Η Ελλάδα 20η κι όχι 15η, λόγω Έστερσουντ, Μολ, Σλόβαν, Γκαραμπάγκ κι Ομόνοιας!...

Η Ελλάδα 20η κι όχι 15η, λόγω Έστερσουντ, Μολ, Σλόβαν, Γκαραμπάγκ κι Ομόνοιας!...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί κι αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta πώς η Ελλάδα βρέθηκε στην 20η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ ενώ πανεύκολα θα μπορούσε να ήταν στην 15η, με δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και μία στο Γιουρόπα Λιγκ!
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στον αγώνα Σερβία-Πορτογαλία. |21+

«Κλαίμε» όλοι τώρα που η Ελλάδα είναι στην μόλις 20η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες μας να μην μπορούν καν στο Γιουρόπα Λιγκ να παίρνουν μέρος, ο δε εκάστοτε πρωταθλητής να πρέπει να ξεκινάει από τον α΄ προκριματικό γύρο και για να φτάνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι υποχρεωμένος να περάσει τέσσερις ομάδες!

Κι όμως η Ελλάδα θα μπορούσε αυτή την στιγμή πανεύκολα να βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ και να είναι άνετη κι ωραία! Με τον πρωταθλητή της να ξεκινάει από τον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον δευτεραθλητή της να ξεκινάει επίσης από τον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Κυπελλούχο της να ξεκινάει από τον γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και με τον 3ο και 4ο του πρωταθλήματος να ξεκινάνε από τον β΄ προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Πώς η Ελλάδα θα ήταν, επαναλαμβάνω πανεύκολα στην 15η θέση; Πολύ απλά αν ο ΠΑΟΚ στην τελευταία πενταετία έφερνε νορμάλ αποτελέσματα με αντιπάλους δ΄ διαλογής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ απλά έπρεπε…

2016-17 Στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ στην οποία συμμετείχε, να κέρδιζε ένα από τα δύο παιχνίδια του με την Γκαραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν, από την οποία είχε χάσει εντός κι εκτός έδρας. Μόνο αυτό να έκανε κι η Ελλάδα θα είχε παραπάνω 4.000 βαθμούς.

2017-18 Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε, να περνούσε με διαφορά γκολ την σουηδική Έστερσουντ, κι ας έφερνε τα ίδια αποτελέσματα που είχε φέρει κι αποκλείστηκε (από μία νίκη είχαν οι δύο ομάδες) και παίζοντας στη συνέχεια στους ομίλους της διοργάνωσης, να έκανε έστω μία νίκη στις έξι αγωνιστικές! Τίποτα άλλο! Η Ελλάδα θα είχε παραπάνω 4.000 βαθμούς.

2018-19 Στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ στην οποία συμμετείχε, να κέρδιζε ένα από τα δύο παιχνίδια του με την ούγγρικη Μολ Φέχερβαρ, από την οποία είχε χάσει εντός κι εκτός έδρας. Μόνο αυτό να έκανε κι η Ελλάδα θα είχε παραπάνω άλλους 4.000 βαθμούς.

2019-20 Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε, να περνούσε με διαφορά γκολ την σλοβάκικη Σλόβαν Μπρατισλάβας, κι ας έφερνε τα ίδια αποτελέσματα που είχε φέρει κι αποκλείστηκε (από μία νίκη είχαν οι δύο ομάδες) και παίζοντας στη συνέχεια στους ομίλους της διοργάνωσης να έκανε έστω μία νίκη στις έξι αγωνιστικές! Τίποτα άλλο! Κι η Ελλάδα θα είχε άλλους 4.000 βαθμούς.

2020-21 Στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ στην οποία συμμετείχε, να έφερνε έστω μία ισοπαλία και στον άλλο παιχνίδι του με την Ομόνοια, από την οποία έχασε στο άλλο. Μόνο αυτό να έκανε κι η Ελλάδα θα είχε παραπάνω 2.000 βαθμούς.

Με αυτούς τους 1800 παραπάνω βαθμούς η Ελλάδα τώρα θα είχε 27.800 και θα ήταν 15η, πάνω από Κύπρο, Τσεχία, Ελβετία, Δανία και Κροατία, που τώρα είναι πιο ψηλά από μας. Μιλάμε τώρα για μία νίκη με την Γκαραμπάγκ, μία με την Μολ, μία ισοπαλία με την Ομόνοια και δύο προκρίσεις στη διαφορά τερμάτων με Έστερσουντ και Σλόβαν, συν δύο νίκες σε δύο σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου στον όμιλο δεν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν αντίπαλος του ΠΑΟΚ και μία πολύ χαμηλής δυναμικότητας ομάδα.

Προσέξτε, εγώ δεν αρνούμαι ότι ο ΠΑΟΚ βοήθησε την βαθμολογία της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ σε αυτή την πενταετία. Όχι, βοήθησε φέρνοντας μάλιστα, και προς τιμήν του, ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα, κυρίως στα προκριματικά όπου κέρδισε τις Μπενφίκα, Μπεσίκτας, Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας κι έφερε δύο ισοπαλίες με τον Άγιαξ, ενώ και στους ομίλους κέρδισε την PSV, έφερε δύο ισοπαλίες με την Γρανάδα, αλλά και νίκη κι ισοπαλία με τη Φιορεντίνα. Όμως, απέτυχε παταγωδώς στις πιο εύκολες αποστολές του: με Έστερσουντ, Μολ, Γκαραμπάγκ, Ομόνοια, Σλόβαν…

Για παράδειγμα, η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα σπουδαίο, πέραν των προκρίσεων με την Βόλφσμπουργκ, τη Σέλτικ και την Κλαμπ Μπριζ, αλλά δεν μπορείς και να την…κατηγορήσεις για τα αποτελέσματα της μέσα στην πενταετία. Ήταν νορμάλ. Μέτρια, αλλά νορμάλ. Φέτος κέρδισε ένα ματς και έχασε το άλλο με την ουκρανική Ζόρια…Πέρυσι έκανε το ίδιο με την τούρκικη Τράμπζονσπορ…Πρόπερσι είχε νίκη κι ισοπαλία με τη Μόλ Φέχερβαρ…Το 2017-18 είχε δύο ισοπαλίες με την Αούστρια και μία νίκη και μία ισοπαλία με τη Ριέκα…

Οι αποκλεισμοί της ΑΕΚ ήταν αυτό που λέμε νορμάλ. Δεν ήταν φυσικά καλά αποτελέσματα, αλλά ήταν νορμάλ. Από τη Σεντ Ετιέν, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Ντινάμο Κιέβου…Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε έξι ήττες από Μπάγερν, Άγιαξ, Μπενφίκα. Και στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ πέντε ήττες από Λέστερ, Μπράγκα και τη Ζόρια, που είναι ομάδα της Ουκρανίας. Δεν ήταν καλά αποτελέσματα, όμως δεν ήταν κι εύκολο για την ΑΕΚ να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η ΑΕΚ μέσα στη μετριότητα της το πάλεψε. Ο ΠΑΟΚ ήταν που είχε πολύ καλύτερες προϋποθέσεις και πιο εύκολες κληρώσεις, καθότι σε υψηλότερη θέση τα προηγούμενα χρόνια στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Ο δε Ολυμπιακός δύσκολα θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα απ΄ όσα έκανε και να πρόσφερε πολύ περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα σε αυτή την πενταετία, στην οποία στηρίζει ξεκάθαρα πρωτίστως αυτός τη χώρα. Άντε να πεις για το 2016-17, γιατί αποκλείστηκε με ισοπαλία και ήττα από την Χάποελ Μπερ Σέβα και γιατί έχασε και τα δύο παιχνίδια του με τον ΑΠΟΕΛ. Μέχρι εκεί.

Τα σοκαριστικά αποτελέσματα ήταν του ΠΑΟΚ. Κι αυτά ήταν που κόστισαν πολύ ακριβά και βρισκόμαστε τώρα στην 20η θέση, αντί για την 15η θέση, στην οποία όλοι τώρα θα ήταν ευχαριστημένοι. Με δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και μία ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ…

Κατά τα άλλα, για να αγγίξουμε λίγο την επικαιρότητα, ξεφτίλα βρε. Μόνο τον Χαριστέα θέλουν, λέει, να βγάλουν από τους διεθνείς του 2004!!! Ντροπή…

Άσχετο: Πηγαίνετε στο Νο 68. Κατά αλφαβητική σειρά είναι, τα 100 ομορφότερα εμβλήματα συλλόγων παγκοσμίως. Μόνο ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα.

https://www.fourfourtwo.com/features/the-100-greatest-ever-club-football-badges

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.