Μπεσίκτας: Αυτό είναι το προφίλ της ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Μπεσίκτας: Αυτό είναι το προφίλ της ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ (pics & vids)

bet365

Την Μπεσίκτας θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, μία ομάδα η οποία έχει κύριο στόχο τις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Η Μπεσίκτας, η οποία έχει ως προπονητή τον άλλοτε διεθνή μεσοεπιθετικό Σεργκέν Γιαλτσίν, τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του τουρκικού πρωταθλήματος, μετά το εντυπωσιακό ντεμαράζ και τέσσερις διαδοχικές νίκες, που έκανε στο φινάλε. Σίγουρα, αποτελεί μία από τις κορυφαίες ομάδες της γειτονικής χώρας, μιας και όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστεί τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις ευρωπαϊκές.

Βέβαια, φέτος κανονικά στη θέση της θα ήταν η Τραμπζονσπόρ, αλλά λόγω τιμωρίας από την UEFA, η Μπεσίκτας πήρε αυτή το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ,.στις 25 ή 26 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας.

O προπονητής: Σεργκέν Γιαλτσίν

Ο τεχνικός της Μπεσίκτας, Σεργκέν Γιαλτσίν, ο οποίος ανέλαβε στα τέλη Ιανουαρίου, τονίζει εδώ και εβδομάδες στην διοίκηση την αναγκαιότητα που υπάρχει για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Ο 47χρονος προπονητής, φόρεσε τη φανέλα της τούρκικης ομάδας από τα τμήματα υποδομής και για άλλες δέκα σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ωστόσο, όσον αφορά την προπονητική του καριέρα δεν έχει καταφέρει έως τώρα να κατακτήσει κάποιον τίτλο, αλλά ελπίζει για κάτι καλύτερο, ως κόουτς της Μπεσίκτας. «Θέλουμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν», ήταν το μήνυμα του μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Το μεγάλο αστέρι: Αντεμ Λιάγιτς

Την περυσινή σεζόν, η Μπεσίκτας πλήρωσε την ρήτρα στην Τορίνο, 6,5 εκατομμύρια ευρώ για ντύσει στα «ασπρόμαυρα» τον Αντεμ Λιάγιτς. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, αγωνιζόταν ως δανεικός στην Μπεσίκτας, με τους ανθρώπους του συλλόγου να επιλέγουν να ενεργοποιήσουν την οψιόν που είχε τοποθετηθεί στη συμφωνία των δύο πλευρών, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του.

Ο 27χρονος άσος έως τώρα έχει καταγράψει 61 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 16 τέρματα και μοιράζοντας 21 ασίστ. Σίγουρα, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο θα πρέπει να δώσει προσοχή ο ΠΑΟΚ, μιας και είναι αυτός ο οποίος κινεί τα νήματα, στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά, μαζί με τον Λιάγιτς, η Μπεσίκτας διαθέτει κι άλλους ποδοσφαιριστές με ποιότητα, όπως ο Ντομαγκόι Βίντα (κεντρικός αμυντικός) και ο Όγκουζαν Όζιακουπ (κεντρικός μέσος).

Οι «τρύπες» στο ρόστερ και η μεταγραφική ενίσχυση

Δεν ήταν λίγες οι αποχωρήσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι από το ρόστερ της Μπεσίκτας. Ο επιθετικός Μπουράκ Γιλμάζ, οι ακραίοι μπακ Γκιοκχάν Γκιονούλ και Τσανέρ Ερκίν αποχώρησαν ως ελεύθεροι, ενώ ολοκληρώθηκε και ο δανεισμός των Μοχάμεντ Ελνενί (Άρσεναλ), Αμπντουλαΐ Ντιαμπί (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας) και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ (Φιορεντίνα).

Ο Σερτζέν Γιαλτσίν, έχει ζητήσει από την διοίκηση τουλάχιστον οκτώ πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βάλουν την ομάδα στο μονοπάτι των επιτυχιών. Αρκετά ονόματα, φιγουράρουν στην μεταγραφική λίστα όπως ο Τίμο Πούκι, ο Μάριο Μπαλοτέλι ή ο Καμίλ Γκροσίτσκι. Παίκτες οι οποίοι έχουν χαράξει σπουδαία πορεία έως τώρα στην ποδοσφαιρική τους πορεία.

Η μάχη με τον ΠΑΟΚ

Η κληρωτίδα έβαλε την Μπεσίκτας με τον ΠΑΟΚ, με την μονή αναμέτρηση να ορίζεται στις 25 ή 26 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του στο Πήλιο και ανεβάζει ρυθμούς, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος, για το εν λόγω παιχνίδι σε λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζει πως σήμερα (10/08), οι «ασπρόμαυροι» θα δώσουν φιλική αναμέτρηση με τον Βόλο, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 19:00.

Η τούρκικη ομάδα, από την άλλη, ολοκλήρωσε αργά τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς το τελευταίο της παιχνίδι, ήταν με την Γκεντσλερμπιρλιγκί στις 25 Ιουλίου, όπου και επικράτησε με 3-0.

Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα