Εθνική: Εχασε την πρόκριση (και) λόγω έδρας!

Εθνική: Εχασε την πρόκριση (και) λόγω έδρας!

Αντώνης Σαούλης
Εθνική: Εχασε την πρόκριση (και) λόγω έδρας!

bet365

Ολοι, εκτός του προέδρου της ΕΠΟ, αναφέρθηκαν στην ανάγκη για αλλαγή της έδρας μιας και ήταν ένας από τους λόγους που δεν πήγαμε στο Euro2020.

Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός παίζουν στη Novibet με σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

To τέλος της προκριματικής φάσης του Euro2020 μας βρήκε στην 3η θέση του ομίλου μας και αποκλεισμένους. Τα όσα (δεν) κάναμε στο Nations League δεν μας δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουμε τουλάχιστον από τα play off την πρόκριση στην τελική φάση.

Και ένα από τα (πολλά) λάθη που έγιναν στον όμιλο του Nations League αλλά και στον προκριματικό για το Euro2020 ήταν η έδρα της Εθνικής. Από την στιγμή που αποφασίστηκε η Εθνική να μην ξαναπαίξει στο «Καραϊσκάκης» είχε ανοίξει η κουβέντα για το που θα είναι η επόμενη έδρα της ομάδας. Μετά από αρκετές συζητήσεις συμφωνήθηκε πως το Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένο το «Παγκρήτιο» να είναι το επόμενο «σπίτι» της Εθνικής.

Και μπορεί για το Nations League να μην προλάβαινε η Εθνική να μετακομίσει, αλλά υπήρχαν οι εγγυήσεις ότι αυτό θα γίνει για τον προκριματικό όμιλο του Euro2020. Οι εργασίες, σύμφωνα πάντα με την ΕΠΟ, είχαν καθυστερήσει για να είναι έτοιμο το στάδιο και δόθηκε μία επιπλέον παράταση η οποία αφορούσε τα δύο πρώτα εντός έδρας ματς της Εθνικής μας (με Ιταλία και Αρμενία που γράψαμε δύο ήττες). Τελικά όπως αποδείχθηκε βγάλαμε όλον τον προκριματικό μας όμιλο στο ΟΑΚΑ.

Ενα ΟΑΚΑ για το οποίο όλοι (εκτός από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο ο οποίος δεν πήρε θέση στις δηλώσεις του) συμφωνούν ότι δεν είναι έδρα. Και το επανέλαβαν μετά το τελευταίο ματς της Εθνικής για τα προκριματικά. Πρώτος ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε νέο γήπεδο. Δεν είναι το ΟΑΚΑ έδρα για να παίζει η Εθνική». Συμφώνησε φυσικά και ο Κώστας Φορτούνης ο οποίος πρόσθεσε πως «το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα για την Εθνική. Εγώ θα προτείνω την έδρα που παίζει η ομάδα μου, αλλά ας πάμε και στο Παγκρήτιο. Εγώ δεν μπορώ να το πω αυτό».

Ο Μπακασέτας από την μεριά του δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται πολύ ευφυΐα για να καταλάβει κανείς πως η Εθνική πρέπει να αλλάξει έδρα».

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος δεν θέλησε να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας απλά ότι υπάρχει χρόνος γι' αυτό. «Θα δούμε είναι νωρίς ακόμα γι' αυτό, τα επόμενα βήματα είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Η Εθνική λοιπόν συγκέντρωσε 14 βαθμούς στον όμιλό της. 7 εντός έδρας κι άλλους 7 μακριά από το ΟΑΚΑ. Και το πραγματικό αγκάθι του ομίλου αποδείχθηκε οι δύο γκέλες που κάναμε με Αρμενία (ήττα) και Λιχτενστάιν (ισοπαλία) εντός έδρας. Αυτοί οι 5 βαθμοί που χάσαμε στο γήπεδό μας έκαναν και την διαφορά της πρόκρισης. Η Φινλανδία για παράδειγμα νίκησε στα 4 από 5 ματς που έδωσε στην χώρα της. Το σύνολο 12 βαθμοί. Εχασε μόνο από την Ιταλία. Μια Ιταλία που έκανε το «10 στα 10».

Αυτή ήταν και η διαφορά. Το 12αρι της Φινλανδίας στο γήπεδό της, την ίδια ώρα που εμείς μέναμε μόνο στους 7 βαθμούς χάνοντας πέντε στα ματς με τις πιο ανίσχυρες ομάδες του ομίλου...

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα