Σε τέτοιες βραδιές δεν μετράει ο τρόπος...

Σε τέτοιες βραδιές δεν μετράει ο τρόπος...

Σε τέτοιες βραδιές δεν μετράει ο τρόπος...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς περιμένει τον αποψινό αγώνα του ΠΑΟΚ και όλα εκείνα που μπορούν να παίξουν ρόλο στην εξέλιξή του.

Θα μπει στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ και θα κάνει… μιάμιση φάση, αλλά θα πάρει την πρόκριση με… μισό-μηδέν ; Κανείς δεν πρόκειται να προβληματιστεί…

Θα γίνει το ματς και οι Τούρκοι θα έχουν τρία δοκάρια, αλλά θα χάσουν με γκολ στο 90΄; Η χαρά θα είναι και πάλι… πολύ-πολύ μεγάλη.

Θα περάσει ο ΠΑΟΚ στην παράταση ή στα πέναλτι; Και αυτό δεκτό…

Θα κάνει -ο πολύ μέτριος Ιταλός διαιτητής που σφυρίζει- λάθη. Μακάρι αυτά να μην είναι σε βάρος του ΠΑΟΚ και κάπως έτσι η ελληνική ομάδα να τα καταφέρει. Στο κάτω-κάτω αυτός ο διαιτητής αποκλείεται (και χωρίς VAR) να μην κάνει μεγάλα λάθη. Ας μην είναι λοιπόν κατά του ΠΑΟΚ! Έτσι απλά και απολύτως ειλικρινά…

Η φράση… « το αποτέλεσμα μετράει» ισχύει στο 100% και δεν πιστεύω ότι υπάρχει ΠΑΟΚτσής που νοιάζεται απόψε για κάτι άλλο (από όλα όσα θα γίνουν μέσα στο γήπεδο) πέρα από τη νίκη που θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση των προκριματικών της κορυφαίας διοργάνωσης, άρα και στην σιγουριά της πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League. (Για τα εκτός γηπέδου, σαφώς και νοιαζόμαστε όλοι, προφανώς και χρειάζεται τεράστια προσοχή για να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Αλλά αυτά τα αφήνουμε στην άκρη, γράφοντας για το ποδόσφαιρο…).

Το θέμα προφανώς και δεν έχει να κάνει με κόντρα Ελλάδας-Τουρκίας. Τα ίδια θα έγραφα αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε απόψε με Δανούς, ή με Πορτογάλους, ή με Ρώσους και Ισραηλινούς.

Για ποδόσφαιρο μιλάμε και γράφουμε και αυτός ο αγώνας του ΠΑΟΚ είναι από τους πιο κρίσιμους για το παρόν και το μέλλον του. Γι’ αυτό… ας έχει και λίγη τύχη. Καιρός είναι να του χαμογελάσει και λίγο η μπάλα μετά από όσα τράβηξε πέρυσι…

Με βάση όλα αυτά, δεν έχει σημασία:

Ποιος παίζει και ποιος απουσιάζει…

Πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ και σε τι σχηματισμό…

Ο σκόρερ, ο καλύτερος και ο πολυτιμότερος…

Το λεπτό που θα μπουν τα γκολ…

Οι βασικοί και οι αλλαγές…

Όσα ήταν να αναλυθούν, αναλύθηκαν… Το αποτέλεσμα περιμένουμε! Τα άλλα όλα, μικρή σημασία θα έχουν στο τέλος…

* Προχθές, όπως και πολλές άλλες φορές, έγραφα αυτά περί προσωπικοτήτων και φυσικά δεν τα αλλάζω ούτε για μία λέξη .

Με βάση αυτά, προφανώς και μπορεί να γίνει αντιληπτή η έκπληξή μου βλέποντας ότι από την 18άδα του ΠΑΟΚ για τον τελικό με την Μπεσίκτας, λείπει και ο Μάτος! Έγραψα διάφορα για το θέμα, αλλά τα σβήνω. Όμως...

Ακόμη και 4-0 να κερδίσει απόψε ο ΠΑΟΚ (κάτι που φυσικά εύχομαι) προσωπικά δεν θα βρίσκω λογική στην επιλογή. Από εκεί και πέρα, αν ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει, δεν πρόκειται να γράψω τίποτα για τους απόντες. Αυτά τα… κατόπιν εορτής, τότε που μετά τις ήττες, εμφανίζονται ως καλύτεροι εκείνοι που απουσιάζουν, δεν ταιριάζουν στο πώς εγώ βλέπω το ποδόσφαιρο.

Μέχρι εδώ όμως με το θέμα αυτό, που είναι πολύ μικρό μπροστά στη σημασία του αποτελέσματος για τον ΠΑΟΚ…

* Η UEFA που «φρόντισε» να μην έχει VAR σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια πολλών εκατομμυρίων, έχει αποφασίσει και το άλλο εκπληκτικό: Την Κυριακή στον τελικό του Τσάμπιονς Ληγκ της περιόδου 2019-2020 (όπως και στα ημιτελικά) επιτρέπονταν πέντε αλλαγές, κάτι που έχουν ήδη αποφασίσει και οι περισσότερες Ομοσπονδίες των χωρών μελών της για τη νέα σεζόν. Για τα προκριματικά όμως των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που διεξάγονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τα άλλα ματς που πέρασαν, επιτρέπονται μόνο τρεις αλλαγές! Και εμείς ψάχνουμε ποδοσφαιρική λογική στις αποφάσεις των club, όταν ακόμη και οι κανονισμοί με τους οποίους παίζεται το άθλημα είναι παράλογοι…

Αλλά και αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στην πρόκριση που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ…

ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.