ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πέτσας: «Να βάλουμε όλοι λίγο πλάτη για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που όλοι θέλουμε»

Πέτσας: «Να βάλουμε όλοι λίγο πλάτη για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που όλοι θέλουμε»

Πέτσας: «Να βάλουμε όλοι λίγο πλάτη για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που όλοι θέλουμε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις συζητήσεις με FIFA/UEFA, για τη συμμετοχή του προέδρου της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ και για την απειλή του Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο μνημόνιο που θα υπογραφεί στις 25 Φεβρουαρίου με FIFA/UEFA για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην αγγλική τεχνογνωσία που πρέπει να έρθει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ενδεχόμενο του Grexit.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

Για το μνημόνιο που θα υπογραφεί με FIFA/UEFA με την παρουσία του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα στις 25 Φλεβάρη: «Κάναμε μία κίνηση πολιτική, όχι αθλητική, για να ξεπεράσουμε το ζήτημα που προέκυψε. Είχαμε δύο επαφές με τα ανώτατα στελέχη UEFA και FIFA. Έχουμε από τα δύο αυτά ταξίδια του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, μια καλή μαγιά. Στις 25 του μηνός αναμένεται εδώ ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA, προκειμένου αυτό το πλαίσιο να μπει μέσα σ’ ένα μνημόνιο, όπως το ονομάσαμε, ώστε UEFA - FIFA - Κυβέρνηση και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές Αρχές, να μπορέσουν να έχουν ένα πλέγμα μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Για τη συμμετοχή του προέδρου της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ: «Σίγουρα, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η άμεση εμπλοκή - και αυτό είναι πολύ θετικό που βγήκε από τα ταξίδια του κ. Γεραπετρίτη - του κ. Γκρεγκ Κλαρκ. Είναι ο πρόεδρος της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είναι αντιπρόεδρος της FIFA, ένας άνθρωπος εγνωσμένου κύρους και με πολύ χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση της βίας και στην εκτόξευση των εσόδων του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και προσβλέπουμε πάρα πολύ στις βέλτιστες πρακτικές, που οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο Grexit: «Παραμένει στο τραπέζι και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το ποδόσφαιρο, η UEFA και η FIFA έρχονται να δουλέψουν μαζί με την ελληνική Κυβέρνηση. Τις πρώτες ώρες λεγόταν ότι λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου θα μας έκλεινε την πόρτα η UEFA και η FIFA. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος του προβλήματος και όλοι μαζί θα βάλουμε λίγο πλάτη για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που όλοι θέλουμε».

Για τη διαγραφή του Ζαγοράκη: «Ανεξάρτητα από ποιο κόμμα εκλέγεται κάποιος, όταν εκπροσωπείς τον πολίτη, πρέπει να εκφράζεις τα συμφέροντα όλων. Εμφανίστηκε ο κύριος Ζαγοράκης να εκφράζει τα οπαδικά συμφέροντα κόντρα στα εθνικά και αυτή ήταν η απόφαση που πήρε ο Πρωθυπουργός».