Copa Africa: Nίκη πρωτιάς για το Μάλι, στους «16» Γκάμπια, Τυνησία

Copa Africa: Nίκη πρωτιάς για το Μάλι, στους «16» Γκάμπια, Τυνησία

Βασίλης Μπαλατσός
Copa Africa: Nίκη πρωτιάς για το Μάλι, στους «16» Γκάμπια, Τυνησία

bet365

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Copa Africa, με την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλοy, με το Μάλι να σφραγίζει την πρώτη θέση και τις Γκάμπια - Τυνησία να ακολουθούν στους «16».

Η «αγγαρεία» της τρίτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Copa Africa ολοκληρώθηκε. Πριν από τη σέντρα ήταν δεδομένο πως το Μάλι, η Γκάμπια και η Τυνησία θα προκριθούν, ενώ η Μαυρυτανία του επιθετικού του Άρη, Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν δεδομένα εκτός χωρίς να έχει συγκεντρώσει βαθμό στις δυο πρώτες αγωνιστικές.

Το Μάλι «σφράγισε» την πρωτιά κόντρα στην ουραγό Μαυριτανία, καθώς πήρε μια εύκολη νίκη με 2-0. Οι πρωτοπόροι του ομίλου «χτύπησαν» με γρήγορο γκολ και στα δύο ημίχρονα. Μόλις στο 2΄ ο Χαϊντάρα άνοιξε το σκορ, ενώ στο 49' ο Κονέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Για τη Μαυριτανία εκτός αποστολής έμεινε ο σέντερ φορ του Άρη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γκάμπια πήρε τη δεύτερη θέση, καθώς επικράτησε της Τυνησίας με 1-0. Η Τυνησία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όμως ο τερματοφύλακας Μπαμπουκάρα Γκαγιέ απέκρουσε την εκτέλεσση πέναλτι του Σελφεντίν Γιαζίρι. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στι 90+3' ο Αμπλί Τζάλοου. Η ήττα ήταν «ανόδυνη» για την Τυνησία, καθώς προκρίθηκε ως τρίτη καλύτερη... τρίτη ομάδα των ομίλων.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

1. Μάλι 7 (4-1)

2. Γκάμπια 7 (3-1)

3. Τυνησία 3 (4-2)

4. Μαυριτανία 0 (0-7)

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα