Αίγυπτος - Μαρόκο 2-1 παρ. (1-1 κ.α.): Ανατροπή με υπογραφή Σαλάχ και στους «4» του Copa Africa! (vid)

Αίγυπτος - Μαρόκο 2-1 παρ. (1-1 κ.α.): Ανατροπή με υπογραφή Σαλάχ και στους «4» του Copa Africa! (vid)

bet365

Με γκολ και ασίστ από τον ηγέτη της, Μο Σαλάχ, η Αίγυπτος έκανε την ανατροπή στην παράταση κόντρα στο Μαρόκο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa Africa, όπου θα αντιμετωπίσει το Καμερούν.

Πολύ σκληρή για να… αποκλειστεί από τα προημιτελικά. Η πολυνίκης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πρόταξε τη φανέλα και τον μεγάλο ηγέτη της, Μο Σαλάχ, χάρη στη δημιουργία και το γκολ του οποίου επέστρεψε από το 0-1 κόντρα στο Μαρόκο και πανηγύρισε την πρόκριση στους «4» του Copa Africa!

Η ομάδα του Ασράφ Χακίμι ήταν εκείνη που προηγήθηκε από νωρίς, με τον Σοφιάν Μπουφάλ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι μόλις στο 7ο λεπτό και να βάζει μπροστά τους Μαροκινούς στο ντέρμπι της βόρειας Αφρικής. Ένα ντέρμπι που είχε μπόλικα νεύρα, «συρράξεις» μεταξύ των παικτών, κάρτες και τελικά… παράταση, αφού ο Μο Σαλάχ φρόντισε με το δεύτερο γκολ του στο τουρνουά (συν το νικητήριο πέναλτι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού) να ισοφαρίσει από το 52’ με εύκολο τελείωμα.

Ο κίπερ Γκαμπάσκι ήταν ο πρωταγωνιστής στο 81’ με τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Αγκέρ, αλλά και ο άτυχος των τυπικά γηπεδούχων καθώς αποχώρησε τραυματίας στο 6ο λεπτό της παράτασης, δίνοντας τη θέση του στον τρίτο κίπερ της Αιγύπτου, Σομπί (τραυματίας και ο Ελ-Σενάουι). Κι αφού κράτησε το 1-1, η Αίγυπτος σφράγισε την ολική ανατροπή με τη συμπλήρωση 100 λεπτών αγώνα.

Ο Σαλάχ έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά και με ιδανική σέντρα πάρε-βάλε σέρβιρε το 2-1 στον επερχόμενο Τρεζεγκέ. Έτσι, η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ επιστρέφει στα ημιτελικά μετά το 2017 (ηττήθηκε στον τελικό) και θα αντιμετωπίσει τους διοργανωτές του φετινού Copa Africa, το Καμερούν (3/2, 22:00).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα