Ο Ερυθρός Αστέρας έχει μόνο νίκες όταν παίζει εντός, με ελληνικές ομάδες

Αντώνης Σαούλης
Πέντε φορές έχει φιλοξενήσει ελληνικές ομάδες ο Ερυθρός Αστέρας και μετράει ισάριθμες νίκες. Πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να υπάρχει η αδελφική σχέση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων όμως σήμερα στο Βελιγράδι o Ολυμπιακός θα ψάξει μόνο τη νίκη η οποία θα του δώσει σαφέστατο προβάδισμα για την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League και θα τον κρατήσει ζωντανό και για διεκδίκηση της 2ης θέσης.

Ομως για να το καταφέρει αυτό ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σπάσει και την παράδοση που έχει φτιάξει ο Ερυθρός Αστέρας με τις ελληνικές ομάδες. Η ομάδα του Βελιγραδίου έχει φιλοξενήσει πέντε φορές ελληνική ομάδα και τις πέντε έχει νικήσει! Τα 4 από τα 5 ματς έγιναν στο Βελιγράδι όμως το τελευταίο είχε γίνει στη Σόφια της Βουλγαρίας με τον Παναθηναϊκό. Βεβαίως πότε στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε επίσημο παιχνίδι και θα είναι η πρώτη φορά όμως τις προηγούμενες πέντε ο Ερυθρός Αστέρας είχε νικήσει.

ΟΙ 5 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

14 Απριλίου του 1971
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 4-1 (Οστοΐτς, 15', 40', 70', Γιάνκοβιτς 39' – Καμάρας 55')
*Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε νικώντας 3-0 στην ρεβάνς της Λεωφόρου

2 Οκτωβρίου του 1974
Ερυθρός Αστέρας-ΠΑΟΚ 2-0 στη παράταση (Πέτροβιτς 58', Σάβιτς 103')
*Ο Ερυθρός Αστέρας ισοφάρισε το ματς του πρώτου αγώνα και το γκολ του Τραπεζανίδη στην Τούμπα και πήρε τη πρόκριση στη παράταση για το Κύπελλο Κυπελλούχων

8 Δεκεμβρίου του 1976
Ερυθρός Αστέρας-ΑΕΚ 3-1 (Μπάραλιτς 21', Φιλίποβιτς 30', Σάβιτς 33' – Βάγκνερ 25')
* Η ΑΕΚ προκρίθηκε μιας και είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς με τα γκολ των Παπαϊωάννου και Μαύρου για το Κύπελλο UEFA

17 Σεπτεμβρίου του 1986
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 3-0 (Μουσεμιτς 45', Τσβέτκοβιτς 55', Τζουρόβσκι 65')
* Ο Ερυθρός Αστέρας προκρίθηκε μιας και στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός νίκησε μόνο με 2-1 με τα γκολ των Σαραβάκου και Δημόπουλου για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

18 Μαρτίου του 1992
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-0 (Μιχαΐλοβιτς 51') Το ματς είχε γίνει στη Σόφια της Βουλγαρίας
* Ο Ερυθρός Αστέρας είχε νικήσει και μέσα στο ΟΑΚΑ με 2-0 στο πρώτο ματς για το Κύπελλο Πρωταθλητρίων με δύο γκολ του Πάντσεφ.