Ο Όσκαρ Ταμπάρες ξέρει να χάνει και να το παραδέχεται!

Ο Όσκαρ Ταμπάρες ξέρει να χάνει και να το παραδέχεται!

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Όσκαρ Ταμπάρες ξέρει να χάνει και να το παραδέχεται!

bet365

Αν και ήδη απολαμβάνει τον σεβασμό με την επιμονή του να παραμένει στα γήπεδα και την προπονητική παρά το πρόβλημα υγείας, ο Όσκαρ Ταμπάρες έδειξε σε πολλούς πως ακριβώς πρέπει ν' αντιμετωπίζεται μια ήττα. Λόγια - μάθημα από τον τεχικό της Ουρουγουάης μετά τον αποκλεισμό από τους Περουβιανούς στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Η «σελέστε» απέτυχε να προχωρήσει πέρα από τη φάση των «8» στη φετινή διοργάνωση που φιλοξενείται στη Βραζιλία. Αν και το Περού δεν απείλησε καθόλου στη διάρκεια των 90 λεπτών, ήταν εκείνο που πήρε τη μεγάλη πρόκριση μέσω των πέναλτι για να κοντραριστεί πλέον με τη Χιλή στα ημιτελικά.

Το «αντίο» στη διοργάνωση προκάλεσε δάκρυα και πικρία στους Ουρουγουανούς, με τον Όσκαρ Ταμπάρες να δίνει... ρεσιτάλ στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρέπει ν' αποδεχθούμε την ήττα. Πρέπει να γνωρίζεις πως ν' αντιμετωπίζεις μια ήττα. Αποτύχαμε σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Στα οφσάιντ. Είχαμε εφτά τέτοιες περιπτώσεις και στις τρεις από αυτές πετύχαμε γκολ.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν έχω έρθει μπροστά σας για να δικαιολογηθώ. Δεν μπορούσαμε να νικήσουμε. Είχαμε λανθασμένη άποψη για το ματς. Ο αντίπαλος είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αυτό έκανε ανέφικτη τη νίκη για εμάς.

Δεν υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν συνέχεια και δεν υπάρχουν ομάδες που χάνουν συνέχεια. Πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο μονοπάτι που έχουμε επιλέξει και να βελτιωθούμε μέσα από αυτό τον αποκλεισμό».

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα