Ατλέτικο Μαδρίτης - Λεβερκούζεν 1-0: Καθάρισε ο Μοράτα (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λεβερκούζεν 1-0: Καθάρισε ο Μοράτα (vid)

bet365

Η κεφαλιά του Ισπανού φορ στο 78ο λεπτό έδωσε στους Ροχιμπλάνκος τη νίκη κόντρα στους Γερμανούς και τους φέρνει κοντά στην πρόκριση. Τραυματίας αποχώρησε ο Χιμένες.

Για τη Λεβερκούζεν το ματς ήταν... τελικός, αν ήθελε να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους "16" του Champions League. Δεν το έδειξε με την απόδοση της όμως, αφού σε ολόκληρο το 90λεπτο δεν έπεισε ποτέ ότι μπορεί να πάρει το τρίποντο. Το ίδιο κακή ήταν και η Ατλέτικο, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκει τον τρόπο για να σκοράρει και να πάρει τη νίκη και το έκανε για ακόμη μία φορά, έχοντας για λυτρωτή αυτή τη φορά τον Μοράτα, ο οποίος παραδοσιακά αισθάνεται καλύτερα στο Champions League σε σχέση με τις εγχώριες διοργανώσεις. Είτε είναι βασικός, είτε μπαίνει ως αλλαγή, όπως τώρα, για να γίνει έτσι ο 1ος παίκτης που σκοράρει με τις φανέλες των Ρεάλ και Ατλέτικο στην κορυφαία διοργάνωση!

Η Λεβερκούζεν, όπως πάντα, μπήκε στο ματς για να κάνει το παιχνίδι της ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Οι Γερμανοί είχαν κάποια σουτ με τους Μπάουμγκαρτλινγκερ και Αμίρι αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, ενώ η Ατλέτικο στο 15' έχασε με τραυματισμό τον Χιμένες, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ερμόσο. Αυτό ήταν, βασικά, ό,τι πιο σημαντικό για τους Ροχιμπλάνκος στο πρώτο 45λεπτο, οπότε μπορεί να καταλάβει ο καθένας την απόδοση της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε. Και με δεδομένο ότι και αυτή του Πέτερ Μπος παρά τις προσπάθειες της δεν κατάφερε να κάνει κάτι τρομερό, το πρώτο ημίχρονο έφυγε έτσι, χωρίς οποιαδήποτε αξιόλογη φάση.

Οχι ότι στο δεύτερο άλλαξε κάτι θεαματικά. Οι δύο ομάδες ήθελαν αλλά μάλλον δεν ήξεραν πώς θα φτάσουν στο γκολ, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς φάσεις. Η είσοδος του Λεμάρ στο 62', αντικαθιστώντας τον Κορέα, φάνηκε να δίνει πνοή στην Ατλέτικο, αλλά τη διαφορά την έκανε ένας άλλος που ήρθε από τον πάγκο: Στο 78' ο Μοράτα με κεφαλιά από κοντά -μετά την άψογη σέντρα του Λόντι από αριστερά- νίκησε τον Χραντέτσκι και έγραψε το 1-0, το οποίο έμεινε ως το τέλος και έστειλε στους 7 βαθμούς τους Ροχιμπλάνκος, την ώρα που η Μπάγερ παραμένει στο μηδέν...

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Τρίπιερ, Χιμένες (15' Ερμόσο), Φελίπε, Λόντι, Κόκε (70' Μοράτα), Ερέρα, Τόμας, Σαούλ, Κορέα (62' Λεμάρ), Ντιέγκο Κόστα.

Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι, Βάιζερ, Τα, Σ. Μπέντερ (92' Ντράγκοβιτς), Λ. Μπέντερ, Μπελαράμπι, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Ντεμιρμπάι (84' Λούκας Αλάριο), Αμίρι, Βόλαντ, Χάβερτς (76' Παουλίνιο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα