Copa Africa: Στους «16» η Ανγκόλα του σκόρερ Ζίνι και η Μπουρκίνα Φάσο του Ουεντραόγκο (vid)

Βασίλης Μπαλατσός
Copa Africa: Στους «16» η Ανγκόλα του σκόρερ Ζίνι και η Μπουρκίνα Φάσο του Ουεντραόγκο (vid)

bet365

Η Ανγκόλα του Ζίνι της ΑΕΚ νίκησε την Μπουρκίνα Φάσο του Ουεντραόγκο του Πανσερραϊκού, με τις δυο ομάδες να προκρίνονται μαζί στους «16» του Copa Africa. Σκόραρε ο επιθετικός του Δικεφάλου.

«Χέρι - χέρι» προκρίθηκαν στη φάση των «16» του Copa Africa η Ανγκόλα του επιθετικού της ΑΕΚ Σαλβαδόρ Αντόνιο Ζίνι με την Μπουρκίνα Φάσο του μέσου του Πανσερραϊκού, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο. Οι Ανγκολέζοι νίκησαν με 2-0 την ομάδα του χαφ των Λιονταριών και προκρίθηκαν ως πρώτοι του 4ου ομίλου με επτά βαθμούς με την Μπουρκίνα να την ακολουθεί ως δεύτερη του ομίλου με τέσσερις βαθμούς.

Ο Μαμπουλούλου έβαλε την Ανγκόλα σε θέση οδηγού στο 36', ο Ζίνι μπήκε ως αλλαγή στο 77' και ήταν αυτός που τελείωσε το ματς. Στο 90+2' ο 21χρονος επιθετικός της ΑΕΚ ήταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, πήρε το ριμπάουντ και με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του νεαρού επιθετικού του Δικεφάλου σε 12 εμφανίσεις με την εθνική ανδρών της χώρας του.

Την τρίτη θέση του ομίλου πήρε η Μαυριτανία η οποία νίκησε με 1-0 την Αλγερία και την απέκλεισε από το τουρνουά. Η ομάδα του πρώην επιθετικού Ολυμπιακού και Άρη Αμπουμπακάρ Καμαρά τελείωσε τη φάση των ομίλων με ένα τρίποντο, ενώ η «παρέα» του Μαχρέζ τερμάτισε τελευταία με ένα βαθμό. Η πρωταθλήτρια Αφρικής του 2019 έμεινε εκτός Copa Africa από τη φάση των ομίλων σε δεύτερο διαδοχικό τουρνουά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα