Γκόγκιτς στο gazzetta.gr: «Το γκολ στο Οπόρτο με καθιέρωσε, ο Ολυμπιακός να σκοράρει πρώτος»! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Γκόγκιτς στο gazzetta.gr: «Το γκολ στο Οπόρτο με καθιέρωσε, ο Ολυμπιακός να σκοράρει πρώτος»! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός, απόψε το βράδυ (22.00μμ) αντιμετωπίζει την Πόρτο και ο Σίνισα Γκόγκιτς μιλάει και θυμάται στο gazzetta το σπουδαίο παιχνίδι με γκολ που έκανε στο Οπόρτο κι ήταν η αρχή της μεγάλης πορείας του με τα «ερυθρόλευκα».

Πόρτο - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

«Παππού» τον φώναζαν αλλά στα γήπεδα ήταν... πολυβόλο. Ο 57χρονος σήμερα Σίνισα Γκόγκιτς με τον Ολυμπιακό έχει γράψει ιστορία με 26 γκολ και 11 ασίστ σε 118 αγώνες. Στο Champions League με τον Ολυμπιακό από το 1998 έως το 2000 είχε 16 ματς με 4 γκολ και 2 ασίστ. Με την Πόρτο μάλιστα εκείνη τη σεζόν είχε σκοράρει και στο 2-2 εκτός έδρας και στο 2-1 εντός!

Ο Γκόγκιτς μίλησε στο Gazzetta.gr για τις αναμνήσεις του αλλά και για το τι περιμένει από το Πόρτο - Ολυμπιακός.
«Όποτε συζητάω για αυτά τα ματς μου έρχεται στο μυαλό μου και τα γκολ και τα δικά μου και ο Στέλιος (Γιαννακόπουλος) που είχε σκοράρει.
Εγώ είχα βάλει γκολ εκτός έδρας αλλά και στο ματς που παίξαμε στην Αθήνα. Είχε μπει αλλαγή, έκανε λάθος ο τερματοφύλακας και πρόλαβα να βάλω το κεφάλι μου και να σκοράρω», σχολίασε αρχικά.
Εκείνο το 2-2 ήταν εξαιρετικά σημαντικό διότι «ήταν ο πρώτος βαθμός που πήραμε εκτός. Η Πόρτο ήταν μία γεμάτη ομάδα, πολύ δυνατή και ποιοτική. Σταθήκαμε τυχεροί διότι θα μπορούσαμε στο 2-0 που χάναμε να είχαμε δεχθεί και τρίτο γκολ. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Δεν θέλαμε να χάνουμε άλλα ματς εκτός εδρας. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι που καθόρισε την πορεία μας εκείνη τη χρονιά. Μετά έγινε ότι έγινε».
Όσο για το ένιωσε εκείνη την ημέρα; «Χαρούμενος είσαι. Πως να μην ήμουν; Αυτό το γκολ με βοήθησε πολύ διότι δεν ήμουν βασικός. Μετά από το τέρμα αυτό μπόρεσα να καθιερωθώ στην ομάδα», ήταν η επισήμανσή του.
Ερωτηθείς για την Πόρτο και τις εκτιμήσεις του για το επικείμενο ματς του Ολυμπιακού στο Οπόρτο ο Γκόγκιτς σχολίασε: «Η Πόρτο είναι ομάδα παραδοσιακή, που σχεδόν κάθε χρόνο παίρνει πρωτάθλημα. Πάντα έχει καλούς παίκτες και καλούς Βραζιλιάνους. Η Πόρτο έχοντας χάσει το ματς με τη Σίτι θα θέλει να ανακάμψει και να νικήσει. Θα παίξει ρόλο ότι και κόσμος να υπάρχει θα είναι λιγοστός στις εξέδρες και δεν θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Εννοώ από πλευράς ατμόσφαιρας.
Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως μπορεί να κοιτάξει όλες τις ομάδες στα μάτια. Εκτός ή εντός έδρας. Έχει μία πολύ καλή άμυνα, είναι δουλεμένη ομάδα και τακτικά σωστή.
Είναι πειθαρχημένη και με παίκτες που βγάζουν ευκαιρίες και σκοράρουν. Ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Είναι μία ομάδα πειθαρχημένη που παίρνει αποτελέσματα. Ο Μαρτίνς δείχνει τη δουλειά του και αυτά που έχει καταφέρει συνέχεια».
Κλείνοντας σχετικά με το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός τόνισε: «Πρέπει να προσέχεις κάθε στιγμή. Να είναι κοντά οι γραμμές. Να είσαι πειθαρχημένος. Να μην κάνει η ομάδα φάουλ χωρίς λόγο. Να μην δίνει εύκολα φάουλ και σίγουρα να μην δεχθεί γκολ. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ειδικά τον τελευταιο χρόνο πως με τις μεγάλες ομάδες και μπορεί και επίσης ότι σκοράρει παντού. Ο Ολυμπιακός εάν σκοράρει πρώτος θα πάρει και αποτέλεσμα. Να βάλει δηλαδή πρώτος γκολ».
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα