ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πρωτόκολλο υγείας της UEFA: Και με 13 παίκτες, μια ομάδα μπορεί να παίξει στο Final-8 του Champions League

Πρωτόκολλο υγείας της UEFA: Και με 13 παίκτες, μια ομάδα μπορεί να παίξει στο Final-8 του Champions League

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν

Τα δύο κρούσματα κορονοϊού της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θέτουν σε κίνδυνο την συμμετοχή της στο Final-8 του Champions League, όπως προκύπτει και από το πρωτόκολλο υγείας της UEFA.

Στην σκιά της ανακοίνωσης δύο κρουσμάτων κορονοϊού στην Ατλέτικο Μαδρίτης, λίγες ώρες προτού η αποστολή ταξιδέψει στην Λισσαβώνα για το Final-8 του Champions League, η UEFA ανακοίνωσε το πρωτόκολλο υγείας που θα διέπει την… διοργάνωση – εξπρές.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, μια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά, εφόσον έχει διαθέσιμους τουλάχιστον 13 ποδοσφαιριστές της πρώτης λίστας (List A).

Αυτό σημαίνει ότι η Ατλέτικο, εφόσον η πορτογαλική κυβέρνηση δεν ζητήσει να μπει η αποστολή σε καραντίνα (πράγμα απίθανο), θα παίξει κανονικά στον προημιτελικό κόντρα στην Λειψία (Πέμπτη 13/08, 22:00).

Κατά τα άλλα, το πρωτόκολλο επισημαίνει ότι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και ότι ένας επικεφαλής γιατρός θα συνοδεύει συνεχώς την κάθε αποστολή.

Διαιτητές, παίκτες, προπονητές και υπάλληλοι των συλλόγων θα πρέπει να έχουν κάνει μια πρώτη εξέταση για κορονοϊού δύο ημέρες πριν από το ταξίδι (σε αυτή εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα στην Ατλέτικο) και τα αποτελέσματα να σταλούν στην UEFA.

Η εξέταση θα επαναληφθεί στην Λισσαβώνα, όπου κανείς που θα έχει βρεθεί θετικός στην πρώτη εξέταση, ΔΕΝ θα μπορέσει να ταξιδέψει. Αυτό απαγορεύεται ρητά.