Πρόκριση για Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, έμαθαν από το... πάθημα της Θέλτα

Gazzetta team
Πρόκριση για Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, έμαθαν από το... πάθημα της Θέλτα

bet365

Άνετη πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας πήραν Σεβίλλη (2-0 εκτός έδρας την Λινάρες) και Βιγιαρεάλ (4-1 εκτός έδρας την Θαμόρα), το εισιτήριο πήραν ακόμα Βαγιαδολίδ (στην παράταση) και Αλκορκόν.

Το πάθημα – σοκ της Θέλτα και ο αποκλεισμός της στο Κύπελλο Ισπανίας έγινε... μάθημα για Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, οι οποίες πήραν άνετα το εισιτήριο στους «32», με Βαγιαδολίδ και Αλκορκόν να τις ακολουθούν.

Η κάτοχος του Europa League, παρά το ροτέισον του Γιούλεν Λοπετέγι, «καθάρισε» το ματς στην έδρα της Λινάρες (2-0), ομάδα τρίτης κατηγορίας, με ένα γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45' Όσκαρ Ροδρίγεθ) και ένα δεύτερο στις αρχές της επανάληψης (47' αυτ. Φραν Λάρα).

Πολύ πιο εμφατική η πρόκριση της Βιγιαρεάλ, η οποία συνέτριψε εκτός έδρας την Θαμόρα με 4-1 (46' Κάρλος Ράμος – 30' Μπάκα, 43' Πίνο, 73' Φερ Νίνιο, 87' Ντάνι Ραμπα), ενώ το εισιτήριο πήρε και η Βαγιαδολίδ, αλλά αυτή στην παράταση με το εκτός έδρας 3-2 (60' πέν. Γρανέρο, 90'+3' Γουδίνιο – 52' Σαλαζάρ, 74', 110' Όσκαρ Πλάνο) επί της Μαρμπέγια.

Στην μοναδική αναμέτρηση μεταξύ ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, τέλος, η Αλκορκόν πήρε την δραματική πρόκριση στους «32», επικρατώντας εντός έδρας με ανατροπή της Σαραγόσα με 2-1 (42' Ερνέστο Γόμεθ, 89' Χοσέ Λεόν – 4' Ράι Νασιμέντο).

Στην επόμενη φάση θα προκριθούν 28 ομάδες και θα προστεθούν οι τέσσερις που συμμετέχουν στο Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ Ισπανίας: Οι φιναλίστ του περυσινού τελικού (δεν έχει διεξαχθεί ακόμα) Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ, η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και η δεύτερη Μπαρτσελόνα.

Κύπελλο Ισπανίας – Φάση των «64»

Τρίτη 05/01

Ίμπιζα – Θέλτα 5-2

Κόρδοβα – Χετάφε 1-0

Λινάρες – Σεβίλλη 0-2

Θαμόρα – Βιγιαρεάλ 1-4

Αλκορκόν – Σαραγόσα 2-1

Μαρμπέγια – Βαγιαδολίδ 2-3 (παράταση)

Τετάρτη 06/01

Λα Νουθία – Έλτσε

Νουμάνθια – Αλμερία

Πορτουγαλέτε – Λεβάντε

Σοκουέγιαμος – Λεγανές

Κουλτουράλ Λεονέσα – Γρανάδα

Άρο Ντεπορτίβο – Ράγιο Βαγιεκάνο

Μουτιλβέρα – Μπέτις

Ναβαλκαρνέρο – Λας Πάλμας

Κορνεγιά – Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπούργος – Εσπανιόλ

Λα Κορούνια – Αλαβές

Ολότ – Οσασούνα

Φουενλαμπράδα – Μαγιόρκα

Μάλαγα – Οβιέδο

Πέμπτη 07/01

Αμορεμπιέτα – Σπόρτινγκ Χιχόν

Καστεγιόν – Τενερίφη

Πένια Ντεπορτίβα – Σαμπαντέλ

Ποντεβέδρα – Κάντιθ

Γιεκλάνο – Βαλένθια

Αλκογιάνο – Ουέσκα

Τζιρόνα – Λούγο

Λας Ρόθας – Έιμπαρ

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα