Ρεάλ Μαδρίτης – Γκλάντμπαχ: Ο Μπενζεμά σφράγισε το... 29 στις 29 προκρίσεις (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ο Μπενζεμά καθάρισε για το 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Γκλάντμπαχ, την έστειλε στους ισχυρούς των “16” του Champions League και μαζί ακολούθησαν οι Γερμανοί, μετά το 0-0 στο Ιντερ-Σαχτάρ.

Αγχώθηκε, βρέθηκε να αγκομαχά στον 2ο όμιλο, ηττήθηκε δύο φορές σοκαριστικά από τη Σαχτάρ και έφτασε τελευταία αγωνιστική να μιλάνε άπαντες στη Μαδρίτη για “τελικό”. Η Ρεάλ είχε ανάγκη τη νίκη, ώστε να προκριθεί στα σίγουρα. Τελικά όχι μόνο την πήρε με 2-0 επί της Γκλάντμπαχ, αλλά κατάφερε να τερματίσει και στην κορυφή, μπαίνοντας ως ισχυρή στην κλήρωση των “16” του Champions League.

Για το σημαντικό αυτό τρίποντο φρόντισε ο Μπενζεμά. Ο θρυλικός πλέον φορ των Μερένγκες, σκόραρε με δύο κεφαλιές (9', 31') και έφτασε τα 69 συνολικά στον θεσμό, όπου είναι 4ος σκόρερ όλων των εποχών. Οι Μαδριλένοι δεν απειλήθηκαν, ενώ επιθετικά ήταν ορεξάτοι, μετρώντας τρία δοκάρια με Κρόος, Μπενζεμά, Λούκας Βάθκεθ. Το φινάλε τους βρήκε να απολαμβάνουν την 29η πρόκριση στις 29 φορές που έχουν αγωνιστεί σε όμιλο και μαζί τους συνεχίζει στην επόμενη φάση η Γκλάντμπαχ, ευνοημένη από το 0-0 της Ιντερ με τη Σαχτάρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μεντί, Λούκας Βάθκεθ, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (74' Ασένσιο), Ροντρίγκο (74' Αρίμπας), Μπενζεμά

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Βεντ (46' Λάζαρο), Λάινερ, Νόιχαουζ, Κράμερ (85' Μπένες), Στιντλ (85' Χέρμαν), Πλεά, Τιράμ (85' Βολφ), Εμπολό (46' Ζακάρια).

Αποτελέσματα
Ρεάλ Μαδρίτης – Γκλάντμπαχ 2-0
Ιντερ – Σαχτάρ 0-0

Τελική βαθμολογία
1. Ρεάλ Μ. 10 (11-9)
2. Γκλάντμπαχ 8 (16-9)
3. Σαχτάρ 8 (5-12)
4. Ιντερ 6 (7-9)