ΠΑΟΚ: Η Τούμπα ζωντανεύει 499 ημέρες μετά…

ΠΑΟΚ: Η Τούμπα ζωντανεύει 499 ημέρες μετά…

ΠΑΟΚ: Η Τούμπα ζωντανεύει 499 ημέρες μετά…

bet365

Η εικόνα της Τούμπας θα είναι διαφορετική στο αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μποέμιαν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, το πρώτο με κόσμο μετά από ενάμιση χρόνο.

Το βράδυ στις 20:00 όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδέχεται την Μποέμιαν, θα έχουν περάσει 499 μέρες από τη στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν για τελευταία φορά μπροστά στο δικό τους κοινό.

Ακολούθησαν 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, με τον κόσμο να απουσιάζει από τις κερκίδες της Τούμπας. Πάντως, αυτή τη φορά το σκηνικό θα είναι διαφορετικό από το τελευταίο ματς με κόσμο απέναντι στον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στις 4/3/2000 (3-2), καθώς το ιστορικό πέταλο της ΘΥΡΑΣ 4 θα παραμείνει κλειστό, μετά την από κοινού συμφωνία ΠΑΟΚ-Συνδέσμων.

Οι… πρωτάρηδες του ΠΑΟΚ

zivkovic
O Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Τούμπα μπροστά στο κοινό της ομάδας

Αρκετοί από τους παίκτες του «Δικεφάλου» δεν έχουν ζήσει την Τούμπα με κόσμο. Σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν. Ο ΠΑΟΚ θα έχει μαζί του τον «δωδέκατο» παίκτη στη μάχη της πρόκρισης, που σηματοδοτεί και την επίσημη επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στο γήπεδο, όπου για δύο χρόνια έζησε στιγμές αποθέωσης.

«Ξέρουμε όλοι ο τρόπος που στηρίζουν την ομάδα, η ενέργεια που δίνουν είναι καταλυτική για την απόδοση των παικτών. Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι κάτι ξεχωριστό υπό την έννοια ότι αισθάνομαι πως η ψυχή μου ήταν πάντα εδώ», σχολίασε χτες ο Ρουμάνος προπονητής.

Τα μέτρα κατά της πανδημίας

xartis

Το αποψινό παιχνίδι θα είναι το πρώτο με κόσμο το οποίο διεξαχθεί με τους κανόνες που υπάρχουν κατά της πανδημίας. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για τον τρόπο απόκτησης των εισιτηρίων του αγώνα και της πρόσβασης των φιλάθλων στο γήπεδο.

Μέτρα που υπήρχαν και στα δύο φιλικά παιχνίδια (PSV, Φέγενορντ) της προετοιμασίας που έγιναν με την παρουσία κόσμου στις κερκίδες, αλλά και στο πρώτο ματς με την Μποέμιαν στην Ιρλανδία.

Παραμένει το ερωτηματικό αναφορικά με την τύχη των φίλων της ιρλανδικής ομάδας, που έχουν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν με κάποιο τρόπο να βρεθούν στις κερκίδες της Τούμπας, όπως είχε συμβεί στο αντίστοιχο παιχνίδι του Δουβλίνου με φίλους του ΠΑΟΚ.

Η αστυνομία έχει «ανάψει κόκκινο», λόγω των μέτρων που βάσει των οδηγιών της UEFA έχουν ληφθεί για την αναμέτρηση, ωστόσο αρκετοί Ιρλανδοί έχουν προμηθευτεί εισιτήρια του αποψινού αγώνα.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα