ΕΠΟ: Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της ΕΕ και η εκλογή του νέου εκτελεστικού γραμματέα - Φαβορί ο Φιλιππούσης

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της ΕΕ και η εκλογή του νέου εκτελεστικού γραμματέα - Φαβορί ο Φιλιππούσης

bet365

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Δευτέρας θα αναδείξει όχι μόνο τον επόμενο αναπληρωτή πρόεδρο, αντιπρόεδρο και ταμία της αλλά και τον νέο Εκτελεστικό Γραμματέα. Ποια τα δεδομένα.
Η ΕΠΟ αφού αποτάθηκε σε τρία διαφορετικά Υπουργεία δεν πήρε άδεια για να κάνει το σημερινό Δ.Σ. με φυσική παρουσία. Έτσι, το συμβούλιο μέσω του οποίου θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00) με τηλεδιάσκεψη και ψηφοφορία μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ.
Σε πρώτη φάση θα υπάρξει μυστική ψηφοφορία για τον αναπληρωτή πρόεδρο (φαβορί ο Παναγιώτης Δημητρίου), τον αντιπρόεδρο (σε πρώτο πλάνο ο Στέργιος Αντωνίου) και Ταμία (Τζαφέρης ή Δανιήλ). Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, θα κάνει την εισήγησή του για τον αντί-Δέδε. Τον επόμενο δηλαδή Εκτελεστικό Γραμματέα της ομοσπονδίας. Φαβορί φέρεται να είναι ο μέχρι σήμερα Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ενώ εδώ και ένα μήνα έχει ακουστεί και το όνομα της πρώην νομικής συμβούλου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αθηνάς Μπαλωμένου.
Αυτή η ψηφοφορία για τον Εκτελεστικό Γραμματέα θα είναι ανοιχτή μεταξύ των μελών του ΔΣ. Αυτή η επιλογή θα οδηγήσει στη μετάβαση της νέας εποχής με τον CEO της ΕΠΟ που δεν αποκλείεται να είναι εκείνος ο οποίος θα εκλεγεί σήμερα.
Επισημαίνεται ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να λάβει χώρα η λεγόμενη «καταστατική» γενική συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία θα καθορίσει αν και ποια σκέλη της ολιστικής μελέτης των UEFA/FIFA θα «ενσωματωθούν» στο καταστατικό της ομοσπονδίας.
Εκτός από τον πρόεδρο Ζαγοράκη ως γνωστόν οι 11 της Εκτελεστικής (Δ.Σ.) της ΕΠΟ είναι οι εξής:
Στέργιος (Αστέριος) Αντωνίου (πρώτος σε ψήφους)
Παναγιώτης Δημητρίου
Γιώργος Χατζησαρόγλου
Μάνος Γαβριηλίδης
Δημοσθένης Κουπτσίδης
Δημήτρης Μπουχλαριώτης
Λεωνίδας Θωμαΐδης
Παναγιώτης Παπαχρήστος
Κλέαρχος Τζαφέρης
Κυριάκος Φύτρας
Άγγελος Δανιήλ
Οι θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (Δ.Σ. της ΕΠΟ) είναι συνολικά 17 και διαμορφώνονται ως εξής:
11 μέλη προερχόμενα από τις Ενώσεις
1 μέλος ο πρόεδρος της Super League 2 / Football League (Λεουτσάκος)
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ (Ζαγοράκης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Τελευταία Νέα