Ο Ολυμπιακός μεταξύ της Ευρωπαϊκής Πρέμιερ Λιγκ και της Ανατολικής Λίγκας!

Ο Ολυμπιακός μεταξύ της Ευρωπαϊκής Πρέμιερ Λιγκ και της Ανατολικής Λίγκας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την επόμενη ημέρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τις ελληνικές ομάδες.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Πορτογαλία - Γαλλία. |21+

Θέλω να γράψω δύο πράγματα με αφορμή μία ανάρτηση στα social media και κυρίως τον ολοένα και αυξανόμενο «θόρυβο» για την πιθανότητα δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία θα μετέχουν τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου της Γηραιάς Ηπείρου.

Όπως φαίνεται, το μέλλον στο ποδόσφαιρο της Ευρώπης μπορεί να περνάει από τέτοια εγχειρήματα, με την προοπτική να κερδίζουν περισσότερα χρήματα οι σημαντικότερες ομάδες της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά, αναπάντητα. Πώς θα συνυπάρξει μία τέτοια Λίγκα με το Τσάμπιονς Λιγκ και τις άλλες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ; Ακόμη, όμως, και με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Τι στάση θα κρατήσουν άλλες ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα; Γιατί π.χ. από την Ισπανία δεν θα είναι, λένε, η Σεβίλλη. Από τη Γερμανία θα είναι μόνο δύο. Από τη Γαλλία εκτός της Παρί χωράει μία εκ των Λιόν, Μαρσέϊγ. Ακόμη κι από την Αγγλία μία εκ των Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Σίτι θα μείνει έξω!

Το ότι γίνονται, όμως, προχωρημένες συζητήσεις για δημιουργία μίας τέτοιας Λίγκας είναι δεδομένο. Και για να πάρει κι ένα μανδύα πιο ευρείας συμμετοχής, υπάρχουν και σκέψεις να μπουν και π.χ. τρεις έως πέντε ομάδες από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, π.χ. κάποιες εκ των Πόρτο, Μπενφίκα, Άγιαξ, Ολυμπιακού, Σέλτικ, Ζενίτ, Γαλατασαράϊ, έτσι ώστε να μην κατηγορηθούν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ότι δημιουργούν μία εντελώς κλειστή Λίγκα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ασφαλώς κι ο Ολυμπιακός θα έχει τύχη, για πολλούς κι ευνόητους λόγους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως όμως και ούτως η, άλλως, σε περίπτωση δημιουργίας μίας τέτοιας κλειστής Λίγκας, θα προκύψουν αντιδράσεις από τις υπόλοιπες ομάδες, από Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Σκωτία, Αυστρία, Ελβετία, Σκανδιναβία, πιθανόν κι Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία. Δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και θα κοιτάξουν να κάνουν κι αυτοί τη δική τους Λίγκα. Όλο και κάποιοι θα βρεθούν να βγουν μπροστά.

Μία άλλη επιλογή μπορεί να είναι μία Λίγκα Ανατολικής Ευρώπης. Όχι αυτό που έλεγαν μέχρι πρότινος Βαλκανική Λίγκα, διότι πολύ δύσκολα θα είχε οικονομική επιτυχία ένα τέτοιο εγχείρημα. Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι ελκυστική κι από οικονομικής πλευράς μία Λίγκα με τις κορυφαίες ομάδες της Ρωσίας (Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ, Σπαρτάκ, Λοκομοτίβ, Κράσνονταρ), της Ουκρανίας (Σαχτάρ, Ντινάμο Κιέβου), της Τουρκίας (Γαλατά, Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε), της Ελλάδας (Ολυμπιακός και, με τα σημερινά δεδομένα ΠΑΟΚ η, εναλλακτικά ΑΕΚ και ίσως αργότερα ΠΑΟ), της Τσεχίας (Σλάβια και Σπάρτα Πράγας), της Σερβίας (Ερυθρός Αστέρας, Παρτίζαν), της Κροατίας (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), της Πολωνίας (Λέγκια Βαρσοβίας), της Βουλγαρίας (Λούντογκορετς), της Ρουμανίας (Κλουζ) και της Κύπρου (ΑΠΟΕΛ).

Τέτοια σχήματα να είστε βέβαιοι ότι θα προκύψουν, τουλάχιστον υπό τη μορφή να πέσουν στο τραπέζι από ενδιαφερόμενους. Όλο και θα βρεθούν επενδυτές με συμφέροντα και για τέτοιου είδους Λίγκες. Το ζητούμενο για τις δικές μας ομάδες είναι να έχουν ετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη ημέρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι η ετοιμασία αυτή έχει να κάνει με κάποια πολύ…απλά πράγματα: να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μέσα από τα αποτελέσματα τους στα Κύπελλα Ευρώπης (και το ranking της ΟΥΕΦΑ), αλλά και στο πρωτάθλημα μας…Να εξελιχθούν σε όσο γίνεται πιο δυνατές οικονομικά εταιρίες, ακολουθώντας το φαϊνάνσιαλ φερ πλέϊ…Να μπουν, π.χ. με μεταγραφές και πωλήσεις, με συμμετοχή τους στα σημαντικά όργανα (όπως το European Club Association) όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου…

Κι όπως βλέπετε, ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που βαδίζει εδώ και χρόνια σταθερά κι αρκετά σίγουρα προς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ας προσπαθήσουν να τον ακολουθήσουν κι άλλοι.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1322342524032307200

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.