CD Santa Amalia: Οικοδόμοι, εργάτες, ασφαλιστές θέλουν να βυθίσουν τη Βιγιαρεάλ

CD Santa Amalia: Οικοδόμοι, εργάτες, ασφαλιστές θέλουν να βυθίσουν τη Βιγιαρεάλ

CD Santa Amalia: Οικοδόμοι, εργάτες, ασφαλιστές θέλουν να βυθίσουν τη Βιγιαρεάλ

bet365

Απόψε το βράδυ (22:00) οι παίκτες της CD Santa Amalia θα αφήσουν στην άκρη το σφυρί, το κλαδευτήρι, το τρυπάνι και θα προσπαθήσουν εναντίον της Βιγιαρεάλ να γράψουν μια ακόμα ιστορία, από εκείνες που κάνουν το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές σπορ στον κόσμο.

Κτίστες, εργάτες, μηχανικοί, ασφαλιστές... Οι παίκτες της Santa Amalia είναι ποδοσφαιριστές με αφοσίωση, καψούρα, αγάπη για την πόλη και την ομώνυμη ομάδα της, αλλά δεν είναι επαγγελματίες παίκτες. Βγάζουν τα προς το ζην δουλεύοντας σε όποιον τομέα μπορούν. Οι περισσότεροι το κάνουν στην πόλη των 4.059 κατοίκων που δίνει το όνομά της στην ομάδα και που, για πρώτη φορά στα 53 χρόνια ιστορίας της, θα τεθεί αντιμέτωπη με σύλλογο της La Liga.

«Θα δώσουμε τα πάντα. Δεν πρόκειται να ζήσουμε την ίδια εμπειρία στη ζωή, οπότε πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ένα υπέροχο παιχνίδι», λέει στη «Marca» ο Ρούμπεν Γκόμεθ που εργάζεται στις κατασκευές και υπερασπίζεται την εστία της Santa Amalia. Ο Ρούμπεν θέλει τη φανέλα του Πέπε Ρέινα «γιατί είναι σημείο αναφοράς» και ονειρεύεται να κρατήσει ανέπαφο το δικό του τέρμα στο προσεχές παιχνίδι Κυπέλλου.

Φυσικά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, ο Χοσέ Μαρί Γκονζάλες, αθλητικός διευθυντής του συλλόγου σημειώνει χαρακτηριστικά στο ισπανικό Μέσο πως «πρέπει να ευθυγραμμιστούν όλα τα αστέρια για να μην σκοράρει η Βιγιαρεάλ», αλλά κανείς τους απαγορεύει να κυνηγάνε το όνειρο...

«Είναι το παιχνίδι της ζωής μας»

Η προοπτική του βρεθούν αντιμέτωποι με την κάτοχο του Europa League (2020/21) δεν φοβίζει τους παίκτες της Santa Maria, που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της Εξτρεμαδούρα. «Το να φτάσουμε εδώ είναι ένα όνειρο και είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε», λέει ο Μανουέλ Ζεσούς Γκονζάλεθ από το ασφαλιστικό γραφείο όπου εργάζεται.

Ο Σαντιάγο Χιλ, ένας από τους αρχηγούς του κλαμπ, αναγνωρίζει ότι οι συμπαίκτες του δεν χρειάζονται κίνητρο για αυτόν τον αγώνα και εστιάζει στο τί θα σημαίνει για την ομάδα και την πόλη να αντιμετωπίσει μεγάλες μορφές του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ως κεντρικός αμυντικός, διαβεβαιώνει ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένος» και σκοπεύει να ζητήσει τη φανέλα του Ραούλ Αλμπιόλ «γιατί είναι ένας παίκτης που αρέσει σε όλους».

Στην πόλη όλοι οι κάτοικοι μετρούν αντίστροφα για την σέντρα. Δεν μιλάνε για τίποτα άλλο. Όλοι εξάλλου έχουν έναν γείτονα, έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας στην ομάδα. «Ποιος θα μας έλεγε, ποδοσφαιριστές της γειτονιάς, ότι θα είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε εναντίον ενός συλλόγου της πρώτης κατηγορίας;», ρωτά ο Μανουέλ χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του.

Είναι ξεκάθαρo μέσα στον πυρήνα της ομάδας ότι πρόκειται για το παιχνίδι της ζωής τους, αλλά λυπούνται που δεν θα παιχτεί εντός έδρας, στο «σπίτι» τους και πρέπει να πάνε στο Francisco de la Hera στο Almendralejo.

Ο «χειρότερος» αντίπαλος που θα μπορούσε να βρεθεί στον δρόμο τους

Με καθαρά αθλητικούς όρους είναι ξεκάθαρο ότι η Santa Amalia θα υποφέρει και το να νικήσει τη Βιγιαρεάλ θα ήταν ένα θαύμα. «Είναι ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει γιατί είναι μια ομάδα που παίζει πολύ με την μπάλα στα πόδια και δεν ρισκάρει όσο άλλοι, οπότε θα κουραστούμε να τρέχουμε», λέει ο Χεσούς «Γκουίντα».

Η κάψα, ο ενθουσιασμός, η λάμψη στα μάτια των παικτών από την Εξτρεμαδούρα περιγράφουν και το πώς αισθάνονται. Την αίσθηση ότι κάνουν κάτι όμορφο. Ο Κάρλος Φερνάντες όσο παίρνει μια ανάσα από τη δουλειά, όπου κλαδεύει δέντρα, επιβεβαιώνει το μήνυμα των συναδέλφων του: «Ας πάμε με την ιδέα της νίκης»!

Δεν είχαν εύκολο δρόμο, οπότε εκτός από το να διασκεδάσουν θέλουν να παλέψουν για να μπουν στην ιστορία του Κυπέλλου. Ο Μανού Αγούντο είναι ο προπονητής της ομάδας και ξέρει πώς να προσπαθεί να δυσκολέψει το «κίτρινο υποβρύχιο» του Κίκε Σετιέν.

Μια γλυκιά ταραχή στην καθημερινότητά τους

Την περασμένη σεζόν, η Santa Amalia έχασε τα πλέι οφ μόνο με έναν βαθμό. Φαινόταν σαν μια καταστροφική κατάληψη, ένα δράμα που κατέληξε σε ευλογία. Η ομάδα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για την άνοδο στην RFEF Third Division, αλλά κατάφερε να παλέψει για να βρεθεί στο Copa del Rey. Και το πέτυχε με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό με το οποίο απέκλεισαν την Ουνιβερσιτάριο ντε Λας Πάλμας και που θυμούνται με συγκίνηση: «Είναι εντυπωσιακό γιατί δεν νομίζεις ότι θα σκοράρεις το τελευταίο λεπτό», διαβεβαιώνει ο Κάρλος Φερνάντες.

Το να συνδυάσουν τη δουλειά τους με το ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου εύκολο και τώρα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν μια ομάδα της Πρώτης Κατηγορίας, όλα είναι πιο περίπλοκα. Λένε ότι «η δουλειά έχει πολλαπλασιαστεί επί δέκα». Το χειρότερο θα είναι η σωματική εξάντληση. Οι μηχανικοί συνεχίζουν να έχουν πολλή δουλειά στο εργοστάσιο, η ανακαίνιση ενός σπιτιού στο κέντρο της πόλης προχωρά κανονικά και η καθημερινότητα στα οπωροφόρα δέντρα δεν σταματά: «Περνάμε όλη μέρα κλαδεύοντας και στο τα απογεύματα νιώθουμε κουρασμένοι», εξομολογείται ο Αντόνιο. «Έχουμε τη δουλειά μας και το απόγευμα πάμε για προπόνηση, δεν είναι το ίδιο με εκείνους τους ποδοσφαιριστές που αφιερώνουν όλη την ημέρα τους στην προπόνηση», προσθέτει.

Είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στην 53χρονη ιστορία τους, αντιμετωπίζουν μια ομάδα της Πρώτης κατηγορίας και δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να χαράξουν το όνομά τους στη μνήμη όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Αυτό το Σάββατο (12/11, 22:00), οι παίκτες της Santa Amalia θα αφήσουν στην άκρη το σφυρί, το κλαδευτήρι και το τρυπάνι για να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ένα σχεδόν αδύνατο κατόρθωμα και ποιος ξέρει;

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα