Copa Del Rey: Χωρίς... δράματα στην επόμενη φάση οι ομάδες της La Liga

Ιάσονας Θεριός
Copa Del Rey: Χωρίς... δράματα στην επόμενη φάση οι ομάδες της La Liga

bet365

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια του 1ου γύρου του Copa Del Rey στην Ισπανία, με τις οκτώ ομάδες της La Liga να ξεπερνούν με ευκολία τα εμπόδιά τους.

Οι αναμετρήσεις που άνοιξαν την αυλαία του πρώτου γύρου του Copa Del Rey έγιναν παρελθόν χωρίς... δράματα αφού και οι οκτώ ομάδες της La Liga που ρίχθηκαν στη «μάχη» της διοργάνωσης κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Με άνεση πέρασε από την έδρα της Αλμασάν η Ατλέτικο Μαδρίτης και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου. Τα γκολ του Κορέα και του Ζοάο Φέλιξ στο 35ο και στο 63ο λεπτό αντίστοιχα, ήταν αυτά που «καθάρισαν» για τους Ροχιμπλάνκος.

Η Βιγιαρεάλ δεν έδειξε ούτε... ψίγμα ελέους απέναντι στη Σάντα Αμάλια και τη διέλυσε με 9-0 εκτός έδρας. Από δύο τέρματα πέτυχαν για το Κίτρινο Υποβρύχιο οι Τσουκούεζε και Ζεράρ Μορένο και από ένα οι Κογιάδο, Κοκλέν, Μοράλες, Μπαένα και Καπού.

Η Εσπανιόλ τελικά τα κατάφερε στην έδρα της Ρινκόν και πήρε την πρόκριση με το 3-0. Οι Καταλανοί έμειναν στο 44' με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Γκόμεζ. Από το 50ο λεπτό πάντως και οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες, με τον Κονέχο να βλέπει την κόκκινη κάρτα. Από εκεί και πέρα οι Πουάδο, Εσποζίτο και Χοσέλου βρήκαν δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η Βαγιαδολίδ νίκησε εκτός έδρας την Μπαρμπάντας και πήρε την πρόκριση. Το αυτογκόλ του Μαρσέλο στο 12' και η όμορφη εκτέλεση φάουλ του Λεόν στο 39' «καθάρισαν» για τους φιλοξενούμενους από το πρώτο ημίχρονο.

Η Οσασούνα δεν δυσκολεύτηκε και με το 4-1 στην έδρα της Φουέντες εξασφάλισε τη συνέχειά της στον θεσμό. Ο Μπράσανατς άνοιξε το σκορ στο 42' για τους φιλοξενούμενους αλλά ο Ρεκένο ισοφάρισε άμεσα, στο 44'. Ένα τέρμα του Βιδάλ και δύο του Κίκε Γκαρσία όμως, χάρισαν τη νίκη στην ομάδα της La Liga.

Η Έλτσε πήρε εύκολη νίκη στην έδρα της Αλκόρα με 3-0 και προχώρησε στη διοργάνωση. Ο Εζεκιέλ Πόνσε έκανε το 1-0 μόλις στο 2' και ο Μαρτί με δύο γκολ στο 14' και το 65' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Μαγιόρκα με τη σειρά της διέλυσε με 6-0 την Αουτόλ εκτός έδρας. Ήδη από το ημίχρονο έφτασε να προηγείται με 4-0 ενώ στο δεύτερο μέρος προσέθεσε άλλα δύο τέρματα. Σκόρερ για την ομάδα της La Liga χρίστηκαν οι Πρατς και Ροντρίγκεζ, που βρήκαν δίχτυα δις, αλλά και οι Γκρενιέ και Καντεβερέ.

Η δράση στο Copa Del Rey συνεχίζεται και σήμερα (13/11) με τις Αλμερία, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χέταφε, Κάντιθ, Σεβίλλη, Θέλτα, Ράγιο Βαγεκάνο και Τζιρόνα να γίνονται οι υπόλοιπες ομάδες της πρώτης κατηγορίας που θα μπουν για πρώτη φορά στην εξίσωση της φετινού Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (12/11):
Μπαρμπάντας - Βαγιαδολίδ 0-2
Φουέντες - Οσασούνα 1-4
Αλκόρα - Έλτσε 0-3
Αουτόλ - Μαγιόρκα 0-6
Ρινκόν - Εσπανιόλ 0-3
Σάντα Αμάλια - Βιγιαρεάλ 0-9
Αλσαμάν - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
Μανακόρ - Ανδόρα 1-3
Γκουιγέχο - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 2-0
Ναβαλκαρνέρο - Λογκρόνες 1-1 (παρ. 1-3)
Ολότ - Λεβάντε 0-4
Σαγκουντίνο - Αμορεμπιέτα 0-0 (παρ.1-0)
Αρένας - Λούγκο 1-0
Μπεασάιν - Χιχόν 2-2 (παρ. 2-3)
Ουτρέρα - Σεούτα 0-1
Γκέρνικα - Λεγανές 0-0 (πεν. 6-5)
Γουαδαλαχάρα - Πονφεραντίνα 2-1
Ουετόρ Ταχάρ - Αλμπαθέτε 0-0 (παρ. 0-3)
Ρασίνγκ Ριόχα - Χιμνάστικ 0-2
Σεστάο - Φερόλ 1-0
Κασερένο - Κόρδοβα 3-0
Σόρια - Φουενλαμπράντα 2-0
Παλένσια - Ίμπιζα 0-2

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα