Αρμενία – Ελλάδα 0-1: Οι διεθνείς σε «ακτίνες»

Αρμενία – Ελλάδα 0-1: Οι διεθνείς σε «ακτίνες»

Γιώργος Ντυμένος
Αρμενία – Ελλάδα 0-1: Οι διεθνείς σε «ακτίνες»

bet365

Η «γαλανόλευκη» ήταν πολύ καλή στο Ερεβάν και το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» την απόδοση των διεθνών μας.
Πάρα πολύ καλή ήταν απόψε η Εθνική μας ομάδα στην Αρμενία και κέρδισε δίκαια με 1-0. Σκορ που σε μεγάλο βαθμό την αδικεί και η απόδοση όλων των διεθνών μας κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Το gazzetta.gr τους «ακτινογραφεί».
ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ
Θεατής στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο επενέβη ουσιαστικά μόνο σε ορισμένες εξόδους του (οι Αρμένιοι είχαν και μία φάση στο 42' που πέρασε άουτ) ενώ πρώτη φορά μπλόκαρε στο 50', σε ένα μακρινό αντίπαλο σουτ.
ΜΠΑΚΑΚΗΣ
Ως είθισται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ανασταλτικά ζήτημα αν η πλευρά του αντιμετώπισε 1-2 φορές πρόβλημα, παρότι οι Αρμένιοι έπαιξαν περισσότερο από τη δική του παρά την αριστερή. Ανέβαινε και έτρεξε πολύ.
ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Δεξιός στόπερ «έχασε» ελάχιστες μονομαχίες, που «περιορίζονται» στα δάχτυλα του ενός χεριού και «περιορίστηκαν» στο δεύτερο μισό. Με σωστές τοποθετήσεις (π.χ. στη φάση του 6'), η Ελλάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά χάρις και στη δική του παρουσία.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ
Επαιξε (ξανά) στόπερ και έβγαλε με σχετική άνεση το ματς. Τις περισσότερες φορές πήγε πρώτος πάνω στην μπάλα, οι Αρμένιοι δεν απείλησαν μέσα από το «κουτί», ενώ στο 12' θα μπορούσε να σκοράρει με κεφαλιά.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Εκ των κορυφαίων. Εκανε πάρα πολλές κούρσες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 21' δεν καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του. «Εφτιαξε» το γκολ του Λημνιού και δημιούργησε πάρα πολλά ρήγματα, ενώ την ίδια στιγμή ήταν καλός και στο ανασταλτικό κομμάτι.
ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ
Ουσιαστικά κινούνταν μπροστά από τους δύο στόπερ σε διάταξη 4-1-4-1, καθώς ο Γαλανόπουλος ήταν ένα «κλικ» μπροστά του. Απείλησε η Αρμενία κάθετα; Οχι. Εκείνος... έτρεξε την Εθνική αμέσως μπροστά; Πολλές φορές. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο χαφ, που κυριάρχησε στον άξονα.
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σε θέση άμυνας ήταν περισσότερο στο πλευρό του Κουρμπέλη, ενώ σε φάση επίθεσης ανέβαινε πιο ψηλά. Σταθερότατος, με σωστές τοποθετήσεις («καθάρισε» μεταξύ άλλων εναέριες φάσεις σε στατικές μπάλες παρότι υστερεί σε ύψος), έκανε πάρα πολύ καλό ματς.
ΛΗΜΝΙΟΣ
Ισως ο κορυφαίος, σε μία ομάδα που δεν υστέρησε ουδείς. Οχι μόνο γιατί στο 34' με ωραίο τελείωμα σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ηταν σε όλο το ματς κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα των Αρμένιων. Στο 48' και το 66' απώλεσε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ενώ «έφτιαξε» εκείνες των Παυλίδη (56'), Μασούρα (80'). Ορισμένες φορές σου έδινε την εντύπωσε πως... αλώνιζε από τα δεξιά, ενώ βοήθησε ανασταλτικά τον Μπακάκη.
ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
Κινήθηκε πίσω από τον φορ και βοήθησε τα μέγιστα στην κυκλοφορία της μπάλας. Πολλές φορές έπαιξε με τη μία (αποκορύφωμα η φάση του γκολ που «έστρωσε» την μπάλα στον Γιαννούλη) και ήταν πάρα πολύ καλός. Στο 7' και το 51' θα μπορούσε να σκοράρει με σουτ και ξεχώρισε.
ΜΑΝΤΑΛΟΣ
Καλή εμφάνιση από τον 28χρονο. Επαιξε στο αριστερό άκρο και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έκανε αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Στο 7' είχε δοκάρι, στο 14' το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ πολλές φορές έπαιξε με τη μία προς το Λημνιό και «άνοιξε» το παιχνίδι της Εθνικής. Αντικαταστάθηκε στο 66'.
ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Θετικότατος σε ακόμη ένα ματς. Αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και στο 56' «άγγιξε» το γκολ. «Εφτιαξε» μία φάση του Λημνιού, έτρεξε και πρέσαρε ψηλά.
ΜΑΣΟΥΡΑΣ
Αντικατέστησε τον Μάνταλο στο 66' και βρέθηκε στο αριστερό «φτερό». Σε ακόμη ένα ματς έκανε αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ και έτρεξε πολύ. Η άμυνα των Αρμένιων τον «αισθάνθηκε» και απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες, με κορυφαία εκείνη του 80' (η άλλη στο 75').
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
Μπήκε στο ματς στο 74' και «φρέσκαρε» την ελληνική γραμμή κρούσης. Ξεκούραστος, πρέσαρε ψηλά και ήταν «μέσα» σε πολλές φάσεις.
ΔΩΝΗΣ
Πέρασε στο ματς στο 81' αντί του Μπακασέτα και πλαισίωσε τον Κουλούρη στη γραμμή κρούσης. Παρότι έπαιξε λίγο, τον «αισθάνθηκε» η αντίπαλη άμυνα.
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα