Το 7ο χτύπημα του VAR της UEFA και η 8η φορά του Ολυμπιακού!

Το 7ο χτύπημα του VAR της UEFA και η 8η φορά του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, κυρίως όμως τις προεκτάσεις του.
bwin - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Εάν είχε συμβεί για πρώτη η, δεύτερη φορά, θα μπορούσε να εκληφθεί και διαφορετικά. Όμως, εδώ και ένα χρόνο ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί εφτά καθοριστικά κτυπήματα από τη διαιτησία της ΟΥΕΦΑ. Και με VAR!...

Η άδικη αποβολή του Μπενζιά με δεύτερη κίτρινη από το 56ο λεπτό στο Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός (3-1), με το σκορ 0-1, αλλάζοντας όλο το παιχνίδι…

Η κατακύρωση του γκολ του Λεβαντόφσκι από εντελώς οριακή θέση για οφσάϊντ στο 61ο λεπτό στο Ολυμπιακός-Μπάγερν (2-3), με το σκορ 1-1, διαφοροποιώντας τις ισορροπίες του αγώνα…

Η κατακύρωση του γκολ του Κέϊν στο 50ο λεπτό του Τότεναμ-Ολυμπιακός (4-2) ενώ είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στον Τσιμίκα, με το σκορ εκείνη την στιγμή στο 1-2, διαμορφώνοντας εντελώς άλλα δεδομένα στο ματς.

Η εύκολη αποβολή του Σεμέδο με απευθείας κόκκινη κάρτα από το 30ο λεπτό (!) του Ολυμπιακός-Γουλβς (1-1), με το αποτέλεσμα στο 0-0, αφήνοντας την μία ομάδα με παίκτη παραπάνω μία ώρα…

Η ακύρωση του γκολ του Καμαρά για δήθεν οφσάϊντ του Ελ Αραμπί στο Γουλβς-Ολυμπιακός (1-0), ενώ η κατακύρωση του θα πήγαινε την πρόκριση στην παράταση…

Η κατακύρωση του γκολ του Φοντέν, ενώ προηγουμένως υπήρξε επιθετικό φάουλ-αγκωνιά πάνω στον Ντρέγκερ, στο Ολυμπιακός-Σίτι (0-1), με συνέπεια την ήττα από τους Άγγλους…

Η υπερβολικά εύκολη υπόδειξη πέναλτι εις βάρος του Ραφίνια, σε μία φάση γεμάτη ερωτηματικά για την ορθότητα της απόφασης, στο Μαρσέϊγ-Ολυμπιακός (2-1), με αποτέλεσμα την ήττα από τους Γάλλους…

Όταν κάτι συμβαίνει εφτά φορές, θα είναι αφελές να μιλήσεις για συγκυρίες, συμπτώσεις κλπ, κλπ. Το δε πράγμα γίνεται ακόμη πιο επώδυνο, όταν όλα αυτά έχουν γίνει σε μόλις ένα χρόνο, για την ακρίβεια 14 μήνες, και δη με την χρήση VAR. Μόνο που το VAR αποδεικνύεται ότι απλά είναι κάτι το οποίο οι διαιτητές της UEFA το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Στο παιχνίδι με τη Σίτι ήθελαν να μετρήσει το γκολ και δεν πήγαν καν να δουν τη φάση-χθες, ο Ισπανός VAR καλούσε όλη την ώρα τον συμπατριώτη του. Κι ακόμη και στο 2-3 πέρυσι με την Μπάγερν, ακόμη περιμένουμε να δούμε τις περίφημες γραμμές του VAR για το αν υπήρχε οφσάϊντ στο πιο κρίσιμο γκολ, το 2-1 των Γερμανών, που όλοι το είχαμε δει για οφσάϊντ-αν κι εγώ νομίζω ότι και το πρώτο γκολ τους στο 2-0 στο Μόναχο ήταν οφσάϊντ (κι εκεί ποτέ δεν το είδαμε με τις γραμμές)…

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο Ολυμπιακός δέχεται αυτά τα πλήγματα όχι μόνο όταν παίζει με αντιπάλους ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, για να πεις ότι τέλος πάντων η ΟΥΕΦΑ βλέπει αλλιώς τις αγγλικές ομάδες, αλλά ακόμη κι όταν αντιμετωπίζει ομάδες όπως η Μαρσέϊγ κι ο Ερυθρός Αστέρας, που τέλος πάντων δεν τις λες και…κατεστημένο στην Ευρώπη! Κι όλα αυτά ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ακυρώθηκε γκολ της ΠΣΒ στο παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ, με τον σκόρερ των Ολλανδών να καλύπτονταν δύο μέτρα από τον αμυνόμενο του ΠΑΟΚ…

Να δούμε δε και το άλλο: τις λεπτομέρειες της χθεσινής διαιτησίας του Ισπανού. Π.χ. με τον Φορτούνη να ανατρέπεται τρεις φορές από πίσω σε ξεδίπλωμα καλών επιθέσεων κι αντεπιθέσεων και να μην βγαίνει ούτε μία κίτρινη σε παίκτη της Ολιμπίκ! Κι αντίθετα να παίρνει κάρτα ο Χολέμπας για διαμαρτυρία.

Βεβαίως, η αντιμετώπιση αυτή δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε και μία άλλη αλήθεια για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς. Μία αλήθεια που αποτυπώνεται μέσα όχι από πέντε, αλλά από οκτώ παιχνίδια στα οποία δεν ανταποκρίθηκε υπό συγκεκριμένη ευνοϊκή γι΄ αυτόν συνθήκη ενός ευρωπαϊκού αγώνα του. Κατά σειρά…

Μαρσέϊγ-Ολυμπιακός 2-1 με το σκορ 0-1 (από το 33΄) έως το 55’

Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1, με το σκορ 1-0 (από το 54’) έως το 67’

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2, με 0-2 στο 6΄ και το 19’ και με το σκορ 2-2 έως το 73’

Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, με το σκορ 1-0 στο 23’

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1, με το 0-1 στο 37’ και το σκορ 1-1 έως το 87’

Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου (2-2), με 1-0 στο 9’ και 2-1 στο 40’ να κρατάει ως το 89’

Μίλαν-Ολυμπιακός (3-1), με το 0-1 στο 14’ και το σκορ να κρατάει έως το 70’

Μπέρνλι-Ολυμπιακός (1-1), με το σκορ 0-1 στο 83’ κι ισοφάριση στο 85’

Έχουμε λοιπόν οκτώ παιχνίδια μέσα σε τρεις ευρωπαϊκές σεζόν, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει και στα οκτώ το σκορ και τελικά να χάνει στα πέντε και να ισοφαρίζεται στα τρία! Μάλιστα, σε ένα από αυτά προηγήθηκε με 2-0 και σε ένα άλλο προηγήθηκε 1-0, αλλά και 2-1. Σε δε ένα ακόμη άνοιξε το σκορ στο 83’ και δεν κέρδισε. Κι είμαστε υποχρεωμένοι κι εδώ, όπως και πιο πάνω, να γράψουμε πως όταν κάτι συμβαίνει οκτώ φορές δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Κι οι αρμόδιοι της ομάδας κάποια στιγμή πρέπει να το αναλύσουν για να δοθεί μία λύση.

Πράγματι, υπήρξαν και στα πέντε τελευταία παιχνίδια διαιτητικές αποφάσεις που επηρέασαν την εξέλιξη τους. Αλλά υπήρξαν και τεράστια λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, από εκείνο του Μεριά στο Λονδίνο έως το χθεσινό πέναλτι του Σισέ, σε φάση που γύρω του υπήρχαν τρεις συμπαίκτες του κι ο αντίπαλος το μόνο που δεν έκανε ήταν να απειλεί. Όπως υπήρξαν και θέματα στη διαχείριση των αγώνων και στις αντοχές που έβγαλε η ομάδα στο φινάλε των περισσότερων από αυτούς.

Εάν δεν διορθωθούν κάποια πράγματα που βγάζουν μάτια, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κάνει τα παραπάνω βήματα που ψάχνει στην Ευρώπη. Ειδικά βέβαια κι όταν αντιμετωπίζεται έτσι σε τόσο πολλά παιχνίδια του από τους διαιτητές της UEFA, φτάνοντας στη φάση των ομίλων και στα νοκ άουτ.

Η μοναδική επιλογή που έχει αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι να κοιτάξει να φρεσκάρει την καλύτερη του ενδεκάδα το Σάββατο με το Βόλο και να κερδίσει την άλλη Τετάρτη την Πόρτο στο Καραϊσκάκη κι όχι να περιμένει να δει τι θα κάνει η Μαρσέϊγ στο Μάντσεστερ. Η Σίτι εξασφάλισε πλέον την πρώτη θέση που ήθελε ο Γκουαρντιόλα και εναντίον της Μαρσέϊγ θα παίξει με τα δευτερότριτα, αφού τρεις ημέρες μετά έχει το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη Γιουνάϊτεντ.

Βεβαίως και η Πόρτο καθάρισε την πρόκριση, όμως στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας δεν θα κακοφανεί καθόλου, με ένα διπλό στον Πειραιά να βάλει στα ταμεία της άλλα 2,7 εκ. Ευρώ (που για τη Σίτι είναι σχεδόν τίποτα). Το δε αμέσως επόμενο παιχνίδι της είναι για το…Κύπελλο με μία Τοντέλα. Άρα, δεν θα έχει λόγο να ξεκουράσει τους βασικούς της. Ακόμη και το πριν τον Ολυμπιακό παιχνίδι της, που είναι για το πρωτάθλημα, ξανά με την Τοντέλα είναι!

Εάν περιμένει ο Ολυμπιακός να περάσει απλά με τη βοήθεια της Σίτι, μπορεί να υποστεί τεράστιο κάζο. Και μπορεί τώρα να λέμε ότι η τρίτη θέση δεν θα είναι αποτυχία, αλλά η τέταρτη, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, θα είναι…

Άσχετο: Κι αυτός ο Ραφίνια, τόσο έμπειρος παίκτης, ήταν ανάγκη να βάλει εκεί το χέρι του; Σαν να ήθελε να προστατευθεί από το σουτ του αντίπαλου, να μην πάει η μπάλα στο πρόσωπο του! Ναι, δεν δίνεται τέτοια φάση πέναλτι. Αλλά όταν έχει ήδη δώσει ο διαιτητής κι άλλο πέναλτι πριν, πρέπει να είσαι ψυλλιασμένος και δύο φορές πιο προσεκτικός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.