Ομοφοβικό σύνθημα στο φιλικό Μεξικό - Εκουαδόρ - Διεκόπη το παιχνίδι

Newsroom
Ομοφοβικό σύνθημα στο φιλικό Μεξικό - Εκουαδόρ - Διεκόπη το παιχνίδι

bet365

Το παιχνίδι διακόπηκε λίγα λεπτά από το σφύριγμα της λήξης

Η φιλική μονομαχία του Μεξικού με το Εκουαδόρ είχε ελάχιστες συγκινήσεις, με το κοινό που συγκεντρώθηκε στο Soldier Field στο Σικάγο να φροντίσει να την στιγματίσει, φωνάζοντας το περίφημο για όλους τους λάθος λόγους σύνθημα που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα.

Οι οπαδοί της εθνικής ομάδας του Μεξικού φωνάξουν μια ισπανόφωνη ομοφοβική βρισιά (που χονδρικά μεταφράζεται σε "gay πόρνη") όταν ένας αντίπαλος τερματοφύλακας βάζει τη μπάλα στο παιχνίδι. Το άσμα υποτίθεται ότι έχει σκοπό να εκφοβίσει τον «φύλακα και την αντίπαλη ομάδα».

Ο διαιτητής αποφάσισε να σταματήσει τις ενέργειες μετά από επιμονή των φιλάθλων, κυρίως οπαδών της μεξικανικής ομάδας, να φωνάξουν τη φράση αυτή που έχει προκαλέσει στην Μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων!

Στο 80ο λεπτό έγινε η διακοπή με βάσει το πρωτόκολλο κατά των διακρίσεων που χρησιμοποιείται από το FMF, παρά το γεγονός ότι ήταν φιλικό. Δόθηκε συνέχεια λίγο μετά με το τελικό σκορ να είναι 0-0 και σίγουρα θα ξεχαστεί αμέσως.

Η τελευταία φορά που το μεξικάνικο ποδόσφαιρο είχε δει την εμφάνιση του συνθήματος, ήταν κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα των Προημιτελικών της Clausura 2022 μεταξύ Chivas και Atlas.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα