«Έπιασε» Μουρίνιο ο Σιμεόνε, μόνο πίσω από Βενγκέρ και Φέργκιουσον πλέον! (vid)

Gazzetta team
«Σφήνα» στους... αγγλομαθείς προπονητές μπήκε ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς πέτυχε την έκτη του πρόκριση από όμιλο Champions League από την σεζόν 2003/04.

Στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 2-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας και «κλείδωσε» την πρόκρισή της στους «16» του Champions League.

Ο Ντιέγο Σιμεόνε βρίσκεται στον πάγκο των πρωτευουσιάνων από τον Δεκέμβριο του 2012 και από την σεζόν 2013/14, η ομάδα του μόνο την σεζόν 2017/18 δεν κατάφερε να συνεχίσει πέρα από την φάση των ομίλων στο Champions League, αλλά κατέκτησε το Europa League.

Αυτό σημαίνει ότι έχει πάρει έξι προκρίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αυτό το ρεκόρ τον κατατάσσει πλάι στον Ζοσέ Μουρίνιο που είχε κατορθώσει το ίδιο με την Τσέλσι.

Αμφότεροι οι δύο προπονητές βρίσκονται πίσω από τους Αρσέν Βενγκέρ (14) και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (8) και ως χρονιά ορόσημο χρησιμοποιήθηκε η σεζόν 2003/04 για να ξεκινήσει η καταμέτρηση, ώστε να βρεθούν και προπονητές πέρα από τους θρύλους των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους τέσσερις μόνο ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει καταφέρει να πάρει το τρόπαιο με τους «κόκκινους διαβόλους», ενώ στον τελικό έχει φτάσει δις ο Σιμεόνε (2014 και 2016 όπου το έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης) και μια μόλις φορά ο Αλσατός με τους «κανονιέρηδες» το 2006, όταν και το έχασε με την Μπαρτσελόνα.