Καζακστάν - Σλοβενία 1-2: Ανατροπή και πρεμιέρα με το δεξί με δημιουργό Τσέριν

Βασίλης Μπαλατσός
H Σλοβενία έμεινε πίσω στο σκορ στο Καζακστάν, όμως έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 και ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro. Βασικός, αναντικατάστατος και δημιουργός ο Τσέριν, έπαιξε για 70 λεπτά ο Βέρμπιτς.

Στο πρώτο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024 η Σλοβενία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της νικηφόρα, καθώς επικράτησε με 2-1 στο Καζακστάν με ανατροπή. Βασικός, αναντικατάστατος και δημιουργός του πρώτου γκολ ο Άνταμ Τσέριν, έπαιξε για 70 λεπτά ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, εκτός αποστολής έμεινε ο Αντράτζ Σπόραρ.

Το πρώτο μέρος η Σλοβενία να έχει την κατοχή αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με την πρώτη τους τελική προς τον στόχο. Στο 24' ο Βορογκόβσκι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σαμορόντοβ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα σε πρώτο χρόνο την μπάλα στα δοκάρι και σε δεύτερο στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος. Στο 47' ο Άνταμ Τσέριν εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπρέκαλο με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο χαφ του Παναθηναϊκού μετράει 17 εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα, δυο γκολ και αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του αλλά η πρώτη σε επίσημο παιχνίδι. Η Σλοβενία ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος και ανέτρεψε το παιχνίδι στο 78'. Ο Στογιάνοβιτς έβγαλε την βαθιά μπαλιά, ο Βιπότνικ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε για το τελικό 1-2.

8ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Καζακστάν - Σλοβενία 1-2

23/3 21:45 Δανία - Φινλανδία

23/3 21:45 Σαν Μαρίνο - Βόρεια Ιρλανδία

2η αγωνιστική

26/3 17:00 Καζακστάν - Δανία

26/3 19:00 Σλοβενία - Σαν Μαρίνο

26/3 21:45 Βόρεια Ιρλανδία - Φινλανδία