Αυστρία: Ο Ράνγκνικ «έκοψε» τρεις παίκτες από την εθνική για ομοφοβικά συνθήματα

ralf_rangnick_austria
Ακριβά πλήρωσαν τα ομοφοβικά τους συνθήματα μετά από μια νίκη της Ραπίντ Βιέννης οι - μέχρι πρότινος διεθνείς - Μπουργκστάλερ, Μπρουλ και Χεντλ.

Θαρραλέα πρωτοβουλία πήρε ο Ραλφ Ράνγκνικ που δεν δίστασε να μιλήσει με... πράξεις κατά των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός κόουτς «τελείωσε» τρεις διεθνείς της Αυστρίας και δεν έκρυψε το «γιατί».

Ο λόγος για τους Γκουίντο Μπουργκστάλερ, Μάρκο Γκρουλ και Νίκλας Χεντλ που αγωνίζονται στη Ραπίντ Βιέννης. Οι τρεις τους έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές μετά τη νίκη της ομάδας τους στο ντέρμπι με την Αούστρια, τραγουδώντας στην κάμερα ομοφοβικά συνθήματα κατά των αντιπάλων τους.

Το συμβάν συζητήθηκε πολύ στην Αυστρία και οδήγησε τον ομοσπονδιακό τους τεχνικό στο να τους κλείσει την πόρτα της εθνικής, αφού δεν τους συμπεριέλαβε στις τελευταίες του κλήσεις για τα παιχνίδια απέναντι σε Σλοβακία και Τουρκία, τονίζοντας τη σημασία του ζητήματος.

«Οι συγκεκριμένοι παίκτες πρέπει να αναλογιστούν αυτό το θέμα και να καταλάβουν τι σημαίνει για τους ανθρώπους το να προσβάλλονται και πέφτουν θύματα διακρίσεων δημόσια και με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ανεχθώ στη δική μου ομάδα. Ό,τι στηρίζουμε στην εθνική μας είναι διαμετρικά αντίθετο», ανέφερε ο Ράνγκνικ χαρακτηριστικά επί του θέματος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EURO Τελευταία Νέα