Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο: 10η Ιουλίου, η ημερομηνία που ενώνει τους δύο σταρ (vid)

Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο: 10η Ιουλίου, η ημερομηνία που ενώνει τους δύο σταρ (vid)
Είναι η δική τους ημερομηνία. Εκείνη που τους συνδέει. Η 10η Ιουλίου έχει ειδική θέση στο προσωπικό ημερολόγιο των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς κατέκτησαν το Copa America και το Euro, αντίστοιχα, με τις εθνικές τους ομάδες.

Μπορεί να τους χωρίζουν αρκετά, αλλά τους ενώνει η δίψα για την κορυφή. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, έχουν και μια κοινή ημερομηνία που τους συνδέει.

Η 10η Ιουλίου έχει ειδική θέση στο ημερολόγιο των αναμνήσεών του Αργεντινού και του Πορτογάλου. Είναι πιο σημαντική στην καριέρα τους σε εθνικό επίπεδο, καθώς σε συλλογικό έχουν κατακτήσει τα πάντα και καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο.

Πριν από έξι χρόνια, στις 10 Ιουλίου του 2016 ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο με την εθνική Πορτογαλίας. Αν και τραυματίστηκε και τέθηκε νωρίς εκτός τελικού, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε τη Γαλλία στο Παρίσι με το γκολ του Έντερ και σήκωσε στον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας το Euro 2016!

Μπορεί ο τελικός του Copa America να άρχισε ξημερώματα Κυριακής 11ης Ιουλίου (03:00) ώρα Ελλάδας, αλλά στην τοπική ώρα (Νοτίου Αμερικής) ήταν 10 Ιουλίου βράδυ. Η Αλμπισελέστε με το γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία νίκησε τη Βραζιλία στο «Μαρακανά» - άλλη μια σύμπτωση με τη νίκη της Πορτογαλίας στη... Γαλλία - και ο Λιονέλ Μέσι σήκωσε στον ουρανό του Ρίο ντε Ζανέιρο το τρόπαιο που τόσο κυνηγούσε με την εθνική ομάδα της πατρίδας του!

 

EURO Τελευταία Νέα