Τσάβι: Ο απίστευτος λόγος που δεν μπορούσε να βάλει τον Λόπεθ με την Μπιλμπάο

Τσάβι: Ο απίστευτος λόγος που δεν μπορούσε να βάλει τον Λόπεθ με την Μπιλμπάο

Λόπεθ

bet365

Ένας κανόνας που αφορά το όριο των ποδοσφαιριστών από τις «ρεζέρβες» δεν επέτρεψε στον Τσάβι να «ρίξει» στη μάχη με την Μπιλμπάο τον Φερμίν Λόπεθ.

Εκτός Copa del Rey είναι από το βράδυ της Τετάρτης η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» δεν άντεξαν στο «Σαν Μαμές» και ηττήθηκαν από την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε στη διαδικασία της παράτασης με 4-2, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση από τη φάση των προημιτελικών.

Ο Τσάβι είχε πολλές απουσίες και χρειάστηκε να βασιστεί στα παιδιά της Μασία, καθώς χρησιμοποίησε τέσσερις ανήλικους ποδοσφαιριστές. Ο Γιαμάλ που ξεκίνησε βασικός και οι Κουμπάρσι, Φορτ και Γκίου που μπήκαν από τον πάγκο για να προσφέρουν λύσεις. Ο Τσάβι εάν μπορούσε θα χρησιμοποιούσε και τον Φερμίν Λόπεθ ο οποίος παρότι αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα, λογίζεται ακόμα ως μέλος της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ισπανός χαφ δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Παρότι σηκώθηκε για ζέσταμα λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Λόπεθ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής καθώς στον αγωνιστικό χώρο η Μπαρτσελόνα είχε τρεις ποδοσφαιριστές από τη «ρεζέρβα», το οποίο αποτελεί και όριο στα ισπανικά γήπεδα.

Μόνο αλλάζοντας έναν εκ των Γιαμάλ, Κουμπάρσι και Φορτ θα μπορούσε να αγωνιστεί ο Λόπεθ, ωστόσο κανείς εκ των τριών δεν είχε θέση στον άξονα όπου παίζει ο Φερμίν. Και όταν ο Τσάβι αποφάσισε τελικά να βγάλει τον Γιαμάλ, πέρασε στη θέση του τον Γκίου καθώς η Μπαρτσελόνα έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας μείνει πίσω μετά το τέρμα του Ινάκι Γουίλιαμς στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα