Βέλγιο – Κροατία 1-0: Τρέχει για Euro με «60άρη» Λουκάκου (vid)

Ο Ρομέλου Λουκάκου έφτασε τα 60 γκολ με το εθνόσημο πιο γρήγορα από κάθε άλλον μετά τον Γκερντ Μίλερ και το Βέλγιο έκλεισε με νίκη επί της Κροατίας (1-0) την προετοιμασία του για το Euro.

Ο λογαριασμός των 59 γκολ σε 92 συμμετοχές ήταν ήδη εντυπωσιακός για την ηλικία του. Πλέον, «στρογγύλεψε» στα 60 και του χάρισε μια πραγματικά σπάνια επίδοση σε διεθνές επίπεδο. Ο Ρομέλου Λουκάκου βρήκε ξανά δίχτυα με την εθνική Βελγίου, χάρισε την οριακή νίκη επί της Κροατίας (1-0) στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, μα κυρίως έγινε ο νεότερος που σκοράρει 60 γκολ με την εθνική του ομάδα μετά τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ!

Ο θηριώδης φορ εκτέλεσε υπέροχα με βολέ στην κίνηση μετά από φάση διαρκείας και άνοιξε το σκορ στο 38', ενώ πήγε και για ένα συγκλονιστικό γκολ μετά από κούρσα, αλλά ο «κεραυνός» του κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών.

Έτσι, με τον ηγέτη της Ίντερ σε μεγάλα κέφια, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ξεπέρασε την ισοπαλία απέναντι στην Ελλάδα και φουλάρει για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου απέναντι στη Ρωσία (12/6, 22:00).