονήσεις για την ομάδα και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή όταν θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει. Αυτός είναι δρόμος για να χτίσουμε τη νοοτροπία του νικητή που θέλουμε στην ομάδα. Μιλάμε για κάτι πολύ σημαντικό, αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο θα μπουν για να κρατήσουμε ένα αποτέλεσμα ή να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αποδειχθούν καθοριστικοί για την ομάδα και να τη βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Μια ομάδα γίνεται δυνατή όταν μπορεί να πάρει το μέγιστο απ’ όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορεί μέσα στη σεζόν. Είναι διαφορετικό να έχεις 12-13 ποδοσφαιριστές, που μπορεί να τα πηγαίνουν περίφημα, όμως υπάρχουν και απρόοπτα μέσα στη σεζόν κι άλλο αν έχεις 17-1
8 ποδοσφαιριστές που νιώθουν βασικοί και έτοιμοι γιατί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Ασφαλώς υπάρχουν σε κάθε ομάδα 2-3 παίκτες που δεν αγωνίζονται. Είναι στην κρίση του κάθε παίκτη πως θα το εκλάβει, αν θα παλέψει ή όχι, υπάρχει η μεταγραφική περίοδος που μπορεί να βρεθεί μια λύση για όλους αυτούς που δεν αγωνίζονται».

Ο 52χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως ο Αουγκούστο, ο Σίντκλεϊ, ο Ροντρίγκο κι ο Καγκάβα.

Πιο αναλυτικά είπε:

Για το νέο ρόλο του Ντάγκλας Αουγκούστο:

«Ο Ντάγκλας δίνει τεράστια βοήθεια στην ομάδα αγωνιζόμενος στην συγκεκριμένη θέση. Δίνει τρεξίματα και επιθετικότητα, υποστηρίζει στην ανάπτυξη, δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο φρέσκοι κάποιοι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως πχ. ο Μπίσεσβαρ».

Για την κατάσταση του Σίντκλεϊ που έχει να παίξει ένα χρόνο και τώρα έκανε τέσσερα 90λεπτα στη σειρά και τη διαχείριση ποδοσφαιριστών όπως ο Ροντρίγκο και των υπόλοιπων ξένων που υπάρχουν στο ρόστερ:

«Ο Σίντκλεϊ ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση, με προετοιμασία και κάποια λίγα επίσημα λεπτά αγώνων στα πόδια του από την Ντιναμό Κιέβου, το γεγονός ότι είχε μεγάλο πάθος και θέληση όταν ήρθε το εκμεταλλευτήκαμε για να έχει μια σειρά αγώνων. Το ότι ο Βιεϊρίνια είναι ΟΚ μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Για τον Ροντρίγκο θέλω να του ζητήσω μια συγγνώμη, αλλά υπάρχουν πολλοί μη κοινοτικοί στην ομάδα που πηγαίνουν πολύ καλά, ο Σϊντκλεϊ, ο Τέιλορ, ο Αουγκούστο, ο Ακπομ, ο Εσίτι, που έχουν ρόλους μέσα στην ομάδα, οπότε είναι δύσκολο που τον αφήνω έξω, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Εχω εξηγήσει και στον ίδιο την κατάσταση που υπάρχει. Είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής και χαρακτήρας, τον χρειαζόμαστε στην ομάδα. Όμως, όπως του είπα, η σεζόν δεν είναι μόνο τα παιχνίδια στην αρχή. Πρέπει να παραμείνει έτοιμος, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη σεζόν και θα έρθει η στιγμή που θα επιστρέψει και θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να μπει και να βοηθήσει. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον Ροντρίγκο ότι θα μπει και θα παίξει. Τα ίδια ισχύουν και για τον Σίντζι Καγκάβα. Είναι, επίσης, ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής, αλλά είναι επαγγελματίας, δεν μας έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, αλλά σιχαίνομαι που πρέπει να τον αφήσω εκτός ομάδας».

Για τις διαρκείς αναφορές του ίδιου και του Ιβάν Σαββίδη περί ενότητας:

«Συζητώντας με ποδοσφαιριστές, ακούγοντας απλό κόσμο, αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δεν υπήρχε μια καλή κατάσταση γύρω από την ομάδα. Το πρώτο κομμάτι που πρέπει να ψάξεις να βρεις στον αθλητισμό είναι η ενότητα. Προφανώς και υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι μέσα στην ομάδα, αλλά ο καθένας μας πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω για την ομάδα. Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα και θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κάνουν τους παίκτες να νιώθουν άνετοι και ήρεμοι. Χρειαζόμαστε τη θετική ενέργεια του κόσμου, όπως συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το ένιωσα, προφανώς να υπάρχει μεγαλύτερη πίστη στη δουλειά των παικτών, οπότε γι’ αυτό χρειαζόμαστε αυτή την ενότητα και την υποστήριξη όλων».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα