Ένας Ολυμπιακός που δεν άξιζε να χάσει και μία ισπανική διαιτησία που επηρέασε το αποτέλεσμα...

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ένας Ολυμπιακός που δεν άξιζε να χάσει και μία ισπανική διαιτησία που επηρέασε το αποτέλεσμα...

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να... τελειώσει την υπόθεση - πρόκριση στη Μασσαλία χάνοντας ουσιαστικά από το VAR και δύο εκτελέσεις πέναλτι, εκ των οποίων η μία ήταν τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

bwin - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Στο ποδόσφαιρο θα υπάρξουν και τέτοιες βραδιές. Βραδιές που δεν θα πάρει μία ομάδα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βραδιές που δεν θα σου βγει ένα παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μαρσέιγ κάνοντας ένα δεδομένα ιδιαίτερα καλό α' μέρος και προηγούμενος με 1-0 χάρις στο εξαιρετικό γκολ του Καμαρά από την ασίστ του Βρουσάι έχασε ένα ματς από μία ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του και δεν έβγαλε μεγάλες ή πολλές φάσεις. Κοινώς αυτή η Μαρσέιγ - που σκόραρε με δύο πέναλτι του Παγιέ - δεν άξιζε τη νίκη και σε καμία των περιπτώσεων αυτό το 2-1. Πιθανότατα μία ισοπαλία να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα αλλά όχι νίκη της Μαρσέιγ.

Στο β' μέρος οι ερυθρόλευκοι πήγαν να... σβήσουν το ματς και να κρατήσουν το 0-1 και βρέθηκαν με τα δύο πέναλτι του Παγιέ να χάνουν τον αγώνα και να μένουν με την πικρή γεύση. Με την πικρία να χάνουν το παιχνίδι από μία ομάδα που δεν απείλησε και δεν έφτιαξε γκολ από οργανωμένες επιθέσεις αλλά σκόραρε 2 φορές από την άσπρη βούλα. Και εάν στην πρώτη φάση ο Σισέ έκανε λάθος χτυπώντας χαμηλά τον Τοβέν (που με πονηριά έμεινε κάτω για να αναγκάσει τον διαιτητή να ασχοληθεί μαζί του και με τη φάση) στη 2η φάση κατά τη γνώμη μου έχει γίνει λάθος... ανάγνωση και αντιμετώπισή της. Και με αυτήν την υπόδειξη πέναλτι σαφώς και έχει επηρεαστεί το παιχνίδι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα ακόμα ματς όπου ο Φορτούνης ξεχώρισε και η πρώτη ασίστ του Βρουσάι

Ο Κώστας Φορτούνης ειδικά όταν άρχισε να συγκλίνει περισσότερο και να παίζει πιο κεντρικά και πίσω από τον Ελ Αραμπί λειτούργησε πολύ καλύτερα και για σημαντικό διάστημα... κουβάλησε τον Ολυμπιακό δημιουργικά και επιθετικά και συνέβαλλε αισθητά στον αγώνα. Είναι και εκείνος που... έχτισε τη φάση του 0-1 με τη σουτάρα / γκολάρα του Καμαρά από την πρώτη ασίστ ever του Βρουσάι στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σε φάση ομίλων του Champions League.
Ο Φορτούνης εξακολουθεί να αναδεικνύει ξεκάθαρα πως όταν δεν τοποθετείται στα άκρα όπου... χάνεται, είναι παίκτης - κλειδί για τον Ολυμπιακό και ειδικά αυτήν την περίοδο. Όσο για τον 22χρονο Βρουσάι η απειρία του σε τέτοιο επίπεδο ήταν εμφανής, όμως προσπάθησε πολύ, τα έδωσε όλα και κυρίως στο α' μέρος φάνηκε αρκετά. Εγώ εδώ δίνω credit και στον παίκτη και στον Μαρτίνς που τον έβαλε παρά τη δυσκολία και τη σημασία της αναμέτρησης.
Από εκεί και πέρα στο σκέλος της διαχείρισης του ματς ως προς το β' μέρος έχει λογική η αλλαγή του Μασούρα με τον Εμβιλά, ωστόσο ο κόουτς Μαρτίνς κατ' εμέ θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα τις επιθετικές του αλλαγές. Να είχε μπει πιο νωρίς και ο Μασούρας και ο Σουντανί στο παιχνίδι. Σε έναν αγώνα όπου ο Ελ Αραμπί δεν ήταν ξανά στο 100% και συνέχισε να δείχνει επηρεασμένος από το διάστημα της αποχής του ο Αλγερινός θα ήταν μία λύση και όπως έδειξε όταν μπήκε θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο απειλητικό τον Ολυμπιακό.

Ο Μανθάνο τη φάση του Σισέ την είδε στο VAR και εκείνη του Ραφίνια, που είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, όχι...

Η διαιτησία και το VAR δεδομένα βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγώνα. Κυρίως η φάση του 2ου πέναλτι που δίνεται με τον Μανθάνο να μην πηγαίνει καν να τη δει στο VAR, όπως είχε κάνει με τη φάση του Σισέ. Μία φάση που είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενη. Προσωπικά όσες φορές και να την είδα δεν πείστηκα ότι υπάρχει παράβαση εντός περιοχής για να δοθεί η εσχάτη των ποινών πάνω στον Ραφίνια. Αυτή ακριβώς η φάση είναι που καθόρισε και το τελικό σκορ. Μία φάση όπου ο Ισπανός ρέφερι φάνηκε να τη δίνει αρκετά εύκολα (με υπόδειξη του VAR και χωρίς να τη δει ενώ αρχικά ήταν να δώσει φάουλ) και ενώ γενικά η διάθεσή του στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα φάνηκε πως ήταν να παίξει έδρα. Είχε δίκιο ο Μαρτίνς όταν στάθηκε ακόμα και στο σκέλος των φάουλ και των καρτών.

Η επόμενη μέρα θέλει ανασυγκρότηση, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και να επικεντρωθεί ο Ολυμπιακός μόνο στην Πόρτο

Είναι λογικό στις τάξεις των Πειραιωτών να επικρατεί στεναχώρια και ακόμα και εκνευρισμός στην επόμενη... μέρα αυτού του 2-1 με τη Μαρσέιγ. Ο Ολυμπιακός όμως ως Οργανισμός δεν πρέπει να μείνει εκεί (στο διαιτητικό σκέλος του αγώνα) αλλιώς θα αποπροσανατολιστεί.
Παίκτες και προπονητής θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν, να ετοιμαστούν αγωνιστικά, ψυχολογικά και πνευματικά και να επικεντρωθούν στο να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο ματς της 9ης Δεκεμβρίου με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη και έχοντας παράλληλα και το βλέμμα στο ματς της Σίτι με τη Μαρσέιγ, όπου θα θέλουν - για την ευρωπαϊκή τους συνέχεια - αποτέλεσμα ίδιο ή καλύτερο των Γάλλων. Με καθαρό μυαλό και σωστή νοοτροπία να πάρουν αυτό που πρέπει και αυτό που θέλουν. Ο Ολυμπιακός γενικά με την δική μου οπτική δεν πρέπει να... χαλάσει το μυαλό του πολύ ή εάν θέλετε πολύ περισσότερο με αυτήν την ιστορία.
- Δείτε ξανά εδώ τη συζήτηση που κάναμε μετά το ματς με τον Γιάννη Σερέτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.