Τσάβι: «Τα ονόματα δεν μετράνε στην Μπαρτσελόνα, η απόδοση μετράει»

Τσάβι: «Τα ονόματα δεν μετράνε στην Μπαρτσελόνα, η απόδοση μετράει»

Newsroom
Τσάβι: «Τα ονόματα δεν μετράνε στην Μπαρτσελόνα, η απόδοση μετράει»

bet365

Ικανοποιημένος μετά το 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε στα νέα αστέρια της ομάδας, στο όραμά του να την γιγαντώσει ξανά, αλλά και στην... περίπτωση Πικέ.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο «κλάσικο» της σεζόν που φιλοξενήθηκε στο Λας Βέγκας. Οι Καταλανοί με σκόρερ τον Ραφίνια επικράτησαν 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης που έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδια στην παρούσα pre- season.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο κόουτς των «μπλαουγκράνα» Τσάβι Ερνάντες, σχολίασε την απόδοση των παικτών του, μίλησε για το όραμα που μοιράζεται με τους επικεφαλής του συλλόγου, αλλά και για τα παλιά και τα νέα αστέρια που δεν έχουν κάποια σημασία στην Καταλονία!

«Στην Μπάρτσα δεν υπάρχουν φιλικά, υπάρχουν ευκαιρίες, υπάρχουν πράγματα να δούμε, αλλά είμαστε στην προετοιμασία και ήδη κάνουμε πράγματα. Και περισσότερο εναντίον της Μαδρίτης. Θέλουμε να κερδίσουμε, θέλουμε να ανταγωνιστούμε και νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Υποφέραμε στο τέλος, αλλά νομίζω ότι καταφέραμε να επιβληθούμε, ήμασταν καλύτεροι από αυτούς, με πολύ θετικές νότες, με άλλους [τομείς] που προφανώς πρέπει να βελτιώσουμε, ειδικά σε σωματικό επίπεδο, αλλά είμαστε στην preseason. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, θα έλεγα, πολύ χαρούμενος, όχι για τη νίκη, αλλά και για την αίσθηση που δώσαμε», τόνισε συγκεκριμένα.

«Είμαστε εδώ για να κερδίσει ξανά η Μπάρτσα και να αγωνιστεί ξανά, να κερδίσουμε ξανά τίτλους, που είναι ο στόχος της χρονιάς. Σκέψου ότι όλοι κάνουμε προσπάθεια, ο πρόεδρος, ο Ματέου και ο Τζόρντι, και εμείς ως επιτελείο. Είπα ήδη ότι ήμασταν σαν οικογένεια και θέλαμε να κάνουμε τη Μπάρτσα ξανά μεγάλη. Οι αισθήσεις είναι καλές και θετικές. Νομίζω ότι κάνουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά στο τέλος πρέπει να φανεί», πρόσθεσε.

Για τα νέα αστέρια της ομάδας (Ραφίνια - Λεβαντόφσκι): «Είδατε ήδη τον Ραφίνια, παίκτης ικανός να κάνει τη διαφορά, πολύ δυναμικός, μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες. Και ο Ρόμπερτ είναι παγκόσμιος σταρ. Ένα παγκόσμιο αστέρι που έρχεται με τρομερή ταπεινοφροσύνη, που έρχεται να μας βοηθήσει και που έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος με αυτές τις δύο μεταγραφές που ταυτόχρονα θα δώσουν μεγάλο ανταγωνισμό στους ανθρώπους στην κορυφή και έτσι θα ξυπνήσουμε όλοι λίγο »

Τέλος, σχετικά με τον ρόλο του Πικέ, τόνισε ότι «ένας ρόλος όπως όλοι. Όλοι ξεκινούν από το μηδέν. Όλοι διαγωνίζονται. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα εδώ, η απόδοση μετράει, τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Νομίζω ότι προπονούμαστε πολύ καλά και σήμερα είδαμε ένα πολύ καλό τεστ της ομάδας».

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα