Πόρτο - Μαρσέιγ 3-0: Τριάρα και βήμα πρόκρισης (vid)

Πόρτο - Μαρσέιγ 3-0: Τριάρα και βήμα πρόκρισης (vid)

Gazzetta team
Πόρτο - Μαρσέιγ 3-0: Τριάρα και βήμα πρόκρισης (vid)

bet365

Η Πόρτο διέλυσε με 3-0 τη Μαρσέιγ στο Ντραγκάο, έφτασε τις δυο νίκες στον όμιλο και άφησε πίσω της τον Ολυμπιακό. Στον πάτο η Μαρσέιγ...

H παράδοση που θέλει την Πόρτο να μη χάνει από γαλλικές ομάδες στο Champions League, μιας και διέλυσε με 3-0 εντός έδρας τη Μαρσέιγ. Το Ντραγκάο αποτελεί «φρούριο» με έξι νίκες στα επτά τελευταία στη διοργάνωση και με το τρίποντο κόντρα στους Μασσαλούς, οι «Δράκοι» βρέθηκαν στη 2η θέση, αφήνοντας πίσω τους τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, η Μαρσέιγ υπέστη τη 12η διαδοχική ήττα της, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της Άντερλεχτ στο Champions League. H ομάδα του Βίλας Μπόας έπειτα από τρεις στροφές δεν έχει βαθμό και ο Πορτογάλος είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Oι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πίεσαν και μόλις στο 4ο λεπτό βρήκαν δίχτυα. Ο Κορόνα έκλεψε τη μπάλα, έκανε υπέροχη ασίστ στον Μαρεγκά, ο οποίος με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Ηταν το πρώτο του φέτος στη διοργάνωση, με το τελευταίο να χάνεται τον Μάρτιο του 2019. Η Μαρσέιγ αντέδρασε και στο 9' πλησίασε το γκολ. Ο Σαρ ανέτρεψε τον Τοβέν κι έστειλε τον Παγιέ στην άσπρη βούλα. Ωστόσο, η εκτέλεση του Γάλλου ήταν κάκιστη με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Η Πόρτο ήταν καλύτερη, ήλεγχε το ρυθμό και στο 26' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κορόνα από τον Αμαβί. Ο Ολιβέιρα δεν αστόχησε και πέτυχε το 2-0. Στο 33' ο διαιτητής από το...πουθενά είδε χέρι του Ουρίμπε, έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά το VAR δικαίωσε τον παίκτη των γηπεδούχων και η Μαρσέιγ δεν κέρδισε ποτέ το πέναλτι. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Πόρτο να σφραγίζει το τρίποντο στο 69'. Ο Κορόνα έκανε υπέροχο τακούνι και ο Λουίς Ντίας με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Μαναφα, Σαρ, Μπεμπά, Ζαϊντού, Ολιβέιρα (88' Γκρούιτς), Ουρίμπε, Οτάβιο (88' Ταρέμι), Μαρεγκά (89' Μπάρο), Κορόνα (85' Βιέιρα), Ντίας (75' Νακαζίμα)

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Γκονζάλες, Αμαβί, Τσαλέτα - Καρ, Καμαρά (82' Στρούτμαν), Παγιέ (65΄Ενρίκε), Σανσόν (65΄Κουζάν), Ρονγκιέ, Μπενεντέτο (77' Ζερμέν), Τοβέν (82' Ακέ)

Αποτελέσματα
Μαν. Σίτι - Ολυμπιακός 3-0
Πόρτο - Μαρσέιγ 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (9-1)

2. Πόρτο 6 (6-3)

3. Ολυμπιακός 3 (1-5)

4. Μαρσέιγ 0 (0-7)

4η Αγωνιστική (25/11)
Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι
Μαρσέιγ - Πόρτο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα