Φύσσας: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν προτεραιότητα την Εθνική»

Gazzetta team
Ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για την κλήρωση του Euro και τόνισε πως η «γαλανόλευκη» θέλει να χτίσει μέσα από τις αποτυχίες της.

Ο Τάκης Φύσσας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ANT1 για την κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2020 και δήλωσε: «Νομίζω έχει κουράσει να λέμε συνεχώς ότι αποτύχαμε. Από το 2014 και μετά το γνωρίζουν όλοι ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει επιτυχημένες πορείες, δεν έχει βρεθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Συνεπώς, αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να γίνουμε και εμείς όπως οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως οι μεγάλες δυνάμεις που δεν βρέθηκαν σε Μουντιάλ και Euro. Χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιταλία. Μιλάμε για υπερδυνάμεις. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν μπορούμε να μεμψιμοιρούμε άλλο. Θέλουμε να χτίσουμε μέσα από τις αποτυχίες μας, όπως λένε να αναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας. Να ξαναβρεί η ομάδα τη χαμένη της αίγλη, τη σωστή νοοτροπία και να μπορέσει να ατενίσει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Όσον αφορά το τι έφταιξε, είπε: «Δεν είμαι υπεύθυνος εγώ, αυτό που μπορώ να δω σίγουρα με τα δικά μου μάτια, έβλεπα εκτός εθνικής και το βλέπω και τώρα μέσα από το πόστο που έχω από τον Αύγουστο, είναι ότι σίγουρα βασικά στοιχεία της ομάδας δεν βρίσκονταν σε πρωταρχικό πλάνο. Η εθνική πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Φυσικά των ποδοσφαιριστών πάνω από όλα, γιατί αυτί αγωνίζονται, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν προτεραιότητα την Εθνική. Επειδή πολλές φορές έχει ειπωθεί για το εθνόσημο και ότι είμαστε πάνω από όλα οικογένεια. Δεν θεωρώ ότι τα παιδιά που το έλεγαν δεν το εννοούσαν, όμως ξέρετε πολλές φορές λέμε κάποια πράγματα, αλλά καλύτερα να μην μιλάμε και πολύ και να το δείχνουμε στο γήπεδο. Εκεί φαίνεται και εκεί δείχνεις αν έχεις αυτοθυσία, αν είσαι οικογένεια για τον συμπαίκτη σου, αν παίζεις ή όχι για τον εαυτό σου αλλά για όλη την ομάδα και γενικότερα το αν υποφέρεις στην ήττα ή σε κάτι που δεν είναι καλό. Αυτές οι αξίες επανήλθαν, αυτές οι αξίες πρέπει να επανέλθουν. Γιατί έχει γίνει μια μικρή αρχή τώρα για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».